Plin u Yuga 45

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Aki
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2006
    • 1133
    • Beograd
    • Yugo 1603, Yugo 1301

Plin u Yuga 45

Dakle,zanima me,posto sam cuo da se vise ne ugradjuju plin sistemi sa lambda sondom,da li je to tacno,da li postoji neko drugo resenje tog tipa?
    Taj sistem bih ugradio u Yuga 45,'88,radjena generalna pre nekih 2000km,i jako mi je stalo da taj plin ne ubije sve KS kojih i onako ima malo...
    "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
    - Lousie Smith
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

'ajmo iz pocetka...

Odakle ti ideja da se vise ne ugradjuju sistemi sa lambda sondom ? Ustvari pravilnije bi bilo reci sistemi koji doziraju plin putem kompjutera, u skladu sa informacijama dobivenim od lambda sonde...

Lambda sondu obicno imaju motori sa ubrizgavanjem goriva, da li je i tvoj takav, ili ima karburator ?

Sto se KS tice, da ti pravo velim, ja na Skodi Feliciji 1.3 karb. koja inace isto nema bas nekih konja i ubrzanja ( kada je podesena smjesa kako treba ), u 95% slucajeva u svakodnevnoj voznji ne primjetim smanjenje... Ako nekad znas da ce ti trebati taj koji "konj" vise, samo "presaltas" motor nazad na benzin, i "opleti po gasu"...

A dzep bi ti bio vise nego zahvalan na tome...

Comment

• OMP
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2004
      • 458
      • Krusevac

ja na mom jugicu 45 imam ugradjen plin,uradjena mu je generalna na motoru pre par meseci i jugo stvarno extra ide na benzinu,bolje od svih standardnih 55-ica koje sam imao i vozio do sada....muci me jedino jedna stvar a to je potrosnja,kad su mi ugradili plin i ustelovali auto dosta je mrsavo isao i osecala se razlika u odnosu na benzin pogotovu u visim obrtajima i to preko 3500rpm dok je na benzinu tada bio u momentu na plinu se od tih obrtaja vukao kao crevojeste da je trosio oko 9-9,5 l ali dzabe kad se auto muci,onda sam ja malo odsrafio onaj ventil ,plasticni sraf ne znam kao se vec zove,na mesacu i auto sada extra ide sa jedva primetnom razlikom nego na benzinu ali mi zato sada trosi 11-12 l/100km gradske voznje,kontam da ovaj motor ne bi trebalo da prelazi 9 u gradu jer mi je na benzinu bio izmedju 7,5 i 8 litara,e sad ako zavrnem ventil lose ide i cima na nizim obrtajima,1500-2000rpm,a nekad i do 2500rpm,ne znam sta da radim kako bih sveo potrosnju bar na 10 l,mislim nije mi ni ovo nesto mnogo ipak je opet jeftinije nego na benzin ali siguran sam da moze manje jer imam prijatelje koji voze 55-ice i koje trose oko 8l u gradu a ne idu toliko lose,dajte neki savet,da li traba nesto oko vazduha da se radi ili dizni
      Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ne sekiraj se, lažu prijatelji lažu
        Oko 10- 10.5 je normalno...ali da ide. kako koji, može i manje ali to je kao kad pada meteor, retko se dešava...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

trose Q..C 8 litara!
          imao sam i 45 i 55 yugao guzio sam se i trtio da ih namestim da idu ispod 10 litara ali nije bilo shanse(po gradu) troslisi su deset..ali su isli normalno(vrlo malo slabije nego na benzin).
          jel ti otvorena hladna strana u**** vazduha skroz,a topla zatvorena skroz?
          kad si menjo filter vazduha?
          stavi nov-cist ..mozda skines za 1 litar potrosnju i to ti je to.
          razvodnik paljenja na mesto gde najbolje radi sa gasom a ne sa benzinom
          cvecice..kablovi..zazor na svecicama 0.6mm itd,itd.....
          sve ima svoje
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Aki
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2006
            • 1133
            • Beograd
            • Yugo 1603, Yugo 1301

...odakle mi ideja da ih nema vise...?
            Pa tako mi rekose ljudi koji su se raspitali...
            ...ali ja na 45-ici imam karb,naravno,e sada taj sistem sa lambdom se ugradjuje na karb i od takvog motora sa karbom pravi single point injection,dakle kao jednostavan EFI,i lambda kontrolise smesu,samim tim trosi optimalno i vuce isto ako ne i bolje...Takav sistem me zanima...
            "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
            - Lousie Smith

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

AkiMan, malo si se ti pogrešno informisao a brkaš i termite.
              No to što ti želiš nije neizvodljivo a košta oko do 400 evra, zavisi od vrste materijala.

https.autogas.rs

Comment

• OMP
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2004
                • 458
                • Krusevac

Originally posted by zoranbg
                stavi nov-cist ..mozda skines za 1 litar potrosnju i to ti je to.
                razvodnik paljenja na mesto gde najbolje radi sa gasom a ne sa benzinom
                cvecice..kablovi..zazor na svecicama 0.6mm itd,itd.....
                sve ima svoje
                filter je nov kao i svecice i kablovi,paljenje je na 5 stepeni ali stelovano na benzin,probao sam da menjam stepen paljenja na plinu ali opet ispada najbolje kao sto je na benzinu...ok, ja sam zadovoljan 10-kom ali zadnji put mi je otosao na 12 a to mi se nesvidja,mada zavisi i od plina kakav je sad sam sipao na OMV-u,kazu da je najbolji,pa cu sad izmariti potrosnju,ako je 10 onda puna kapa....razmisljam da napravim otvoren filter,da li cu time izgubiti ili dobiti nesto,posto ce vuci vise vazduha,naravno u varijanti voznje na plinu za benzin se ne sikiram?
                Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• Aki
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2006
                  • 1133
                  • Beograd
                  • Yugo 1603, Yugo 1301

@Dora
                  ...jbg,tako mi je rekao luka.l ili sam ga barem tako ja razumeo...
                  ...dobro,ajde onda koja mi je najbolja varijanta do 300E,koji plin,gde...?
                  Lovato...?
                  - Lousie Smith

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Pa dobro ti je rekao samo to podrazumva ugradnju lambda sonde pošto je tvoj auto nema, plus treba staviti i takav sistem od gasa a to onda prelazi cenu obične ugradnje.

https.autogas.rs

Comment

• Aki
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2006
                      • 1133
                      • Beograd
                      • Yugo 1603, Yugo 1301

...ok,hvala bogu da nema lambdu kada ima karb...Takodje mi je Luka rekao da takav sistem kosta nekih 270E...to je ok cena.
                      - Lousie Smith

Comment

• Aki
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2006
                        • 1133
                        • Beograd
                        • Yugo 1603, Yugo 1301

...nasao sam u Bul. Kralja Aleksandra,sot je blizu mene,auto gas Landirenzo,italijan,dobar ili los?
                        Cena 220eur...
                        - Lousie Smith

Comment

• mire
                          CBC Veteran
                          • 15.12.2004
                          • 127
                          • Beograd

e ljudi da ne mesamo loncice, ja cekam od ugradnje plina (vec oko 5 meseci) da mi se ivan javi da li mu je stigao loveco i nista od toga

ako neko moze da mi ugradi loveco ili neki drugi sistem kontrole potrosnje plina (dakle ne ugradnju plina, plin vec imam) neka mi se obavezno javi

UGRADJUJEM ODMAH!

radi se o lovecu (ili ekvivalentnom sistemu) za karb. motor...

naravno ocekujem sve pozitivne efekte tipa smanjena potrosnja, optimalna potrosnja, motor koji dobija onoliko plina koliko mu treba u trenutku i tako to...
                          Mail in function again

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Nije tacno da je isto pretpaljenje za benzin i gas i da se motor ponasa isto. Gas ima desetak oktana vise od prosecnog benzina pa moze da ide pretpaljenje najmanje (komotno) 3 stepena pre za Juga. Razlike MORA da ima a nije opasno ni kad je benzin 95 oktana (pravih). Ja sam na Suzuki Swiftu 1.3 imao za 50% ranije paljenje umesto 6 stepeni bilo je na 9 i isao je kao lud i na gas i na 95 oktanski benzin bez ikakvih detonacija ili slicno. Trosio je oko 10 litara na otvorenom 120-140 km/h. Ipak je to velika brzina za takav auto a skoro nikada nisam bio sam.
                            Ne stedite gas i slobodno odvrnite slavinu gasa malo vise ( da bude ok bar na 3500 rpm). Nece on mnogo vise trositi ako se nezno saltuje u gradu a na otvorenom ima da shiba super.
                            Siguran sam sto posto da se sa jednom takvim motorom kao sto je Jugov lambda kontrolom nece dobiti nista vredno paznje tj da se solidno oseti u voznji. Jedan litar gasa manje? Mozda.
                            Sto se tice zivahnosti kao na benzinu to mozete samo da sanjate osim da je sekvencijalni sistem a jos bolje i da ubrizgava tecnu fazu kao ICOM sistem recimo ali to je neka druga prica i neka druga cena.
                            Pisali smo bre o tome jos odavno, potrazite postove. Sve je objasnjeno i isprobano od strane pojedinih clanova ovog foruma tako da treba samo pitati KOLIKO sta da se odvrne, a ne zavrne.

Comment

• Aki
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2006
                              • 1133
                              • Beograd
                              • Yugo 1603, Yugo 1301

LM...
                              Evo sta sam uradio u medjuvremenu...
                              Ugradjen je plin Landirenzo za 220E,instalacija sasvim korektna i cista...sto opet i nije prob na 45-ici...
                              Auto ide ok,slabije,ali i dalje ide lagano 120-130km/h...
                              Sta me brine...najveci pad performansi,logicno,je uz brdo...e sada,kako da mu nastelujem smesu da bolje vuce,samo da odvnem onaj ventil proizvoljno,po zvuku motora,ili nesto drugo...?
                              - Lousie Smith

Comment

Working...
                              X