Yugo 55 ugradnja gasnog uredjaja...help!
Collapse
X
-
Ako se busi, evo kako treba to uraditi. Mislim, da imamo najmanje jos dve ovakve teme na forumu,ali...
Comment
-
-
Originally posted by ABARTHDo kraja! hmm...ugasi se auto
u mom uputstvu stoji: NIKAKO NE POVLACITI SAUG DO KRAJA!Zastava je to
Comment
-
-
Originally posted by DoraOriginally posted by ABARTHDo kraja! hmm...ugasi se auto
u mom uputstvu stoji: NIKAKO NE POVLACITI SAUG DO KRAJA!Zastava je to
Dora ,Ivane za veceras toliko ,ustajem u 7h a na kapiji ce me cekati stotine padobranaca ujutru
nove teme,novi razgovori,nova druzenja.........
pozdrav
Comment
-
-
Uopšte ne bih da ulazim u polemiku ali moram da primetim.
Ta slika je iz doba kad je postojao samo karburator a o indžekšnu se pričalo i inženjerskim krugovima. Mikser je bio negde maštanjima.
Ako mikser ne valja, koji ga moj prave pa i taj Lovato ga pravi, pa i taj BRC i Landi i ostali andrmoljci...
Mislim jel video neko ispravan 10 godina star karburator na stojadinu?
I postoji više ovakvih tema i neću više
Comment
-
-
Ne mogadoh da izdrzim.
Slazem se sa svima uslovno, ali....
Kao sto znamo karburator je savrseno nesavrsena sprava sklona bubicama i kad je relativno nov. Nije slucajno sto se neko pametan jos odavno setio da proizvodi karburatore samo za gas. Pobornik sam da se od originalnog kaburatora koristi samo leptir ako je moguce posto je apsurd racunati da ce se motor koristiti na benzin pa cak i startovati zimi. Zasto bi? Svi karburatorski motori sami po sebi dobijaju dar bogova ako se vozila konvertuju na gas i po mogucstvu koristi mikser. Za mesovitu voznju gas/benzin (ako se bas mora) nikada nikome ne bi ni preporucio da vozi karburatorski motor danas kad ima alternative na svakom koraku.
Glasam UVEK za mikser osim kad je to komplikovano na nekim drugim ne automobilskim motorima.
Majstori, koliki precnik dizne bi bio potreban za motor od 3,5KS?
Nije sala, zanima je za Briggs i Stratton motor koji imam.
Comment
-
-
Ta slika je iz doba kad je postojao samo karburator a o indžekšnu se pričalo i inženjerskim krugovima. Mikser je bio negde maštanjima.
Koji moj Lovato, BRC, Landi i ostali prave dizne za karburator?
Sa mesacem iznad leptira za saug, a sa saugom povucenim do kraja (skroz zatvoren leptir), sta ce biti?
Ni ja necu vise ....
Comment
-
-
Originally posted by ABARTHMoj savet i moje iskustvo .
Bolje je ako se postavi uvodnik u karburator.Motor odlično vuče i ima stabilan ler gas.
jesi pogledao :YUGO in ugradnja gasa i estetika (tema)
Comment
-
-
Hajde sada da sumiramo i da mi neko plasticno objasni sta dobijam/gubim ugradnjom mesaca ili dizne???
I naravno kako se odredjuje taj precnik mesaca, jel' to prema zapremini motora ili kako vec!?
Inace ja imam jednogrli karburator domace proizvodnje, a prosle godine sam isao u preciznu mehaniku da bih ugradio remontovani jer onaj stari/fabricki vise nije bio ni za sta!
Comment
-
-
svojevremeno sam imao na golfu 1.3, jednogrli , diznu, i odlicno se ponasao, skoro da nije bilo razlike od benz, i kad se karburacija skroz raspala (federi od leptira popucali), stavio sam yugov karb, sa mesacem, auto je umro, nikako nije hteo da ide... sad ovo je samo moj slucaj, naravno da to nije pravilo.....
markopfi, zaista za juga nemas razloga za tolike dileme oko toga sta i gde, pa ja mislim da su vec i po autoperionicama oni u gumenim ribarskim cizmama savladali tehniku ugradnje gasa u juga...http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Originally posted by markofpiOriginally posted by ABARTHMoj savet i moje iskustvo .
Bolje je ako se postavi uvodnik u karburator.Motor odlično vuče i ima stabilan ler gas.
jesi pogledao :YUGO in ugradnja gasa i estetika (tema)
Neću da ti sugerišem,ali ja sam za uvodnik i bušenje karburatora a koliko sam zaključio iz diskusije nočašnje na forumu i Ivan je .Odluči sada sam.
pozdrav
Comment
-
-
Originally posted by IvanTTa slika je iz doba kad je postojao samo karburator a o indžekšnu se pričalo i inženjerskim krugovima. Mikser je bio negde maštanjima.
Koji moj Lovato, BRC, Landi i ostali prave dizne za karburator?
Sa mesacem iznad leptira za saug, a sa saugom povucenim do kraja (skroz zatvoren leptir), sta ce biti?
Ni ja necu vise ....
Prvo, Lovato (a i ostali) pravi mikser za 128, znaš i sam, sad ti odluči kad Lovato sere, kad pravi diznu ili kad pravi mikser.
Pravi ga i Dragče a na savetovanju gde smo bili zajedno (na sajmu) predstavljen je od strane Zasrave kao najnovije dostignuće, ravno spejs šatlu.
Drugo, slika je možda iz novoštampanog kataloga, ali je to princip svake dizne i to je predstavljeno u svim knjigama od turaka pa na ovamo, nije to Lovato izmislio nego onda nije bilo miksera.
Treće, zasrava sa mikserom sa povučenim saugom se dere ko blesava jer je to prirodno stanje mešanja vazduha i gasa. Sav vazduh koji udje u motor ulazi kroz mikser koji je prva venturi cev na tom putu.
Ne znam kako da protumačim tvoje pitanje sa zatvorenim leptirom sauga jer on nije nikad zatvoren. Ako bi bio zatvoren ne bi radio ni na benzin, mislim kuda da mu udje vazduh.
Zatvoren leptir sauga pravi smetnju ulasku vazduha i time omogućava bogatiju smešu jer ima više benzina u odnosu na normalan dotok vazduha.
Ako je potrebno da objasnim kako radi saug na karburatoru nije problem, i ja imam iskustva sa tim hovnetom i bar 500 promenjenih.
Dizna ispod takvog stanja dobija manje vazduha koji je usporen pored nje i ponaša se kao sa zaprljanim filterom za vazduh. Što se više povuče saug ta pojava je sve izraženija i auto se ugasi.
Ko ne veruje možemo da probamo ali posle ko nije u pravu jede svoj auto.
Četvrto, ja stavljam i dizne i miksere i uopšte nisam branilac miksera i dizni a još ponajmanje ortdoksno "mog" mišljenja. Od prvog posta pričam da sve im svoje mane i prednosti, kao i sve ostalo.
Za prosečnog korisnika automobila koji želi da okrene ključ upali auto odvezte se od tačke A do tačke B mikser je zakon jer se auto ponaša identično na benzinu i gasu, nema promena. Za one kojima je bitan svaki atom snage ubuši se dizna ispod leptira, da nije greška, ispod leptira, pa nema ni trunke usporavanja vazduha. Oni manje zahtevni buše iznad leptira.
I na kraju mi smo sad vodili raspravu na temu mikser VS dizna, ja sam se potrudio da nešto objasnim a neki su rekli "iz mog iskustva".
Prosečan čitalac ništa neće moći da zaključi iz ovoga, samo će biti zbunjen i povećaće se fond pitanja oko te trivijalne stvari.
Abarth kaže i Ivan se slaže samnom pa ti (Markophi) odluči... Bez da se isti uvredi, ali šta on ima da odluči??? Kad odnese TV na popravku jel i onda odlučuje koje komponente će da se stave ili na koji način?
Comment
-
-
u pravu si kad kazes ono na foru 'sta ja imam da se odlucujem....'! Kao sto sam vec rekao, a evo sada i ponavljam, ne razumem se u to i veoma mi je tesko da sebi stvorim sliku u glavi sta tacno i kako! U suprotnom bih samo kupio opremu tj. uredjaj i sam ga ugradio. ja sam zeleo da cujem vasa iskustva i to prvenstveno Zastavinih motora.
Znam da ce taj auto ici kako god da okrenes ali opet ako postoji neka bolja varijanta oko same ugradnje zasto onda ne postupiti tako, zar ne!?
Sutra cu ici do nekog servisa koji se nalazi kod Ade (ulica Bulevar Vojvode Misica), naisao sam na dosta pohvala za taj servis. Ljudi su prezadovoljni oko same ugradnje, kasnije oko dobijanja atesta i na kraju kroz samu voznju, a tu prvenstveno mislim na potrosnju i performanse.
Comment
-
-
Covek (Markofpi) je zato i pitao sta je "bolje" jer ne zna ni sam. Mislim da smo mu sada sve rekli
Nisam ranije razmisljao ali se sada zaista pitam zasto mikseri uopste postoje (ovde mislim samo na karburatore). Dizna zaista moze da se ubusi uglavnom skoro svuda posebno ako nije mnogo vazno na kom je mestu iznad ili ispod leptira (vidim da je majstorima to svejedno). Vrlo vazno, radice to. Ko kaze da je venturi efekat vazan kad u****va i bez njega (pitanje samo kojim podpritiskom). Verovatno zato i "ne valjaju" ugradjeni mikseri jer nisu dobro proracunati ali je to neka druga tema. Zato dizna je moze da omane. Nemam razloga da sumnjam da je dizna zaista bolja u praksi jer je to ipak samo cevcica za razliku od miksera cija konstrukcija sadrzi nesto proracuna sto NIJE razlog da se tvrdi da je karburatorski sistem sa diznom tehnicki bolji. Posto jos uvek smatram da je ovo tehnicki forum ali i prakticni ovde zaista trebamo da se odlucimo sta cemo od ova dva posto je covek ipak pitao za praktici savet. Jel uvek vazi pravilo da se ode kod majstora u koga se ima poverenje i kaze uradi to a ne kako? Kad bi sve bilo idealno bio bi raj na zemlji i ne bi niko ni pitao za savete. Ipak mi se cini da je Marko trazio i odgovor ZASTO ovo a ne ono. Da nije tako otisao bi kod Dore Ivana ili Abarth (kao sto ce na kraju i uraditi) i gotovo. To i nije neka greska. I ja bi tako a tamo bi pitao kad posao bude zavrsen koja je razlika. Cisto da zadovoljim znatizelju.
BTW. Sta ste navalili na saug toliko. Ovde je rec o voznji na gas a oni sto vec voze na ovo gorivo znaju da je to daleko manje kriticno nego na benzin. Naravno da treba nesto i znati o specificnostim i sta ako se ugasi hladan motor. To nikakav saug nece spreciti i onako ako se ne pazi. Prema tome....
Comment
-
Comment