Ugradnja autogasa u zastavi 750 (fica)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ugradnja autogasa u zastavi 750 (fica)

Interesuje me sta mislite o ugradnji autogasa u ficu i kako to izvesti da bi mogao da se izvrsi atest. O atestu razmisljam od samog pocetka, jer necu da budem predmet necije sprdacine i da mi pisu kazne koje ne mogu da platim. Dakle, kako izvesti taj sistem? Na Masinskom fakultetu u Nisu su mi rekli da se auto moze atestirati i da se boca moze postaviti pozadi zadnjeg sedista, ali je obavezno "nekako" izvesti crevo za ventilaciju napolje da gas ne bi curio u kabini sa putnicima ako dodje do slucajnog curenja (tako sam ja razumeo mozda gresim). A i receno je da se tako namontira da se moze raditi na motoru bez diranja TNG uredjaja. Sta vi mislite o tome? Unapred hvala.
    Ugradjujem plin u auto, jer nemam para za drugi auto. Auto je u besprekornom stanju, jer je ocuvan. S druge strane nemam pare za benzin (student sam) sve je skuplji, a mesecno prelaznim s njim od 600 do 1000 km.
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Objasnio si na iskren i logican nacin zasto nezeselis-nemozes da menjas
    automobil za neki u koji bi se mnogo lakse ugradio TNG.
    Ovde ima nekoliko odlicnih majstora za Auto-gas,koji imaju svoje autoservise za ugradnju istih.
    Jedini problem koji ti imas(po mom skromnom misljenju) je : gde sa bocom.
    Ako ti je blizu bilo koje mesto gde se vrsi atest.Svrati i dogovori se sa onim majstorom koji ce ti vrsiti atest,da ti on kaze tacno gde da stavis bocu i koje velicine i kuda da izvedes odusak crevo( posto su oni "vrhunski" strucnjaci za tu tematiku) pa ti lepo tako uradi i nema problema.
    Moj ti je savet da ides na sto manju bocu ,jer nemas potrebe za velikom ,ima gas pumpi gde oces a FICA malo trosi.
    Najbolje je da se neko od servisera koji je vec ugradjivao u ficu oglasi..pa da odes kod njega i zavrsis posao.
    pozdrav!

kad namestis...kaci slike da vidimo
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Ficoman
      CBC Veteran
      • 09.11.2005
      • 139
      • Beograd

Evo iskustva par poznanika koji imaju plin. Jedan je izvadio zadnje sediste i stavio na to mesto bocu od 50 litara, dok je drugi stavio bocu od 30 litara iza zadnjeg sedista, u tom slucaju naslon sedista mora da se pomeri malo napred.
      Zorane fica i ne trosi tako malo.

Comment

• Miljan
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2006
        • 459
        • Nis

A da li moze boca napred, ispred rezervoara za benzin ?

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ne sme po zakonu a i ja je ne bih stavio napred nikad...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Flavio
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2006
            • 1926
            • 012 Centar
            • KaraWagon 1.4T.Spark

Evo mog priloga:

Comment

• Flavio
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2006
              • 1926
              • 012 Centar
              • KaraWagon 1.4T.Spark

Ako ti je Fikus u dobrom stanju,kao sto kazes,mislim da je extra fora da ga vozis na plin.Usteda ce biti drasticna(znam kako guta,ma... mu malu,vozio sam ga 4 godine.U to vreme sam trebao da dam celu platu za nov carb.).Sto se tice tanka,mozda nije losa ideja toro boca da stoji uspravno iza naslona zadnjeg sedista.Da bi isto i dalje imalo namenu.
              p.s.
              Nadam se da Dora nece da me gadja prvim sto mu padne pod ruku ako sam sad malo lupetao napamet.

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

A onaj isparivac sto stoji bezveze odn. okrenut za 90° pogresno?
                Nisam siguran da je u Srbiji lako naci toro bocu za vertikalnu montazu bas tako lako mada je dobra ideja za Ficu ili recimo i Bubu kad bi imala vodeno hladjenje.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by FlavioPO
                  Sto se tice tanka,mozda nije losa ideja toro boca da stoji uspravno iza naslona zadnjeg sedista.Da bi isto i dalje imalo namenu.
                  p.s.
                  Nadam se da Dora nece da me gadja prvim sto mu padne pod ruku ako sam sad malo lupetao napamet.
                  Neće da te gadja Nema kod nas ventila ni toroidnih rezervoara koji mogu da stoje uspravno. Takodje ni ova boca na slici nema takav ventil pa prema tome nema svrhu ni ono 80% mada da budem pošten to nema svrhu ni na mnogim ispravno postavljenim bocama.
                  Ako već neko hoće da to stavi, ima boca koje su FI 240 (mogu da se nadju) pa su dosta bolje za to ali i one su sa kutijom predebele za naslon.

Ovde bih jedino preporučio neku policu odgore zbog sunca, sem ako nije skinuta radi slikanja.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Flavio
                    CBC Senator XXL
                    • 13.06.2006
                    • 1926
                    • 012 Centar
                    • KaraWagon 1.4T.Spark

Slike su sa neta.Nasao sam na "nacionalnoj klasi".Tip treba da je iz BG.
                    Sto se tice boce,mozda je najbolje da se stavi std. a da se malo prepravi naslon/prevare sarke naslona i sl.
                    A bilo bi jos lepse da se pojavi malo i autor teme

Comment

• Ficoman
                      CBC Veteran
                      • 09.11.2005
                      • 139
                      • Beograd

Nije tip nego je zena, bivsa predsednica udruzenja ljubitelja fice Nacionalna klasa, uredjaj je dobila kao sponzorstvo firme koja se reklamirala preko udruzenja i punila je bocu samo par puta jer se plasi plina, kada je prodavala ficu uredjaj je skinut i montiran je na drugog ficu koji ga koristi oko 2 godine, nema nikakvih problema staje 30 litara kolika je boca i ima policu iznad boce.

Comment

• Flavio
                        CBC Senator XXL
                        • 13.06.2006
                        • 1926
                        • 012 Centar
                        • KaraWagon 1.4T.Spark

Eto, informacija iz prve ruke!

Comment

Evo javljam se posle tri meseca. Ugradio sam auto-gas. Zadovoljan sam u potpunosti jer mi je sada jeftinija voznja. Potrosnja automobila je sada izmedju 8 i 9 litara plina (trosio mi je izmedju 7 i 8 litara benzina). Nisam mogao tacno da izmerim, jer mi kilometarsat ne funkcionise. Auto ide isto kao na benzin, nije izgubio na snazi. Majstor se trudio da zadovolji sve potrebne uslove da bi auto mogao da se atestira. Ulaz za tocenje je sa leve strane na zadnjem krilu. I sta jos da kazem... Evo pogledajte sami. Ostavljam vam slike da vidite kako izgleda.

Comment

• Bane
                            CBC Senator XXL
                            • 30.05.2006
                            • 344
                            • Konjarnik Bg

ostao si bez zadnjeg sedista????

Comment

''zastava 750 (FICA)''

koji je ovo uredjaj

Comment

Working...