Yugo 45

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Pa nije baš tako, ja sam pristalica miksera ali i dizna ima svoje prednosti tako da je istina kao i uvek negde izmedju.
    Šta je crno ili belo i za koji auto trebalo bi majstor da zna
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Meni se samo ne svidja burgijanje karburatora...
      Ne znam kakve to probleme moze da prouzroci, ali dok ceo sistem nije ni u ludilu predvidjen za tako nesto, mora da postoji razlog i za tu medjuplocu, a Dora te je opet vratio na tvoj majstora....

Sve mi se cini (nabadam) da je do karba, ako si sve ostalo preoverio. I sam si rekao da i nije neki. To ume da lansira potrosnju

Mnogo si stedljiv (na odrzavanju) na tom automobilu. On bi trebao da bude zvrkic po gradu i da malo trosi, a tebi nema snage a trosi kao autobus... Sredi ga ljudski i vratices ulozeno na potrosnji za 2-6 meseci...
      Uvek se isplati imati ispravam auto...
      Toliko za sad
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Aki
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2006
        • 1133
        • Beograd
        • Yugo 1603, Yugo 1301

E sada me nasmeja...
        Kako bre stedljiv?
        Vidis da je sve novo?
        A karb nema veze sa plinom,koristi se samo leptir...
        "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
        - Lousie Smith

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

A s cim ima veze karb ?
          I sam kazes da si majstorima morao mnogo toga objasnjavati jer za gomilu stvari nisu ni culi, dakle ne kostaju mnogo, zatim da imas ubusenu diznu umesto medjuploce (najjeftinija varijanta) sto povlaci neko moje misljenje da si "stedljiv".....

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Aki
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2006
            • 1133
            • Beograd
            • Yugo 1603, Yugo 1301

Vidi ovako,majstori tako ugradjuju,nisu me ni pitali da biram,a Dora rece da nije neka razlika...
            A karb ima veze na benzinu,a kod plina se koristi samo leptir,ne kontam sta tu moze da zeza?
            "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
            - Lousie Smith

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Pazi ovako: Pogon na plin se sastoji od tri i samo tri stvari.
              Plin, Vazduh i Varnica (komplet struja)! Kraj.
              Nesto od toga ti ne valja.
              Potrosnja ti treba biti veca nego na benzinu za oko 15-20% ali ne u litrama nego u kilogramima, pa sad negde na forumu postoji tablica pa izracunaj... Ako se uklopis u te parametre onda je sve ok...
              Pa razmisli...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Aki
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2006
                • 1133
                • Beograd
                • Yugo 1603, Yugo 1301

Sada cu da potrazim tablicu...

Evo sistem eliminacije:
                Sturja-platine,kapa,ruka,kablovi,sve novo,staro mesec i po dana.
                Svecice stare ~7 meseci i nekih ~3,5k km...
                Filter vazduha nov,par nedelja,namesteno da vuce hladan vazduh...
                Plin-ne curi nigde,nastelovan manje-vise ok,sve relativno novo(kraj avgusta),mozda da se pregleda ventil...
                - Lousie Smith

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

E, onda ne razumem... mada ti mnogo trosi i benzina... da krenes od toga?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

daj ga meni da ga vozim i stelujem meseca dana,ima da trosi ko upaljac...ali na visoke trotoare i ivicnjake...zaboravi

kao prvo..razvodnik treba namestiti na najbolje mesto za gas..a ne za benzon..sto nije isto...pa onda redom polako jedno po jedno,svecice zazor na 0.6mm itd...,zahebano kad promenis ili nastelujes mnogo stvari
                    odjednom.

Ps: vozio sam yuga 45 na gas dve godine..ubusena dizna,,potrosnja 9-10 grad otovreno oko 7-8 litara..isao malko slabije nego na corbu...
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Aki
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2006
                      • 1133
                      • Beograd
                      • Yugo 1603, Yugo 1301

Pih...uzas...
                      Ne znam,evo jos malo idem kod majstora,pa cu da ge pretrkeljisem zajedno sa njim...
                      Sto je najcrnje,mislim da mi je zazor na svecicama fabricki 0.6...
                      Pa valjda ce da valja kada se presteluje,morace...
                      Niko mi ne rece kako se cisti ventil za plin,tj. sta se tu tacno cisti nisam bas skontao?
                      - Lousie Smith

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Ne cisti se ventil, menja se filter mali zuti okrugli, pitaj majstora, znace on.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Aki
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2006
                          • 1133
                          • Beograd
                          • Yugo 1603, Yugo 1301

Ok,mada mislim da nije stigao jos da se isprlja...

LM,bio sam kod majstora i otisla mi je vodjica ventila na 4-tom klipu,sada se radi obrada glave+spustanje(kada vec radi,bar da bude nesto korisno),nova vodjica,dihtung+ ruke...Uglavnom oko 6k din...
                          - Lousie Smith

Comment

• Aki
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2006
                            • 1133
                            • Beograd
                            • Yugo 1603, Yugo 1301

Evo danas uradjen mali tuning,glava spustena 0.5mm,auto prede kao macence,ide jako lepo(na plin,benzin nisam probao =] ),stavljen TmT dihtung,nije domaci,sve je ustelovano,zamenjena vodjica na jednom ventilu,zajedno sa njim,sve u svemu ja sam zadovoljan...
                            Posto se vodjica pojela izmedju nje i ventila je odlazio deo smese,znaci zato je trosio vise i isao slabije...
                            Hvala svima za savete...
                            - Lousie Smith

Comment

• Dishi68
                              CBC Početnik
                              • 09.05.2008
                              • 9
                              • aleksinac

Isti auto drugi problem.
                              Naime na mom Yugu 45 prilikkom dodavanja gasa u III brzini auto malo stuca tj. preskace. Pokušao sam sa promenom svih delova eliktricne instalacije i ustanovili smo da je napukla izolacija na III cilindru. To je uz promenu plinskog filtera i filtera za vazduh malo popravilo situaciju, ali i dalje preskace prilikom dodavanja gasa. Nije bilo intervencije na siparivaču Lovato osim sto je ispusteno ulje na donjem srafu isparivaca. Karburator je bušen. Paljenje je nastelovano na strobu ali mislim da nije pomereno za 3 stepena, a svecice su bile Bosove trokrake na kojima je isao sasvim dobro a sada su Super bosna takodje trokrake doduse nastelovane na 0.7. To je bilo pre nego sto sam dospeo na ovaj forum, sada znam da svecice trebaju biti jednokrake i 0.6. Na benzinu mi trenutno ne radi, ali skora da ga i nisam vozio na benzin odkad mi je ugradjen plin osim ako mi isti nestane ili zimi kada sam palio na plin. Auto i dalje ide dobro, mada nism merio potrosnju, pre je trosio oko 10 l plina. ček me je jedan drug koji ga je vozio autoputem pitao da li je vozio 55-ticu ili 45-ticu.

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

ako imas platine ,proveri ih i zameni-nasteluj
                                svecice NGK odgovarajuce.
                                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                                X