Molio bih tng majstore koji znaju sta je ovo i koji su se susretali sa doticnim brc sistemom,da mi kazu gde bih danas mogao ako je moguce nabaviti isti? Konkretno puno sam citao i proucavao efiksnu distribuciju gasa i sto bolje iskoriscenje istog kod monopoint i k jet sistema.I sve se svodi da je posle kod nas ultra rare Landirenzo igs,ovaj brc blos najbolje resenje.
Varijabilni difuozor plina tj Blos sistem-iskustva
Collapse
X
-
IGS Landi Renzo i ovo na slici,nema blage veze jedno sa drugim.Inače ovakve sisteme su radili i drugi proizvođači( ne svi doduše) a najviše su primenjeni na viljuškarima.Inače u današnje vreme je moguće ugraditi sekvencijalni uređaj i u K-jetronik,monopoint i karburatorsku verziju doziranja goriva,što je još idealnije rešenje.
Comment
-
-
30 godina starom K jetu je mesto na odmoru ili ga pustiti na miru sa gasom...
Comment
-
-
Sve je to tacno sto kaze Dora,al ipak je ovaj blos spas za desetine,a mozda i stotinu razvaljenih protokomera od detonacija plina,a i spas a novcanike voazaca k jeta koji srcu 15l tng lagane voznje a vuku se ko pokojni 1,3...Ja cu licno ovo dobaviti za svoj monopoint pre nego da petljam sa ugradnjom raznih senzora za ugradnju secventa koji mi strucnjaci u ABS-u nikad nece odobriti.
Comment
-
-
Za monopoint je Ok a za K glavu ni kožne gaće ne pomažu...Ne bih dalej da ulazim u polemiku ali je to sistem koji je bio od početka loše koncipiran al ije u to vreme to bila napredna stvar. Sad što je Audi i Mercedes to forsirao mnogo godina kad više nije bilo svrhe je druga stvar.
Što se tiče ABS prvo proveri da li će ti i ovo odobriti na monopointu ako ima lambda sondu...
Comment
-
-
Originally posted by Nenad Petakovic View PostGolf gti k jet sa ovim ide 30% bolje od ma kako dobro resenog tng sistema na istom.
Čisto da bude jasno,da neko ko se ne razume,ne shvati za ozbiljno to +30% -30%Last edited by speedplus; 09.09.2016, 17:06.
Comment
-
-
Gore sam mislio na golfa gti 16v k jet sa vakumskim tng koji su se kod nas mahom ugradjivali i isti takav golf gti 16v sa Brc Blos sistemom.Radjen uporedni test na jednoj Litvanskoj tv stanici.Kidali su ih kako na stazi tako i na brdu..Ovaj sa blos-om je pojeo ovog sa klasicnim sistemom.Tri voaca koja su vozili oba golfa su se slozili da ovaj sa blos-om ide 30% bolje.Tako da ipak mislim da su tih 30% ipak ozbiljni.A i svaki kr 16v ko je vozio na benzinu ispravnog i na vakumski tng sa difuzorima na protokomeru,zna da na plin ne ide ni blizu kao na benzin.Ja sam 100% uveren da je ovaj Blos bez obzira sto se vise ne proizvodi revolucija za k jet na tng vakumski.E sad sto to niko svojevvremeno nije ugradjivao ovde kod nas,to je vec ogromna steta..zbog toga su mnogi 16v motori unisteni detonacijama i raznim hemijama sa plinskim instalacijama...
Comment
-
-
Ja ću se opet vratiti na ono što sam napisao, a s obzirom da je sad reč o GTI 16v koji ima, ako se ne varam 150ks, onda mi je još interensantnije.
Znači,ako ugradimo plin na vozilo sa motorom od 150ks,umesto 150 u najgorem slučaju ostaće nam 145ks, e sad voleo bi da mi obrazložiš na koji način taj BRC uspeva da nam obezbedi tih 30% dodatne snage,ili u prevodu 43,5ks.Pusti se Litvanaca i Partizanskih priča,jer mnoge koji ovo čitaju dovodiš u totalnu zabludu,pogotovo što se stiče utisak,da su majstori sve ove godine bili nepismeni pa ugrađivali nešto što ne valja.Drugo, da bi na G2 GTI 16v podigao 20ks, pa potrebno ti je bar 2000eu.Pusti se novina,reklama i raznoraznih prevaranata koji očas posla sa tabletama ubačenim u rezervoar nadograde 100ks.Probaj na svom autu dodati 5ks,da vidiš koja je to muka i trošak.
Znači,ne postoji plinski uređaj koji dodaje 30% snage motoru,ili koji za 30% oduzima, ali zato postoje majstori koji iz svog neznanja mogu da upropaste motor.
Jedini TNG uređaji koji mogu dovesti do povećanja snage motora,kad rade na TNG su uređaji sa tečnim ubrizgavanjem gas,ali i tu se radi od maksimalnih 3% i to ne u svakom režimu opterećenja motora i ne na sakom tipu motora.
Comment
-
-
E nek si mu rek'o, mrzelo me da pišem
Comment
-
Comment