Mercedes W124 - POMOC....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mercedes W124 - POMOC....

Kupio sam Mercedes w124 260e sa ugrađenim plinom i imam veliki problem, kad je na plinu gasi mi se.... (ne puca, nema detonacija, mirno radi)
    Promijenio sam svijećice i kablove, malo bolje radi ali opet mi se gasi (na semaforu)..
    Primjetio sam da mi se ne gasi ako se vozim po gradu i prebacim na plin kad se motor dosta zagrije (kakve koristi od toga ako potrošim 10 l benzina dok ga zagrijem)..
    Na otvorenoj cesti funkcionira i super radi, ali čim stanem ugasi se, čuo sam da bi to mogao biti problem sa zrakom (da skinem plastiku od u**** koja ide na filter zraka, nije pomoglo).
    Molim vas za pomoć.....
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Evo ti soba da se predstavis.

Rece da si skidao uvodnik, ali ne rece o kojem se plinskom uredjaju radi, niti bilo sta o njemu, kad je zadnji put bio kod doktora? i kako je postavljen isparivac. itd.
    Ali po svemu sudeci zbog zimskih uslova tj. velike gustine vazduha treba ces malo odvrnuti ler sraf.
    Ali prvo odgovori na pitanja.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Dugo me nije bilo na forumu (još nisam riješio problem), vozim se na benzin, a plin koristim samo kad sam na otvorenoj cesti... (POLUDIT ĆU, AUTO GUTA NPR. 68L x 7,98 KN = 542,64 KN = 340 km.... TREBA ME CISTERNA PRATITI PO GRADU)
      Znam da nisam napisao puno podataka da bi mi netko mogao pomoći ali pokušat ću sad..
      Auto sam kupio prije 6 mj. sa ugrađenim plinom BRC (ugrađen je 2001 god.), napravljen je atest, certifikat, sve...
      Kad sam ga doveo kući vidio sam da je bivši vlasnik na granu od u**** zraka naljepljepio traku i zatvorio pola u****, kad sam otvorio poklopac vidio sam da nedostaje filter zraka. Naravno kupio sam filter zraka i odlijepio tu traku sa u**** (mislio sam da ju je zalijepio zato što mu je nedostajao filter)...
      Kao što sam već rekao auto super ide na plin kad sam na otvorenoj cesti, ali čim se zaustavim okretaji mu padaju ispod 5000 i ako ga ne ubacim u ler i dam malo gasa ugasi se (automatik je), i naravno ni tada ne radi mirno već mu okretaji variraju...
      Danas odem u servis i kažem što me muči, a majstor mi kaže da je to zato što sam mu odlijepio traku sa u**** i da sam mu tako dao previše zraka (kad stanem dobije previše zraka i to ga uguši)..
      Odem kući i zalijepim sve kako je bilo ali nema pomoći opet se gasi...
      Naravno i prije servisa sam znao da ga previše zraka guši, čak sam poslušao savijet od nekog i maknuo granu od u**** ali nije bilo od pomoći...

Comment

• Duke
        CBC Senator XXL
        • 16.01.2006
        • 753
        • Urbs Naissus

Valjda ce te neki majstor sa foruma udeliti koristan savet... Ja ti samo skrecem paznju da iz tvoje formule izlazi da ti auto troshi 20 l benz/100 km, sto sumnjam da je bas normalno... Imas ti jos neki problem, i on se ne tiche samo plina, bez obzira sto ti auto "lepo" radi na benz...
        "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

i ja isto mislim da to i nije baš normalno bez obzira na grad, jedino što mi pada na pamet je lambda sonda....

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Nekako volim da citam, pa te pitam: Sta kaze tvoja knjiga o potrosnji mercedesa od 2600ccm u gradskoj voznji? Mozda se svi iznenadimo (pozitivno ili negativno). Zasto ti to govorim: Vozio sam BMW 520i (2000ccm) sa malko sirim gumama nego sto je uobicajeno i taj u gradu nije hteo ispod 15l benzina. Trosio je 18l plina, a ako ga malo stisnes hop i 20l. Moj prijatelj je do pre neki dan vozio mercedesa, onog vog, 2000ccm, u odlicnom stanju zaista, gume 17', opet malko sire, i on je trosio oko 14l benzina u gradskoj voznji.
            Sad, malo zavisi i od tvog stila voznje, kvaliteta benzina, klima ulkjucena ili ne, ali ne bi me iznenadilo da ti je kataloska potrosnja (koja je, bar meni, uvek bila niza od empirijske) na nivou od 15l u gradu. Sva je prilika da vozis auto 10 ili vise godina star, da ni benzin koji sipas nije bas onakav kakvim su Nemci testirali. Mozda ga i malo pritisnes po papucici gasa, i hop ode potrosnja gore.

Da se razumemo, ne tvrdim da sam 100% u pravu, ali svakako bi valjalo da proveris i ovo sto ti sugerisem - ne kosta te nista, a mozda ti pokaze dosta toga.

Comment

Napokon sam riješio problem sa plinom (promijenio isparivač)......
              više san nego zadovoljan.......

Comment

Originally posted by CikaKure
                Nekako volim da citam, pa te pitam: Sta kaze tvoja knjiga o potrosnji mercedesa od 2600ccm u gradskoj voznji? Mozda se svi iznenadimo (pozitivno ili negativno). Zasto ti to govorim: Vozio sam BMW 520i (2000ccm) sa malko sirim gumama nego sto je uobicajeno i taj u gradu nije hteo ispod 15l benzina. Trosio je 18l plina, a ako ga malo stisnes hop i 20l. Moj prijatelj je do pre neki dan vozio mercedesa, onog vog, 2000ccm, u odlicnom stanju zaista, gume 17', opet malko sire, i on je trosio oko 14l benzina u gradskoj voznji.
                Sad, malo zavisi i od tvog stila voznje, kvaliteta benzina, klima ulkjucena ili ne, ali ne bi me iznenadilo da ti je kataloska potrosnja (koja je, bar meni, uvek bila niza od empirijske) na nivou od 15l u gradu. Sva je prilika da vozis auto 10 ili vise godina star, da ni benzin koji sipas nije bas onakav kakvim su Nemci testirali. Mozda ga i malo pritisnes po papucici gasa, i hop ode potrosnja gore.

Da se razumemo, ne tvrdim da sam 100% u pravu, ali svakako bi valjalo da proveris i ovo sto ti sugerisem - ne kosta te nista, a mozda ti pokaze dosta toga.

Ne znam stvarno koliko troši, zadnji rezerv. koji sam točio na benzin mi je pokazao 20l, ali sam realan pa uzimam sve u obzir (da je auto ipak 88 godina, da ima 2600 ccm, 160 ks, automatik, da ga vozim po gradu i još dosta toga) a ne kao jedan moj kolega sa posla koji tvrdi da mu u gradu troši 12-13 a na otvorenoj cesti 9 l.
                Prije mercedesa sam imao bmw 530i, 1988/1989, 190ks trošio mi je oko 18-19l benzina...
                Puno toga ti ovisi i o vozaču koliko će auto trošiti, ne voze svi isto...

Comment

• skymobile
                  CBC Član
                  • 13.08.2005
                  • 97
                  • Sibir u Srbiji
                  • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Duke
                  Posted: Tue 21 Mar 2006 07:58 Post subject:
                  Valjda ce te neki majstor sa foruma udeliti koristan savet... Ja ti samo skrecem paznju da iz tvoje formule izlazi da ti auto troshi 20 l benz/100 km, sto sumnjam da je bas normalno... Imas ti jos neki problem, i on se ne tiche samo plina, bez obzira sto ti auto "lepo" radi na benz...
                  Hehe, slabo si ti vidjao mercedesa benzinaca.....
                  MB tip 124 sa tim motorom sasvim normalno trosi po gradu.
                  Ja imam MB tip 201 (popularna 190-ka) sa 2000 kubika multi point i trosi po gradu 13-15 litara benzina....
                  Imao sam isti auto sa motorom od 2.6 i on mi je trosio mnogo vise od ovog sada...Recimo put od 280 km, 230 otvoreko 50-ak grad(Beograd) cca 40 litara benzina.
                  Odkako sam kupio Astru, preporodio sam se
                  Mecu vozim povremeno, treba to nahraniti
                  When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

Originally posted by skymobile
                    Duke
                    Posted: Tue 21 Mar 2006 07:58 Post subject:
                    Hehe, slabo si ti vidjao mercedesa benzinaca.....
                    MB tip 124 sa tim motorom sasvim normalno trosi po gradu.
                    Ja imam MB tip 201 (popularna 190-ka) sa 2000 kubika multi point i trosi po gradu 13-15 litara benzina....
                    Imao sam isti auto sa motorom od 2.6 i on mi je trosio mnogo vise od ovog sada...Recimo put od 280 km, 230 otvoreko 50-ak grad(Beograd) cca 40 litara benzina.
                    Odkako sam kupio Astru, preporodio sam se
                    Mecu vozim povremeno, treba to nahraniti

A j..... ga svaki gušt se mora platiti....

Comment

• Durango
                      CBC Senator XXL
                      • 01.02.2006
                      • 590
                      • Zemun, Srbija

Mercedes 190 2000 kubika nije muti-point vec ima K-glavu kao i ovaj 260.
                      Sasvim je normalno da 124-ka sa tim motorom pa jos automatic trosi oko 20 litara. Ipak je to 6 cilindara i motor starije konstrukcije koji sigurno ima dosta kilometara iza sebe.
                      Ali zato kada pripalis gas, ne da ide......
                      MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• CikaKure
                        CBC Senator XXL
                        • 14.08.2005
                        • 668
                        • Beograd

Originally posted by black w124

Ne znam stvarno koliko troši, zadnji rezerv. koji sam točio na benzin mi je pokazao 20l, ali sam realan pa uzimam sve u obzir (da je auto ipak 88 godina, da ima 2600 ccm, 160 ks, automatik, da ga vozim po gradu i još dosta toga) a ne kao jedan moj kolega sa posla koji tvrdi da mu u gradu troši 12-13 a na otvorenoj cesti 9 l.
                        Prije mercedesa sam imao bmw 530i, 1988/1989, 190ks trošio mi je oko 18-19l benzina...
                        Puno toga ti ovisi i o vozaču koliko će auto trošiti, ne voze svi isto...
                        Ne znam da li si dobro razumeo kolegu, trosi njemu taj auto toliko,ali na 60 predjenih km

Mislim da je prilicno jasna situacija. Ako si resio problem voznje na plin, da ti se auto ne gasi, molim te da ti ne bude tesko da napises nesto i o potrosnji plina kad steknes uvid u istu. Cisto da svi budemo lepo informisani ovde, iz prve ruke, a ne od nekog poput tvog kolege... Mozes ovde, a mozes i u onoj temi o potrosnji plina.

Comment

• Duke
                          CBC Senator XXL
                          • 16.01.2006
                          • 753
                          • Urbs Naissus

De, de, u redu je, normalno je da trosi 20 litra, nisam bio u pravu. Jebati...Ne moz' covek da kaze nesto a da mu odmah ne skoce na glavu...

Zezam se, naravno. Totalno sam prevideo ono 260 i mslio sam da je auto od 2000ccm. Pa jos automatik... Uostalom, moj auto sa 150 kubika vise 'ladno ubije 22-23 l benzina u gradu...
                          "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• skymobile
                            CBC Član
                            • 13.08.2005
                            • 97
                            • Sibir u Srbiji
                            • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

black w124
                            Posted: Thu 23 Mar 2006 16:20

A j..... ga svaki gušt se mora platiti....
                            Veliki gust u pi... materinu. Nije da mecan nema nekih prednosti, recimo vesanje je nesto sto je najbolje ali su zato sedista jad i beda i to na svim su skoro ista. Ko je vozio e klasu godiste recimo 2000, mogao je da primeti da se sedista mnogo ne razlikuju od 190-ke. O zescoj voznji po krivinama da i ne pricam. Jedina prednost je sto su im benzinci jeftini
                            When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

koje svijećice da stavim u njega, stavio sam prije 2mj. nove orginal za njega ali sam do sad već dva puta imao detonacije...
                              plin još uvijek radi zadovoljan sam....

Comment

Working...
                              X