Zadržavanje gasa na visokim obrtajima ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Zadržavanje gasa na visokim obrtajima ???

Pozdrav svima. Prvi put se ukljucujem u diskusiju pa da ispostujem pravila foruma i dam neke generalije.
    Astra F 1.6
    16v 74kW
    1998
    Plinsku uredjaj LOVATO boca 60l.
    Čitao sam postove ali mislim da ovakav slučaj još niko nije izneo.
    Auto generalno ide dobro (vuče dobro, ne trza ...) ali ima nekoliko mana koje bih voleo da mi prokomentarišete. To su od onih kvarova koji se nikad ne pokažu kad se auto kupuje
    1. Pri menjanju brzine gas ostaje oko sekundu na najvišim obrtajima u trenutku stiskanja kvačila odnosno dešava se da se promeni brzina a motor i dalje na npr. 2500 obrtaja vrišti u prazno. Isto tako kad je na leru kad se turira u trenutku padanja obrtaja izmedju 2000 i 1000 dosta sporije pušta odnosno stiče se utisak da se na 2000 zaglavi pa onda nastavi da spušta. Ovih pojava nema kad se vozi na benzin.
    2. Dešava mi se da kad ga ugasim još neko vreme radi odnosno pokušava da se ugasi (štekće).
    3. Potrošnja mi je 14l po gradu, da li je eventualno povezana sa prvim problemom.
    Unapred hvala svima koji imaju neki konstruktivan predlog.
    Laki NS
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: Zadržavanje gasa na visokim obrtajima ???

Originally posted by astraLPG
    Pozdrav svima. Prvi put se ukljucujem u diskusiju pa da ispostujem pravila foruma i dam neke generalije.

Laki NS
    pravila foruma su ti ovde! http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... &start=624
    znaci prvo obidji tu sobu a onda idi do dore posto si iz ns-a pa vidi sa covekom
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• ale944
      CBC Senator XXL
      • 20.03.2006
      • 1457
      • Beograd

Doro, kol'ko to placas Adu kad ti tako dobro radi marketing i PR poslove ?

nista zlonamerno, ali nemogu a da ne primetim da se svaki adin odgovor zavrsava sa "idi kod dore"... nemam nista protiv, ali valjda svako ima oci da cita postove po ovom forumu pa moze i sam doci do nekakvih zakljucaka ko su dobri majstori po raznim gradovima lepe nam zemlje...ali ovako je vec smesno, barem meni

)
      http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Meni je neprijatno a ne smešno. Nikad nisam odgovorio na pitanje koliko košta ugradnja ili ko to radi kad je ovde postavljeno takvo pitanje.Ja ne dajem reklamu nigde ali baš ni u jednim novinama sem Telefonoteke i to teška srca.
        Tako da Adu niti plaćam niti nagovaram koliko je ovde izneo da ima problema i potrošnju preveliku čudi me da me spomije uopšte jer sam ja ugradio gas u taj auto. Ako je čovek iz BG-a on kaže idite kod Ivana.
        Usput, kad neko ne navede grad iz koga je a traži pomoć ili savet, ne odgovaram jer ne znam gde da ga uputim.

Sa druge strane kad neko napravi redosled pitanja koji ukazuje na više problema a laik je po pitanju materije logično je da se uputi u servis.

Sa treće strane, broj polakog opadanja obrtaja smo obradili pre neki dan po ko zna koji put pa....

Dakle...
        1. To je normalno.
        2. Mogu biti loše svećice ili neodgovoarjuća smeša.
        3. Moguće da je povezano sa broj 2. sa 1. teško...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

alee ako si citao moje dosadasnje odgovore ja licno ne reklamiram nikoga mada mogao bi da pocnem samo slabo para! decka sam uputio kod dore jer je iz ns-a ako si procitao, a beogradjane bi uputio kod ivana naravno a da sam hteo da ga saljem negde mogao sam da mu kazem idi i kod branka u rasku samo mi se cini da bi mu bilo malko daleko
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• ale944
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2006
            • 1457
            • Beograd

znaci prvo obidji tu sobu a onda idi do dore posto si iz ns-a pa vidi sa covekom
            Doro , samo hocu da kazem da komentari tipa ovog gore nikako mi ne idu uz ovakve teme......idi kod majstora...pa cemu onda sve ovo sluzi ??
            ja bih odgovorio coveku da znam kako da resi problem, ali posto neznam sacekam da odgovori neko ko zna... ti si dao potencijalne uzroke, pa sad idemo dalje, mozda coveku pomogne...

alee ako si citao moje dosadasnje odgovore ja licno ne reklamiram nikoga mada mogao bi da pocnem samo slabo para! decka sam uputio kod dore jer je iz ns-a ako si procitao, a beogradjane bi uputio kod ivana naravno a da sam hteo da ga saljem negde mogao sam da mu kazem idi i kod branka u rasku samo mi se cini da bi mu bilo malko daleko
            ovo sve kazem bas zato sto sam citao tvoje prethodne postove...
            nemoj me terati sad da kopam
            http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

A da nije jos i crevo izmedju reduktora i usisne glave predugacko?
              Za korak po korak. Ako radis sam.
              Stavi zazor na svecicama 0,6mm pa probaj za pocetak. Ako nestane problem lako je (u NS) kupiti nove odgovarajuce svecice koje ti ovde budemo preporucili i to je onda to.

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

alee ako tako mislis ok mada necu da ulazim u diskusiju sa tobom! i zasto kazem kod dore pa postoji valjda i razlog! sada bi mogao decku da kazem da nema odgovrajuci mesac na kolima a on ce pitati a sta je to! pa mu objani! e onda ce on da javi e nije, mesac je ok. dobro ako nije mesac onda je isparivac, pa sledi pitanje a sta je to? e ali i to je ok rekao mi drugar koji se razume u to e pa onda su svecice! e da stavio sam nove itd!!!! pa jednostavno dodjes do zakljucka posalji coveka na pravo mesto i neka rese problem!!!! mislim da ces razumeti zasto onda i preporuka!!!! ako ce mo sve sami popravljati sta ce nam onda majstori????

posto smo daleko u off-u neka moderatori pbrisu posle sve ovo!!!!
                alee u dalje diskusije ne ulazim! lep pozdrav

Comment

Moje pitanje (1) je bilo u cilju da vidim jel se radi o ozbiljnijem kvaru pošto je uređaj još pod garancijom ali u BG pa ako se radi o nekoj sitnici pre bih ovde platio majstoru nego da vijam ko zna kakvog majstora iz okoline BG pa da me izađe više i para i živaca.

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

pa dobio si odgovor! posto si iz novoga sada idi do dore ili ga kontaktiraj na PP

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by ale944
                      Doro , samo hocu da kazem da komentari tipa ovog gore nikako mi ne idu uz ovakve teme......idi kod majstora...pa cemu onda sve ovo sluzi ??
                      Pa sad, onako kako sam ja zamislio služi da se ljudi informišu da gas nije atomka, prvenstveno. Zatim služi da se ljudima pomogne savetom gde je savet i pitanje kristalno jasni. Gda nije ili postoji nedoumica ili je problem kompleksniji uputi se majstoru.

Ako pita dranix, ti, zoranbg ili tako neko za koga sam siguran da zna o čemu pričam, spreman sam da se upustim u detalje i da pomognem rešenju problema koliko god ovakav vid komunikacije dozvoljava. Ako vidim da se ništa ne razume onaj koji pita a pitanje je prosto za objasniti ili za uraditi i tada ću pomoći.

Ako neko pita da li treba da promeni zupčasti kaiš na 80K kilometara sigurno ću reći da treba, a ako posle pita a kak ose menja a vidim da nema pojma sigurno ću reći da ide kod majstora ili će napraviti kermes.

Sa druge strane, ko god je odavde a i sa drugih strana došao, svakom sam na licu mesta objasnio šta kako i zašto i za par minuta utvrdio šta, kako i zašto. U 5 minita sam se objasnio i ostavio čoveku da vidi šta će.
                      Ovako to traje letnji dan do podne....
                      Nikad nisam naplatio a ni usputno štelovanje nisam naplatio, tako da ne vidim razlog što ne bi svratio da pogledam kad je besplatno.

Eto tako ja vidim ovaj deo foruma a i ostale. Pomoć je dobrodošla ali mora biti dozirana.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                      X