Ali na plinu, kad zakocim na semaforu, npr. obtaji padnu, dignu se I stabilizuju (uz mozda male oscilacije, prateci obrtomer) I onda radi ravnomerno I kako treba. Zasto?
Gde gleda crevo koje uzima vazduh u kućište filtera. To se odnosi na kola u pokretu
jel smaknuto sa strane??
Probaj onaj sraf sa dugaskom glavom 11 na uredjaju za podesavanje ler gasa da odvrnes malo jos(LANDIRENZO UREDJAJ BESE?),Pa probaj i jos malo i trebalo bi da se smiri.Obavezno posle presteluj auto onaj glavni stel na debelom crevu(drzis gas na 3000rpm!!)
Abart, Hermes, Abart, Hermes......vec dugo se niko drugi ne javlja
Dakle, Abarte, auto mi se toliko cudno ponasa da ne znam sta da mu radim......kad radi na leru, nastelujem mu onaj 11 sraf na isparivacu (koji je, uzgred, nenormalno osetljiv) da radi najjace, a onda sam mu davao gas i pratio opadanje obrtaja, pa zavrtao slavinu, i u jednom trenutku sam postigao da kad mu opadnu obrtaji, tu se i zadrze, a ne da osciluju neko vreme....i sad auto od niskih obrtaja ne ide nikako, kad se dohvati vecih vec je malo bolje, al nije to-to .....a ako ga nastelujem `po propisu` na 3000 obrtaja da radi najjace, onda ide malo bolje, al mu pri usporavanju variraju obrtaji neko vreme.....ne znam vise sta da radim, i ne ocekujem odgovore koji ce da upale svetlo,al bas sam tuzan sto mi kola ne rade perfektno, mogu da se voze, al ne pricinjava radost.....nekada, kad se pustim do BG-a, svraticu do Ivana, pa ako moze da se resi, super.....ako ne, sta znam,neki gremlin je u pitanju...
sta bi sa onim slikama,zar nisi postavio neke slike od motora??ma mora da se resi bre!!jel si ti ono menjao ler motor vec zaboravih (brkam teme I probleme iz mog servisa )
1 koliko najvise obrtaja imas kada podesavas onu 11-cu za ler na uredjaju?
2 Probaj da smanjis otvor na usisnom delu filtera za vazduh(tada ti se obrtaji u leru povecavaju ,pa onda mozes da ih smanjis to jest plin na uredjaju a takodje i glavni stel sraf na crevu trazi prestelavanje ali trazi manje gasa Motor dobija snagu vecu i bolje vuce,baci neku sliku opet
Ebga... Onda pod uslovom da je ler motor ispravan, mora baš dobro da se podesi, to je ipak malo teže za nekog bez iskustva. Onda bih ipak predložio malo strpljenaj dok se Ivan vrati pa će on to ili namestiti ili detektovati šta je po sredi.
Nisam majstor (znaci nismo kolege ), al nisam ni neiskusan za mehaniku ili plinske uredjaje....al nebitno, resicu ga, kad dodje Ivan, uz vasu pomoc il sam, al resicu ga....samo se umorih malo....
Za Doru: Na benzinu obrtaji padaju tacno do lera, tj. ponasa se kako treba
I mene je to j...valo na landiju a onda sam ugradio lambda kontrol i promjenio usput membrane na isparivaču i sad radi i pada na ler bez problema. Meni se čak i gasio.
BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300 Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C
Ma mora da radi lepo i bez lambda kontrole.....definitivno sam u rebusu, vec nekoliko dana pokusavam da nastelujem auto, al nece, pa nece.....kad ga nastelujem da radi najjace na leru, pa dignem na oko 3000, pa nastelujem slavinu, pa opet stelnem ler (onaj 11 sraf),epilog je da lepo radi na leru, fino vuce, al mnogo variraju (opadnu, poskoce,opadnu, pa se stabilizuju) obrtaji kad mu dam gas, pa dok se stabilizuje da radi na konstantnom broju obrtaja.....onda ga pridavim na slavini, zavrnem je, onda vrlo slabo vuce, al ne varira kad pada na ler....
I nesto mi je cudno, kad zavrcem/odvrcem slavinu (na leru), menja se broj obrtaja motora, a to koliko kapiram ne bi smelo da se desava, jer je mali protok gasa na leru, pa mu odvrnutost slavine valjda ne utice.... ako je nekom jasno sta sam napisao, nek da savet.....mada se sve svodi na ono CEKAJ IVANA....a dok on dodje s odmora, odose meni zivci....
Jesi li probao da smanjis otvor na usisnom delu kucista za vazduh,tada obicno smiruje rad,obrtaji u leru se povecaju,glavnu slavinu treba prestelovati(obicno trazi da se zavrne na 3000rpm) i posle dovesti na uredjaju ler.
Comment