Nisam to probao.....pa zar se to ne radi kad ti npr. nije odgovarajuci mesac, ili sa losim difuzorima....moj mesac tesko da je los
smanjen protok vazduha
Collapse
X
-
-
Evo stigao i Ivan.
Nemoj da zatvaras protok vazduha, jer kod sistema sa L jetronicom, mozes da dobijes samo ogromnu potrosnju gasa. Mesac je odlican i ne pokusavaj da kod njega bilo sta menjas.Procedura stelovanja je vec opisana par puta, a imas je u lepljivim temama na pocetku.
Kada motor predje na gas, probaj da sa IAC ventila (motoric lera) izvuces dzek. Ako obrtaji postanu stabilni, znaci da je on verovatno zaprljan. Probaj, pa se javi za dalje instrukcije.
Vec si negde napisao, da je dihtung u**** bio ostecen i mislim da je to osnovni problem, nenastelovanog motora kod ugradnje. Ali sredice se sve to.
Comment
-
-
Originally posted by IvanTEvo stigao i Ivan.
Kada motor predje na gas, probaj da IAC ventila (motoric lera) izvuces dzek. Ako obrtaji postanu stabilni, znaci da je on verovatno zaprljan.
Vec si negde napisao, da je dihtung u**** bio ostecen i mislim da je to osnovni problem, nenastelovanog motora kod ugradnje. Ali sredice se sve to.
Comment
-
-
Pa de si bre Ivane, sto godina te nema?.
Epopeja se nastavlja? juce sam prilicno ispizdeo, pa odoh na kompjutersko stelovanje gasa, jer me nervira ono skakutanje obrtaja kad stajem (a na benzinu je OK, mislim da nema potrebe da izvlacim dzek iz IAC-a)?.i nastelovase ga ljudi, lepo radi, pristojno ide, kad kocim ne variraju obrtaji ( odnosno vrlo malo, to mogu da prebolim), ja srecan?..
?..ALI, opet nesto srecu kvari?
...to funkcionise jedino kad je vruc motor; kad je hladan, upalim ga na benzin, posle nekog vremena prebaci na plin I opet variraju obrtaji kad kocim (ili kad mu jednostavno dam gas u mestu, pa opadaju, ne zaustave se odmah na oko 800, vec dve-tri sekunde variraju od 600 do recimo 1100)?.a kad se stabilizuje, onda radi mirno( I hladan I vruc), nemam zamerki?
P.S. Verovatno je vrlo zamorno citati sta sam sve napisao u prethodnim postovima, ali tu se nalaze I odgovori na sva eventualna podpitanja, mislim da sam sve detaljno objasnio
Comment
-
-
a na benzinu je OK, mislim da nema potrebe da izvlacim dzek iz IAC-a
Hoces da probam da pomegnem ili ne?
Probaj da uradis sta sam rekao, nista ne boli, pa ako hoces javi rezultat.
Comment
-
-
Nemoj da zatvaras protok vazduha, jer kod sistema sa L jetronicom, mozes da dobijes samo ogromnu potrosnju gasa.Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
I kad sam skinuo dzek dok su kola radila, obrtaji su se podigli na 1000, dao sam gas do 3000, pustio gas, spustili se na 1500 I tu stoje?.provozao 100m, opet stoje na 1500?.ugasio kola, vratio dzek, opet (ne)normalno radi na 800 obrtaja, ocu reci ponasa se kao pre skidanja dzeka?..sta sad?
Comment
-
-
Originally posted by HermesI kad sam skinuo dzek dok su kola radila, obrtaji su se podigli na 1000, dao sam gas do 3000, pustio gas, spustili se na 1500 I tu stoje?.provozao 100m, opet stoje na 1500?.ugasio kola, vratio dzek, opet (ne)normalno radi na 800 obrtaja, ocu reci ponasa se kao pre skidanja dzeka?..sta sad?
Comment
-
-
Originally posted by fantastik
mislim da se to desava posto gas nema toliko svojstvo podmazivanja kao benzin pa se ti motorivi nepodmazuju i pocnu da koce,pa nepodmazuje njega benzin!!! to se zakoci od garezi,ishabanosti i starosti. tu kad radi motro na benzin prolazi samo vazduh a kada radi na plinu ide smesa vazduhasa plinom!!!!!!
Comment
-
-
...i ne radi se o nikakvom "motoricu" koji pochne da "kochi" kad/ako se ne podmazuje...
BTW. @ fantastik: ako hocesh taj ventil DOBRO da ochistish, morash da ga skinesh, onda unutra nasprejash "Carburetor Cleaner" sa obe strane, ostavish da "nagrize" pa istresesh, i onda ponovish postupak nekoliko puta. Onda ostavish da se dobro osushi, pa tek onda nasprejash WD-om unutrashnjost i doobro "protresesh". =] Jednostavnim sprejanjem WD-om se mozhda postizhe odredjeni efekat, ali tek Carburetor Cleaner u boci pod pritiskom zavrshava stvar jer nagriza i razgradjuje svu prljavshtinu nakupljenu unutra... WD je tu da pre svega "podmazhe" unutrashnje povrshine IAC ventila po kojima struji vazduh (ili smesha vazduh/plin) i tako olaksha protok...
Comment
-
-
I kad sam skinuo dzek dok su kola radila, obrtaji su se podigli na 1000, dao sam gas do 3000, pustio gas, spustili se na 1500 I tu stoje?.provozao 100m, opet stoje na 1500?.ugasio kola, vratio dzek, opet (ne)normalno radi na 800 obrtaja, ocu reci ponasa se kao pre skidanja dzeka?..sta sad?
Sad opet skini konektor sa IACa i na isparivacu kljucem 11, smanji broj obrtaja na minimumu (dok motor radi na gasu), na nekih 950 rpm i probaj da li ce da variraju.
Pa javi, da ti ne otkrivam sve odjednom.
Comment
-
Comment