Variable Piston Mixer (VPM)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Variable Piston Mixer (VPM)

Vrlo zanimljiv dizajn mixera, nadam se da ce se uskoro ovako nesto pojaviti i kod nas da probamo...

Benefits of Fitting a VPM mixer
    More power
    More performance under load
    Less restriction - due to its unique variable venturi
    Better fuel economy
    No hesitation
    No flat spots
    Mixer has a 17/19 mm gas inlet fitting
    Available to fit engines from 1000 to 7000 cc
    Can be fitted internally inside or in between hoses, etc.
    Mixer is a male to male fitting available in the following sizes 72, 74, 76, 78 & 80 mm diameter
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a zasto bi pozeleo da probas ?
    ionako je Venturi sistem proslost sa tehnicke strane i cena je ta koja ga odrzava u zivotu, kao i jednostavnost (robusnost sistema).

ako hoces perfomanse i/ili manju potrosnju ubrizgavanje LPG bilo gasa bilo tecnosti je put za siguran dobitak.

ovo mi deluje kao svojevremeno kada su pokusavali da izmisle eletkricne karburatore pa se to zavrsilo fijaskom, niti je pouzdano kao klasican karburatora na bazi pneumatike niti je neki napredak u potrosnji/perfomansama bio vidljiv.
    uglavnom jedan propali eksperiment, kao i K Jetronic.

danas je barem elektronika uglavnom jeftina i siroko programabilna da pokriva sve moguce kombinacije potreba i superioran je mehanickim resenjima za pripremu smese.

ima li negde podataka /merenih vrednosti koje objasnjavaju detaljnije ovo sto se reklamira kao dobitak, u citiranom tekstu?
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• ale944
      CBC Senator XXL
      • 20.03.2006
      • 1457
      • Beograd

nazalost nema konkretnih podataka/rezultata merenja ili eksperimenta,
      ali dizajn mi se cini zanimljiv...
      venturi jeste zastareo i prevazidjen sistem, ali zemlja srbija nije japan.
      neka me gas serviseri isprave ako gresim, ali mislim da ipak najveci procenat ljudi kod nas se odlucuje ipak za venturi. dovoljno je pogledati prosecnu starost vozila kod nas pa je sve jasno.
      naravno suludo bi bilo razmatrati venturi kao opciju za npr. fabricku ugradnju u nove automobile, ali ovde je rec o pojedinacnim prepravkama.
      Ubrizgavanje tecne faze nisam video da radi neko kod nas, mislim da taj sistem jako puno kosta, pa se postavnja onda pitanje rentabilnosti.

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

tako sam i mislio, podatak nema-marketinska prica (zbog onoga no flat spots izmedju ostaloga).

da se kod nas ko god moze (zbog auta) opredeljuje za Venturi je sasvim jasno i tu igra ekonomski faktor osnovnu ulogu zato sam i pitao za motiv da neko ulaze povece pare u ispitivanja necega (sto je maltene unikat a time i bitno skuplje) sto se inace moze kupiti sa police za razumne pare u smislu poznatih osobina i dobitaka (sekvencijalno ubrizgavanje).

ako je za edukaciju i prosirivanje horizonta saznanja to kapiram, ali ko sto rece ovo je zemlja Srbija a ne Japan pa da ima toliko bogatu podlogu za fundamentalna istrazivanja i proboje u izmisljanju novih tehnologija.

pesimista ili realista, zavisno odakle se gleda
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

BTW ovaj sistem na slikama gore je ISTO sto se nalazi u IMPCO karburatoru. Impco jos ima ugradjenu slavinu na ulazu i mogucnost montaze dodatno dela za leptirom kome treba i to.

Comment

• Aladin
            CBC Senator
            • 17.08.2005
            • 223
            • Beograd

Meni je takav mikser ugradio Dora pre tri meseca. Fantasticno zadovoljan...!!!
            Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• ale944
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2006
              • 1457
              • Beograd

@aladin
              jesi li siguran da je bas ovakav?
              oglasio bi se vec Dora da ima ovako nesto...
              Doro?

@dranix da, upravo kao impco. upravo zbog toga mislim da bi ovo ipak trebalo da daje malo bolje rezultate od venturija, ipak je impco sistem ozbiljna stvarcica. neko ce opet reci zastarela, ali i i stare tehnologije su davale velike snage i ne treba ih potpuno odbacivati. npr sutra, kad razviju elektricnu kontrolu ventila, bez bregaste, necemo pljuvati po
              v-tecu

Comment

• Aladin
                CBC Senator
                • 17.08.2005
                • 223
                • Beograd

Siguran sam.... I zato je mojih bednih 94 konja zaista 94 konja.
                Jos uz lepo nastelovanu smesu, sredjenu glavu i ventile, kablove, svecice i paljenje....
                Ma ide mi auto super!
                Tri put ura za Doru!
                PS. Doro, i neka si otero one sa masinskog u.... tamo 'de treba....

Comment

• ale944
                  CBC Senator XXL
                  • 20.03.2006
                  • 1457
                  • Beograd

@aladin
                  nije da ti ne verujem, ali bih voleo da Dora potvrdi....

Comment

• Aladin
                    CBC Senator
                    • 17.08.2005
                    • 223
                    • Beograd

Pogledao sam link koji si postavio... Da, potpuno isto izgleda samo nema taj pomicni srednji deo, tj. leptir koji smanjuje i povecava protok... Ali i ovakav daje odlicne rezultate.
                    Izvinjavam se na gresci....

Comment

• nijebitno
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2006
                      • 629
                      • Modrica

Kolko para ? ? ?

Posto je taj ugradjeni, da li ga Dora standardno ugradjuje?
                      Ajde Dora pljucni i ti neko svoje misljenje, mada sam siguran da ne bi ugradjivao da ne valja.
                      Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Nema takvih mixera, kod nas. Moze da lici, ali nije takav.

Inace su mixeri sa varijabilnim protokom izuzetno dobra opcija za turbo motore, jer kod rada na benzin, predstavljaju minimalnu restrikciju u protoku vazduha.
                        BRC je razvijao slican sistem, dok nije bilo sekvencijalnih ubrizgavanja. Postoji jos uvek i sistem je Blos. Zanimljiva spracvica, ako se bas insistira na venturi sistemu, a mislim da ale944 insistira.

Syst?me Blos? mixer

?Blos? is a new worldwide patented device and the result of years of research: a real novelty in the field of mixers for automotive use. ?Syst?me Blos? can be installed on electronic injection or carburetion cars without any blade-openers or devices for the pressure compensation which were normally used with traditional mixers.
                        ?Blos? is a mixer with a variable geometry, that is to say a mixer able to change shape and passage section according to the needs. It guarantees very good performances, reduced consumptions, a faultless pickup and a perfect idling stability. For any further information regarding its assembly, adjusting and other applications, refer to the assembly instructions.

Pisao sam ja o tome poodavno na forumu. Potrudicu se da pronadjem, pa cu staviti link.
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Originally posted by ale944
                          @aladin
                          nije da ti ne verujem, ali bih voleo da Dora potvrdi....
                          Liči ali nije. Ova je fiksni, nema promenljiv otvor. A onaj karburator što Dranix ima je dobra stvar, nisam imao vremena i srca da ga seciram, a ne bi mi ni dao verujem Ali pali na gas a ne detonira i ima KN filter usput...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Ko kaze da ne bi dao sa se secira? Za mene tehnicke stvari nisu odavno predmet obozavanja i nista slicno kao ziva bica (a bile su kad sam bio mnogo mladji). Dajem sve za nauku.
                            Nego, nije se imalo vremena od drugih stvari
                            Na kraju krajeva ja to imam slikano i rasklopljeno pa kome treba neka se javi. Iz iskustva meni treba od skidanja sa auta do rasklapanja koliko se to rasklapa 10 minuta. 3 selne i posle 6 srafova. Ma idi begaj
                            Jel to neko rekao nekada da su najgenijalnije stvarcice najprostije?

Comment

Working...
                            X