Taj auto smo mi ugradjivali ako se ne varam... Moguće da napravimo grešku ali ne verujem baš da nemamo znanja Sa druge strane, preradjivan je par puta na drugim mestima a i vlasnik ga je ručno štelbao malo malo iako ima lambda kontrolu koja se podešava interfejsom.
Lambda kontrola ima nezgodnu osobinu da pokaže grešku u podešavanju. Ako opseg ide od siromašne do bogate non stop u svim obrtajima nemože se "čarobnije" podesiti nego tako. Ako tada troši 40 litara onda grešku treba tražiti na drugoj strani.
Zato me zanima kako ler motor utiče na potrošnju i kako jedna mrtva žica na ler motoru utiče na paljenje auta.
Auto je u više navrata bio u ovlašćenom servisu na dijagnostici od kojih sam i ja bio prisutan bar jednom a možda i dva puta. Nije bilo greške TPS-a ili ler motora....
Malo sam mator za bajke....
Doro ja nisam rekao ni jednoga trenutka da nemate znanja! Sto se tice preradjivanja jeste preradjivan kao i sam sto znas! kod ivana je zamenjen mikser i kod ivana je ugradjen reset na racunaru + kod stanisica je skinuta zuta zica sa lambda sonde koja vraca signal (barem si mi ti tako rekao i da to nema veze) i dalje nije radjeno nista! Da ima lambda kontrolu istina je i stelovao sam ga kada smo isli za beograd jer auto od jednom nije hteo da vuce pa sam na isparivacu odvrnu crni sraf i uspeo da se dogegam do beograda sa potrosnjom od 20 litara u jednom pravcu! A mrtva zica na tom nazovimo ga ler motoru nije htela da vrati taj kip nazad!!!! i konstantno je drzao zatvoren ulaz za vazduh!!! Kako neznam! A ako hoces cim auto bude dosao iz bg (tokom ove nedelje doteracu ga pa ces videti i neces verovati)
Lep pozdrav!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
I jos jedna mala dopuna! Sto diskutujemo o ovome! auto je prodat i otisao za beograd tako da ako bude ivan hteo da ga primi ako se bude nesto zalio to vec nije moj problem! Jedino ako se dora oseca nesto uvredjenim onda mu se na ovaj nacin izvinjavam mada nevidim zasto bi se ljutio!!! Pitanje je u stavri bilo za lanosa!!!! Sta sa njim????
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Zazo što si ti prvi spomenuo tvoj auto u ovoj temi i rekao što si rekao. Samo sam hteo da vidim šta smo pogrešili.
Što se lanosa tiče već sam rekao da je malo podataka a i nemožeš ih više dati sem da se pogleda. Sa druge strane ima garancija i ne verujem da nećeš tamo naići na razumevanje problema i odbijanje da se reši problem.
Ako je stvar do podešavanja, možeš svratiti pa da pogledamo....To bar nije problem.
hvala ti u svakom slucaju! znam i ivana i doru! Kaze decko da su pokusali da ga steluju i jedino sto su uspeli je da se negasi na leru!!!
Mislim da o ovome mozemo danima da pisemo,mora se prikaciti na komp i preko interfejsa pregledati i podesiti,inace samo razglabamo praznu slamu.Tu bez iskusnog majstora na licu mesta nema pomoci.
Comment