prebaci se iskljucivo na beznin i nece trositi 17 l plina. Plus je jefinije 9 benzina nego 17 tng i nema akanja sa raznim majstorima i nerviranja. a nakon toga cemo da zatvaramo temu
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
znaci @BokAri tebi taj kec trosi preko 20 litara gasa na 100km . , zasto ga vozite na gas ?
@mrburns2 proveri koliko taj auto trosi na otvorenom benzina, pa tek gledaj ostalo.
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Ove sedmice cu proveriti koliko trosi benzina u gradu pa ako i tu bude cudna potrosnja onda cemo geldati sta dalje....
Ja se ne vodim tom recenicom, vozim koliko sipam, jer smatra da nije pametno i ispaltivo voziti auto ako ti ne realno trosi goriva a ti nista ne preduzimas..
Sinoc mi neki komsija rece da moguce da je isparivac slabiji te da on trosi dosta bas u gradu to stani, kreni a na otvorenom ne treba mu ta snaga tolika...sad ja ne znam nisam do sada video da imaju varijacije tih vakumskih sistema, al realno ima logike ne moze isti isparivac i u juga i u neki auto 2.0 msm radice to, ali pitanje je kako, kao sto on rece, to je isto kao kada bi u zamrzivac od 410l ubacio motor od frizidera, to ce raditi ali....
Vidiš, moglo bi biti da je slab isparivač... Ima od Lovata Major a slično se zovu i od drugih proizvodjača, major ili super...
Da me ne napljuju kolege, šalim se naravno, mislim 2 nula u Opelu ili tako nekoj trkačkoj firmi je baš moćna mašina sa nebrojano konja a većina umrela odavno...... Nemoj odma da se za LET vatate...
Sa sekventom na astri mojoj 1.6 16V 100ks po ovom vremenu i istoj relaciji sa kojom prolazim i sa lanserom, astra mi trosi 11-12l, a kada je toplije 10 u gradu, stani kreni sve isto..cak astra dosta sporije dize temperaturu nego lanser...
Danas mi je majstor rekao koja creva da skinem i stavim u flasu sa benzinom...Mene samo interesuje, da li postoji neki problem, kvar ili sta vec, da auto na otvoreno mtrosi normalno a u gradu duplo vise...?
Prvo, ne možeš porediti astru 1.6 16V i sekvent plin i lansera sa karburatorom i plinom na "šraf" (venturi, "šrafko"...) . Drugo, najčešće velike razlike u potrošnji grad-otvoreno kod "šrafka" mogu biti zbog:
- isparivača: pad pritiska na prvom redukcionom stepenu. Isparivač se može podesiti, motor deluje da radi dobro osim kada se naglo usporava, pri čemu je povratak na ler nestabilan i/ili motor se gasi; Nema popravke, samo zamena; Ako je visok pritisak usled starenja, dotrajavanja gumenih delova i slično, simptom je gotovo identičan. Moguća popravka zamenom membrana i ostalih potrebnih delova. Taj lovato ispraivač najbolje radi kada mu je nominalni pritisak (mereno manometrom) između 0,50 - 0,55 bar. Napisano je da je prvi isparivač remontovan 2013 i da je nakon njega stavljen drugi, nov, i da nema promene. Logika kaže da nije isparivač a iskustvo kaže "meriti je znati".
- mešača: ako je mešač loš (prečnik/oblik difuzora, broj/prečnik rupica itd) onda je moguće da smešu gasa nije moguće podesiti u različitim režimima. Drugim rečima, ako se motor podesi da radi stabilno na leru i da lepo vuče na nekom srednjem opterećenju, može se desiti da u prelaznim režimima rasipa gorivo. Ovo smo viđali ranijih godina kada su bili aktuelni venturi sistemi i kada je servis u kom sam radio imao gasni analizator, pa smo radili merenja. Pročitao sam da je stavljen manji mešač ali isto tako moguće je dobiti manju potrošnju sa većim mešačem;
- karburator: neispravan karburator ili karburator podešen tako da motor radi na ekstremno malom broju obrtaja motora zahteva "labavo" podešenu membranu isparivača da bi motor radio stabilno na leru. U prelaznom režimu labava membrana omogućuje motoru da u**** i sagori nepotrebno veliku količinu gasa. Ovo je najlakše prevazići tako što se malo otvori grlo prvog stepena karburatora. Time je u nekim slučajevima moguće podesiti isparivač "na tvrdo" i dobiti totalno druge karakteristike potrošnje plina u gradskim uslovima. Podrazumeva se da je karburator ispravan, oba grla moraju raditi ispravno, a to može da utvrdi samo servis specijalizovan za karburatore.
- sistem za paljenje: bilo koja slabost u ovom sistemu dovodi prvo do rasta potrošnje gasa u odnosu na benzin a kasnije do problema u radu motora na gas. Pri prelasku sa praznog hoda na režime veće snage potrebna je veća energija za paljenje smeše. Ako je nema- gorivo ne sagoreva pravilno i samim tim raste potrošnja. Dovoljno je da ne radi kako treba vakuumski i/ili centrifugalni regulator ugla predpaljenja (razvodnik paljenja) pa da potrošnja u prelaznom režimu bude enormno veća nego u steady (konstantnom) režimu. Isto tako, tng ima širu granicu detonacije i sagoreva sporije pa se razvodnik paljenja kod starih karburatorskih motora može pomeriti za nekoliko stepeni ka ranijim uglovima predpaljenja. Ovo se mora uraditi vrlo oprezno, oba regulatora ugla predpaljenja moraju biti ispravni i nakon tog pomeranja predpaljenja ne forsirati motor pri radu na benzin.
Eto par saveta pa vidi s nekim majstorom može li se naći rešenje problema. Srećno sa popravkom pa kad popraviš napiši nam šta je bilo.
Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
Konacno neko da kaze nesto pametno, a ne samo, mora da trosi toliko, to je to...
Naravno da ne mogu porediti astru jer je sekvent... ali moj generalno najveci problem je u tome sto Va nema niko ko se detaljn orazume u plin, vec samo ono ugradi i zavrci sraf i to je to...npr o tim pritiscima sada prvi put cujem da se mere, ali generalno i ja sam laik po pitanju svega toga...Ja ne znam da li u Va i neko ima analizator ispusnih gasova, gde bi moglo u toku voznje tacno da se vidi kada je smesa prebogata...
Mesac koji je majstor narucio kada mi je ugradjivao plin radi na benzin fantasticno nema trzanja i auto ide kao i bez njega odlicno, kada mi je treci majstor suzio rupu gore, auto na plin ide odlicno bas kako treba, al na benzin trza(jer mu fali vazduha)
Isao sam i kod majstora kako kazu najboljeg u Va za karburatore i on mi je rekao da karburator ne moze puno da utice na potrsnju plina koliko na benzin(to se ne poklapa sa tvojim tvrdnjama)
Ono u sta sada trenutno sumnjam, zakljuceno iz tvoje price je paljenje kakvo mu je..jer bas u tim cestim saltanjima vrlo je moguce da mu kasni paljenje i da tu dolazi do gubljenja goriva...
Sve, sve al duplo vise da trosi u gradu nego na otvorenom pr brzini od 100km/h je baaas mnogo...
Konacno neko da kaze nesto pametno, a ne samo, mora da trosi toliko, to je to...
........npr o tim pritiscima sada prvi put cujem da se mere, ali generalno i ja sam laik po pitanju svega toga...Ja ne znam da li u Va i neko ima analizator ispusnih gasova, gde bi moglo u toku voznje tacno da se vidi kada je smesa prebogata...
Mesac koji je majstor narucio kada mi je ugradjivao plin radi na benzin fantasticno nema trzanja i auto ide kao i bez njega odlicno, kada mi je treci majstor suzio rupu gore, auto na plin ide odlicno bas kako treba, al na benzin trza(jer mu fali vazduha)
Isao sam i kod majstora kako kazu najboljeg u Va za karburatore i on mi je rekao da karburator ne moze puno da utice na potrsnju plina koliko na benzin(to se ne poklapa sa tvojim tvrdnjama) Ono u sta sada trenutno sumnjam, zakljuceno iz tvoje price je paljenje kakvo mu je..jer bas u tim cestim saltanjima vrlo je moguce da mu kasni paljenje i da tu dolazi do gubljenja goriva...
Sve, sve al duplo vise da trosi u gradu nego na otvorenom pr brzini od 100km/h je baaas mnogo...
DAJTE MI MOĆ ZAKLJUČAVANJA TEME, MOLIM VAS!!! Pa nisam ni ja bez posla
''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Nakon ugradnje plina auto je trosio dvadesetak litara..
A ovde,sam prestao da čitam dalje,a samim tim i poštedim sebe u gubljenju vremena.Auto 1500ccm troši 20/100km, a pritom pali i ide .Šta on to ima umesto motora ??? Možda svemirski modulator Sve u svemu,u ovoj temi,vidim,mnogi pokušaše da ti pomognu,a ti njihove odgovore svrstavaš u glupe,a pritom pojma nemaš šta je točak a šta rezervni točak.
Da si nekom nešto platio,pa da te razumem,a ovako ... Kako li bi se tek ponašao da neko od tebe traži pomoć ??? mogu da zamislim ...
ps
da dodam, imam ja analizator,ali ne štelujem vozila koja troše 20/100km, jer nemam toliko dugačak produžni kabal,da bih vukao analizator za sobom,dok šteluem u vožnji a ti tražiš izgleda taj nivo usluge,koliko vidim. A nemam ni pomoćnika,kaskadera,koji će pritom sedeti ispod haube i okretati onaj šraf za štelovanje
da dodam, imam ja analizator,ali ne štelujem vozila koja troše 20/100km, jer nemam toliko dugačak produžni kabal,da bih vukao analizator za sobom,dok šteluem u vožnji a ti tražiš izgleda taj nivo usluge,koliko vidim. A nemam ni pomoćnika,kaskadera,koji će pritom sedeti ispod haube i okretati onaj šraf za štelovanje .
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment