kako bi izmerio falš vazduh kad moto ne radi?
Možda je Samardžić u pravu za ventile.. Izmeri kompresiju, skini protokomer i vidi kako klapna ide i u kom je položaju.
Da li bi pravio mehuriće na verrglanju, čuo sam da se to radi, isšpricaju sa nečim creva a komprsija je 10-9.5-9-9. Kako još proveriti ventile?
Pipao sam svuda kada sam menjao usisnu granu a kada skinem crevo do klapne gasa, tu dobro u****va.
Protokomer proveren, klapna ne glavi a sada se sećam da sam nekada probao da je držim otvorenu u toku rada motora i da nije bilo promena.
Sada ču opet da merim, sa još jednom bobinom i umimer mi je otkazao, kineski šravciger oblajznuo u dršci a u kompleu baš fali gedora 10 mu svega po spisku,
Sada punim akumulator, pa ću da prikoljem kablove od komutatora, triseset leta se krčkaju. Ako ih neko ima, za golfa II da javi molim.
Al ne rekoste ono najglavnije, kako prevariti ravzodnik of golfa II na ovaj sa fotografije što sam posatavio?
Ogulio sam bužire sa kablova i našao zlotvora na kablu halovog senzora sa razvodnika:
Pored nagorevanja i preskakanja kontakta, zelano bela žica bi trebalo da bude u sredini jer je to "0", signal sa senzora, dok je crvena napajanje a braon bela, masa:
Promenio sam kabl na kome se kablovi uklapaju sa komutatorom po knjizi a pre toga sam pokušao sa drugom bobinom kada sam izgubio varnicu
koja se nije vratila ni sa starom bobinom. Ovde je BRC-ov automat u kabini počeo, nakon prve zamene da okleva da upali zeleno
svetlo za gas, da bi nakon vraćanja stare bobine znatno skratio tajmer koji gasi to svetlo ukoliko se ne vergla i zatvara el ventil dotoka gasa.
Ima još, zamenim kabl sa slike, kupim novu, novcatu bobinu i dobijem treperenje zelene lampice automata dok verglam, ne gasi lampicu.
Varnica direktno sa bobine slaba, ali redovna sa drugim komutatorom iste oznake. Dakle hal okida bobinu preko komutatora.
Druže Doro, šta sam to uka#io?
Sve sam vraćao na mesto a crna žica od plina neće kada je na plusu da upali lampice na automatu.
Ko šta sve može da uka*i je opšte nepoznato mesto a vezivanje automata plina nije nepoznato svima.
Akumulator pun.
Druge žice ne vidim.
To sam i ja mislio, zeleno žuta je ta koja je vezana sa crvenom preko osigurača, nazad prema kabini i ta je na +15 polu bobine. Kada crnu stavim na +15
lamice se ne pale. Dakle i treba da soji na 1 - polu bobine, ali treperi što ranije nije bio slučaj.
Ali zašto tajmer skraćuje vreme gašenja lampice kada se da kontakt? Ventil tvara.
Sutra razvodnik ide na sunce.
Nigde vrednosti za komutator i halov senzor.
Dakle kako se i gde sve vezuje automat plina?
Navratili i vatrogasci a ima li junaka koji znaju instalaciju od brave pa nadalje? Kada direktno povežem akumulator na alanser a izbacim belu buksnu sa crnim kablom, bije varnica jače, kao munja Svetog Iljije. Ali i tako samo zadronda i detonira. Da nije brava? U istom bužiru sa crnom žicom koja se završava belom buksnom na alnseru, nalayi se i crveno crna žica na kojom merim oko 5V na kontaktu. Ona nigde nije bila vezana a sve je radilo.
Ajd polako, napiši gde je šta spojeno od struje i koji je prekidač?
Bobina:
+15 Zeleno crna, vod sa kontakta ključa i osigurača na + akumulatora, crna sa komutatora-pin 4, zelena sa automata plina.
1 Crna sa automata plina, bela iz originalne instalacije i zelena, signal sa komutatora-pin 1 (braon sa komutatora je na masi šasije)
Zatim prethodno opisana ujdurma na alanseru.
Prekidač BRC, trepere sve zelene diode ne verglanju,
Nisam video odgovor na novoj strani!
i komšijinom Golfu, jer je paljenje isto, dakle ispravna boboina i komutator a hall okida, jer ima varničetinu. Šta radi kad zadronda i detonira, ne znam, nemam džepni osciloskop.
Bobina:
+15 Zeleno crna, vod sa kontakta ključa i osigurača na + akumulatora, crna sa komutatora-pin 4, zelena sa automata plina.
1 Crna sa automata plina, bela iz originalne instalacije i zelena, signal sa komutatora-pin 1 (braon sa komutatora je na masi šasije)
Moram otići da kupim još par piveta, možda onda razumem šta si napisao.
Ebeni prekidač ima nekoliko žica, gde si ih spojio?
Bobina: +15 Zeleno crna, vod sa kontakta ključa i osigurača na + akumulatora, crna sa komutatora-pin 4, zelena sa automata plina. 1 Crna sa automata plina, bela iz originalne instalacije i zelena, signal sa komutatora-pin 1 (braon sa komutatora je na masi šasije)
Priključak na bobini +15 vezan na zelenu koja je nastavak crvene koja ide dalje preko osigurača sa automata gasa.
Crna sa automata gasa je vezana na "1" priključak bobine.
Tako je i bio vezano dok je sve ferceralo
Sada trepču na verglanju diode automata a tajmer je skratio vreme gašenja dioda nakon davanja kontakta,
Kada zaverglam, diode trepču, namiguju, čao bella!
Zato sam i pitao kako se vezuje instalacija venturi automata.
Pretpostavljam da ove dve žice na bobini registruju impulse za varnicu a ostale ventil na filteru tečne faze a za onaj na samom isparivaču nisam siguran, ali rekao bih da je i on na istom vodu sa ventilom na filteru.
Sad si još gore opisao, kakve veze ima komutator sa "automatom" gasa to jest prekidačem itd..
Uglavnom, odustajem, ispravan put je da kupiš nov prekidač uz koji ćeš dobiti šemu povezivanja i tako rešiš dilemu da li je dobro povezano ili ne.
Ja stavrno ne razumem šta je problem napisati 5-6 žica koje idu od prekidača gde idu na motor.
Comment