POMOC problemi s plinim

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• POMOC problemi s plinim

evo ovako imam civica 1.4 is `99.g. i ugradio sam plin ( direktno ubrizgavanje + podmazivanje ventila ) dakle najskuplja moguća verzija. Plin sam stavio jer dnevno radim 130 km a i do prije nekih par miseci dok nosam kupija hondu vozio sam bravu isto na plin i bio sam zadovoljan. Naime nakon ugradnje su počeli problemi. Kad se vozim na plin npr. trećom 70km/h i prilikom dodavanja gasa auto trzne i tako skoro svaki put u svakoj brzini. Nakon nekoliko odlazaka serviseru koji mi ga je ugradio sve isto. Nakon prijeđenih cca 100 km upali se kontrolna lampica motora i tada se auto oće ugasiti na leru. Resetiram komp vozim se opet otprilike 100-tinjak km i opet se upali. Bio sam u hondinom servisu na dijagnostici motora i sa benzinom mi je sve 5 kažu da je problem u plinskoj insralaciji ( na benzinu i radi savršeno). Sad mi je auto opet kod servisera "plina" ovaj put sam uzeo njegov auto pošto nema zamjenski i reka da mi ne vraća mog dok to ne riješi. Auto je tamo već dva dana i ništa. Danas me zove i kaže da je bio na nekoj provjeri i da auto kad je na plinu prilikom dodavanja gasa na dvije brizgaljke ubrizgava benzin a da on nema pojma zašto se to događa?
    jeli ima neko možda nekakvih sličnih iskustva ili ako znate nekog ko je ugrađivao tomasseto sistem i da je zadovojlan da mi kaže di je ugrađivano da probam još tamo ga odvesti, ako ne vadim plin i vozim se na benzin
  • Goranp
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2006
    • 436
    • Banja Luka

Prvo odleti OV DE da se predstaviš pa onda čekaj da dođu eksperti i siguran sam da će ti pomoći...

P.S Dobrodošao...
    Banjaluka Blog
    http://gradbanjaluka.blogspot.com
    Tattoo Picture
    http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Re: POMOC problemi s plinim

Originally posted by liga1
      auto kad je na plinu prilikom dodavanja gasa na dvije brizgaljke ubrizgava benzin a da on nema pojma zašto se to događa?
      Ubrizgava i benzin na 2 cilindra osim plina ? Pa zar to ne bi trebalo biti do ventila koji treba da zatvori benzin kada radi na plin ?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Koliko znam kod nas se ne radi tomaseto tako da ćeš teško naći stručan odgovor. Ako stvarno dizne za benzin bacaju gorivo onda nešto ne valaj sa kompjuterom jer je obično u njemu emulator (ne znam kod Tomaseta) ili nešto nije dobro povezano.

@Dren
        Sekvencijalni nema ventil za benzin.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• fantastik
          CBC Senator XXL
          • 28.07.2005
          • 417
          • Novi Sad

komp dobija pogresnu informaciju o kvalitetu pogonsko goriva i onda pobrljavi

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Naucih nesto...

Mada to bacanje benzina kada radi na plin ne moze da valja... Naravno ako "majstor" to nije "lupio onako", samo da te "skine s linije"...

Comment

Working...
            X