Da li je zaista istina da kada dodje do toga da mora da se redukuje usis vazduha, da je motor verovatno los? Meni su to letos uradili, a pet godina sam vozio bez redukcije, jer mi je lose radio na leru, ali mi sad majstor to rece kod koga sam isao zbog ponovne oscilacije koja se javila...
Redukovan usis
Collapse
X
-
Istina je da ne valja gas a ne motor, to jest to nije merilo da li je motor ispravan ili nije.
-
-
Ja sam dosao tada i trazio da mi zamene membrane, znaci mogli su da mi uzmu 30 evra na keca, ali su rekli da iz iskustva sa taxistima te originalne prelaze do 100 kkm, a moje su na 40 kkm, pa sigurno nije do njih... Tako da su samo redukovali usis i stvar se popravila... Mada se tada ler opet pokvario, i posle sam od sebe popravio... Sad mi se opet javio problem, i na benzinu i na plinu ali to je valjda do usisne grane, videcu za neki dan...
Comment
-
-
Nisam strucnjak ali sam petljam oko svojih vozila pa sam nesto i naucio.Iz mog iskustva,cim mora redukcija nesto tu ne valja.Verovatno rasplinjac ili fals vazduh pa ga redukcijom eliminises na neki nacin.
Prosle godine sam kupio Toyotu karinu 2.0 sa 133ks i Lovato uredjajem.Auto je trosio 10-ak litara i isao kao da ima 1300ccm i oko 65ks,malo bolje od Yuga.Onda sam oterao kod majstora za plin i nakon toga auto je isao malo bolje i spustio potrosnju na 9l.Ja se nisam mirio sa time da sam kupio auto od 130ks i da je normalno da se vuce kao prebijen (izjava majstora je da mora tako,zbog potrosnje i mirnog rada).Onda sam skinuo kuciste filtera i video da je crevo f60 redikovano na cca f30.Izvadim redukciju i probam da upalim auto ali jedva sastavi i nece da radi na leru i trza i trokira.Citajuci ovaj forum dodjem,probam sa Dorinim objasnjenjem stelovanja (3000 rpm-odvrci-zavrci itd) Kako sam kranuo da odvrcem stel-sraf auto pocne da dobija obrtaje i da prede.Nakon stelovanja (morao sam da odvrnem bar 3 kruga) kada sam probao auto nisam mogao da skinem osmeh sa lica.Prvom potpis preko 20m,drugom jedno 5m a javi se i trecom.Auto-raketa! Plasio sam se potrosnje zbog tog mog stelovanja ali nakon par merenja (bez mazenja i pazenja) potrosnja 10 do 12l plina.
Sad,kako ko voli ali ja necu da vozim auto od 140ks i da gledam na 2l plina vecu potrosnju.
Comment
-
-
Ja cu zameniti dihtung usisno izduvne grane, dihtunge ispod karburatora i crevo za servo, pa cu videti sta i kako...
Kao sto rekoh ja sam trazio da menjam membrane, jer sam citao da one mogu biti problem da auto ne pali kad je vruc i ima los ler, ali su oni rekli da nije do njih, da traju i do 100 kkm...
Comment
-
-
Nemoj trošiti pare uzalud, svi dihtunzi valjaju, ne valja mikser a ni majstor za plin. To jest taj što je bubnuo da treba generalku da radiš...
Skini poklopac filtera, slikaj i stavi ovde sliku.
Comment
-
-
Pa buni me samo sto se sada ovo ponasanje motora pokazuje i na benzinu... Vibracije i gubitak snage, a i neko sistanje, koje je ovom majstoru i dalo ideju da naprska sprejom tu iznad usisne grane.
Slikacu sutra po danu i okacicu slike...
Comment
-
-
A i na tom cilindru drugom od razvodnika kada se izvadi kabl ( kasnije probano i drugim kablom i svecicom) i nema promene u radu, tako da ne verujem da je do isparivaca... Jedino kad je naprskano sprejom znad usisne grane, auto je oziveo na trenutak.
Sve u svemu, videcemo sta ce da bude resenje, obavesticu ovde, a i slikacu mikser sutra...
Comment
-
-
Originally posted by gago2 View PostPa buni me samo sto se sada ovo ponasanje motora pokazuje i na benzinu... Vibracije i gubitak snage, a i neko sistanje, koje je ovom majstoru i dalo ideju da naprska sprejom tu iznad usisne grane.
Slikacu sutra po danu i okacicu slike...
Comment
-
-
http://cbc.rs/showthread.php/44375-Ler-gas Napisao sam ovde #9.
Mislio sam da si to procitao jer sam mislio da si i tamo odgovorio u temi, ali sad vidim da nisi...
Na sta onda sad ciljas da moze biti problem?
Comment
-
Comment