Na gas oce, na benzin nece!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Evo ovako,posto i ja imam isti model alfe,objasnicu ti,sve je vrlo prosto:
    Meni se desavaju iste stvari kao i tebi da ne nabrajam a problem je u tome sto kad ne vozis dugo na benzin,svo gorivo se povuce nazad u rezervoar i posle mu treba mnogo vremena da se vrati,posto tome nema resenja ja radim sledece:

Posto stalno vozim na plin,kad zavrsim sa autom za taj dan,pre nego sto ga ugasim,drzim auto do nekih 3000rpm i prebacim prekidac na benzin, on krene da se gasi, ja opet vratim na plin, opet na 3000rpm i opet prebacim na benzin, tako od prilike 3 puta dok auto ne pocne normalno da prima gas tada povuces saug i pritisnes gas jos jednom i ugasis auto.
    Sutradan vratis saug na pola pritisnes papucicu 2-3puta i kresnes,trebalo bi da upali bez problema.Kad se to dogodi stavis prekidac na nulti polozaj(znaci ni na plin ni na benzin) i cekas da auto pocne da se gasi i tek tad kad potrosi zaostali benzin prebacujes na plin(ja imam LOVATO)

E sad kazes da imas problema kad vozis na benzin,ako je to neprijatno seckanje i trzanje onda je najverovatnije da ti se zapusio jedan filter koji se nalazi u rezervoaru i koji ne moze da se promeni dok ne skines rezervoar(zajebano)! Jel si dirao karburatore ili nesto stelovao dok ti je auto radio na TNG? Koje karb. imas,dellorto ili weber?
    Mozda je problem sto ga retko vozis na benzin pa se membrana pumpe za gorivo osusi i pocne da ******** ili se zapusi neka dizna... bilo kako probaj da barem 2 puta mesecno izadjes i izduvas ga malo na benzinu mozda ce to resiti problem.

Izvinjavam se ako je neko vec napisao nesto slicno ali nisam imao vremena da citam
    Originally posted by Sheta_Junior
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• Dzalf
      CBC Član
      • 28.07.2006
      • 85
      • Beograd/Zarkovo

@ Spanijeli
      Probacu vec sutra da primenim tu tvoju metodu za paljenje na benzin, i nadam se da ce uspeti. Ali i dalje ostaje problem naveden na voznji na benzinu sa usporavanjem i naglim ubrzavanjem. Samo se nadam da nisi u pravu za skidanje rezervoara, jer mi je poznato koliko je to zeznuto.
      Inace tacno je da sam auto, otkako sam ga kupio - a tome ima jedno 7 meseci, jako slabo vozio na benzin, pa je vrlo moguce da je i to uzrok.
      Ipak otkako je auto kupljen, janista nisam petljao oko karbova, niti bilo cega drugog, a da li je pre toga bivsi vlasnik petljao stvarno ne znam. Za karbove mislim da su Weber, ali nisam siguran, moracu to sutra da proverim na svetlu.
      Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• nikolapanic
        CBC Senator XXL
        • 16.10.2005
        • 657
        • Petrovac

Radi se o drugom autu ali isti problem.Drugar vozi audi 80 2.0e iz 90.godine(k-glava).Auto uvek pali na benzin i posle rucno prebacuje na plin.Na plinu sve radi i ide kako treba ali na benzinu je sve slabije radio a sada se i gasi i gusi i nece da ide.Pumpa bi trebalo da radi kako treba a za ostalo ne znam pa ako znate moguci razlog,recite.
        Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

Working...
        X