Stelovanje isparivaca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

@Hermes
    U zivotu sam vozio samo jugica i Tipo 1.1 na autoputu, tako da obrtomer nisam ni imao dosad. Mozda mi obrtomer ne valja. Svakog petka idem do Al.Rudnika i nazad, drzacu ga strogo na 3000 i javljam ti brzinu. Nemoguce je da je u oba pravca nizbrdo . Jel mislis u Nisu da ugradjujes LSC? Kod kog majstora?
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Hermes
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 1306
      • https://t.me/pump_upp
      • bemve

I uzbrdo i nizbrdo ide isto km/h pri odredjenom broju obrtaja.
      Moja prognoza je da ide oko 100 na sat pri 3000 obrtaja, a ti proveri....i potvrdi

LCS cu ugraditi kod Ivana u BG-u, cim nadjem dovoljno vremena da odem. U niske majstore nisam ranije imao poverenja, a da sad isprobavam, nema potrebe, nasao sam proverenog majstora.
      https://t.me/pump_upp

Comment

• mveseli
        CBC Član
        • 03.05.2007
        • 13
        • Zarkovo, Cukarica, Beograd

Da se nadovezem na istu temu

Posto je vezano za isparivac....Moje zapazanje tj dilema.
        Na Landirenzo...isparivacu. Izbaceni zavrtanj (sestougaoni ili osmougaoni nisam siguran).Nalazi se izmedju dva creva za tecnost za hladjenje tj grejanje u ovom slucaju. Negde na sredini isparivaca.

Predpostavljam da je to taj sraf za stelovanje lera odnosno membrane. (Neka mi neko potvrdi ko zna )

E sad problem je sto kada ga odvrcem i dajem gas (ostriji) na osovinici rukom. Mnogo lepse prima gas i pun je zvuk, ali u leru oce da trokira, narocito posle naglog pustanje gasa. A ako zavrcem taj sraf, ler je ok, ali ostar gas nije kao sto je bio, zvuk nije pun, isprekidan je , neprima glatko.......
        Ja sam nasao neku meru, ali bi voleo kada bi moglo da postignem prvi slucaj, ali da odrzim ler. (Da li da cackam ler na karbu.Mada je za benzin namesteno ok sada ovako kako je)

Sraf izmedju isparivaca i karbova, nisam dirao (i ne bih) posto mi je Ivan to rekao da ne cackam .

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Ovo je za neverne Tome u vezi brzine i broja obrtaja. Check engine se gasi UVEK kad sam na 3000 rpm.
          Pitanje: jel greska da nastelujem na 2500, da bih ugasio lampicu malo pre, posto u 99% slucajeva menjam brzine cim predje 2000 (penzionerska voznja ) ?

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

ja ti neverujem .. vozis a nemas benzina uopste

BTW: moj auto od 1000ccm u petoj brzini pri 3000 obrataja ide 110 KMh

a posto je ova Ascona "azhdaja" za moj auto,meni ta brzina deluje OK ..

naprimer kod mene je fazon shto moj auto NEMOZE da dostigne 5000 obrtaja u petoj brzini na ravnom ,pa zato nemoze da ide 180KMh .... ma nemoze ni 150 KMH
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

A sta mislis da nastelujem LPG na 2500? Zbog dobijanja bolje smese na nizem broju obrtaja, a da ne pokvarim nesto drugo.
              Potrosnjom sam zadovoljan, do Zlatibora i nazad , uz malo svrckanja tamo, 801km sa 82 litra gasa. Po gradu 12-14. Stelovano na 3000 rpm.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

pa "zadavi" ga za 1/4 kruga i to ti je to... mada ta potrosnja koju ti navodis je odlicna za taj motor,kubikazu, snagu..
                ako ti dobro ide-pali nediraj.
                zabelezi gde je bio sraf ,pa ga zavrni 1/4 .. pa ako nesto nije kako tebi odgovara,vrati ga na isto mesto.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• nijebitno
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2006
                  • 629
                  • Modrica

@deki-ascona
                  Meni kadet karavan 1.8 monopoint trosi slicno, 9-10 na otvorenom, grad sa paljenjem na plin i kratkim relacijama 11-12. Ja sam stelovanjem uspio postici da mi je cak veci dio vremena lampica ugasena, pa mozes i ti da se malo poigras ali kako sto je receno detaljno zabiljezi sadasnja podesavanja da mozes da vratis
                  Takodje mozes da probas da promijenis stil voznje i da ga saltas na 3000-3500 obrtaja narocito u gradskoj voznji u kojoj ima dosta ubrzavanja, potrazi na netu dijagram obrtnog momenta tvog motora pa vidi kako izgleda dijagram obrtnog momenta motora. Motorima, mjenjacima i potrosnji bas i ne godi kada moraju da ubrzavaju iz niskih obrtaja.
                  Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

OK, ovaj rezervoar od 50l saltacu sve na 3000 bez diranja instalacije. Praticu lampicu ,a za potrosnju videcemo. Ako nema lampice onda ja nisam vozio kako treba od pocetka. Potrosnja i nije tako bitna , litar gore-dole.
                    Hvala, pozdrav

Comment

Working...
                    X