Problem sa TNG uredjajem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Miljan
    CBC Senator XXL
    • 18.01.2006
    • 459
    • Nis

Da ne otvaram novu temu, posto je u pitanju isti auto, danas smo gledali nesto i ja pitam drugara, da li je menjao nekad filter za plin, kaze ne, pogledam ja, nema ga filter nigde, na elektroventilu za plin ispod dela gde su buksne postoji jedno burence gde su i prikljucci za cevi, pa me zanima da je mozda filter zajedno sa elektroventilom u kucistu ili ga uopste nema ?
    Ako ga stvarno nema, kakve posledice mogu da budu ?

Jos nesto, posto drugar hoce da stavlja dvogrli karb zanima me koje je resenje bolje, mesac ili ubusene dizne ?

Pozdrav

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Po opisu bih rekao da je BRC EV a on ima malo sito u tom burencetu. Skine se cev i odvrne dno, normalno uz prethodno zavrtanje boce. Ako je onaj stari Elplinov odnosno Teleoptik onda nema ništa pošto je imao posebno kućište za filter koje možda nije stavljeno.
      Prljavština iz gasa svakako nije dobra za isparivač i samo može povećati potrošnju.
      A mikser VS dizna je već opisano pa je stvar izbora ili mogućnosti.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Miljan
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2006
        • 459
        • Nis

Nisam zagledao koji je u pitanju, ali cela instalacija, osim boce je stara (ne znam tacno koliko, ali sigurno vise od 15 god.) i samo to ima, klasican filter kao od ostalih nema nigde.
        Takodje na isparivacu nema onaj elektroventil za ubrizgavanje plina-hladan start.

Da li mogu da se nadju membrane za ovaj Elplin isparivac ?

Pozdrav

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Neka firma iz KG ili Niša je pravila membrane za Elplin a pravi ih i Memteks ili tako nešto, firma iz Bugarske. Prodaju ih Bugari na pijaci.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Miljane, kupi krsten isparivac. Isplati se uvek. Ne fale njemu samo membrane.

Comment

• Miljan
              CBC Senator XXL
              • 18.01.2006
              • 459
              • Nis

Eeee, da je moj, naravno da bih kupio, auto je od drugara, i 60e mu nije bas mala cifra, tako da mu treba vremena dok skupi, a i neki "majstor" mu rekao da je ovaj isparivac dobar, pa se koleba da li uopste da kupuje drugi. Moram da ga ubedim.

Pozdrav

Comment

• ale944
                CBC Senator XXL
                • 20.03.2006
                • 1457
                • Beograd

pa cisto u edukativne svrhe se isplati poigrati se sa tim isparivacem, da malo probate da skontate kako to sve radi... pa ako uspete , super, a ako ne, onda jbg, ionako nije valjao
                kad ga rasklopis, ukoliko nema vidljivih ostecenja na membranama, mozes pokusati samo da zamenis gumice na klackalicama (cesce stradaju) , koje mozes i sam napraviti zumbom od neke kvalitetnije gume.
                proveri i klackalice koliki luft imaju u osovinicama...kad se syebu, tesko ih je ustelovati da lepo drze....

ako ipak ne zelis da se zezas s time, i da ga jednostavno oteras kod
                majstora da ti on to remontuje, onda ipak poslusaj dorin savet, batali to i kupi nov isparivac..., jednostavno, izadje te na kraju jeftinije

i naravno, sta god radio imaj na umu da moras biti siguran da si dobro sve napravio, jer neki propusti u smislu bezbednosti mogu dovesti do ozbiljnih posledica
                http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Miljan
                  CBC Senator XXL
                  • 18.01.2006
                  • 459
                  • Nis

Resen problem, neko vakuum-crevo je bilo puklo pa je vukao fals-vazduh, inace radio je normalno, samo slabije vukao, u poslednje vreme jedva predje 2500 obrtaja, sad je zamenjeno i ide dobro, skoro kao na benzin.

Comment

podesavanje

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... &start=825

020

Comment

Working...
                    X