@Zeljko ... najverovatnije nece da smeta par Kilometra,dospi nov benzin pa:
procitaj ovaj post,a i naspricaj po karbu neki karb kliner sprej ili wd40 ako imas
evo ovde vidi sta sam savetovao: http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... kom#167296
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
@Dora
Nisam siguran da smo se razumeli do sada je bilo 5-10 litara necega (nekakvog benzina), a ja pitam za slucaj da ispraznim rezervoar da li ce pumpi smetati par kilometara voznje.
Pa ne bi trebalo da smeta ali pošto nećeš to sad ovog trenutka raditi nije loše da usput kad ideš negde uzmeš par litara benzina pre "operacije"
Ako ga držiš u dobro zatvorenoj posudi neće ispariti.
kada u voznji prebacim na benzin, auto posle 10-tak metara stucne-zastane i ako zadrzim papucicu gasa na nivou kao pre prebacivanja na benzin nastavi normalno, ali ako pokusam da ubrzam pocinje trzanje i tek posle smanjenja pritiska na papucicu gasa jako sporo ubrzava. Jutros sam vozio nekih 5 km u trecoj brzini 60-80 km/h i pri ujednacenoj brzini OK se ponasa, ako se i lagano ubrzava oseti se problem. Takodje, je skoro nemoguce krenuti iz stanja mirovanja na benzin-trzne, stane... i tako sve dok na pogodi trenutak da je u pokretu i skoro bez pritiska na papucici gasa (skoro na ler gasu), onda krene.
Isti problem, samo što je u pitanju 155-ica, i što se kod mene benzin redovno dosipa i auto se uvek pali i zagreva na benzinu...
Ciscenje rezervoara nije bilo potrebno, rezervoar je bio cist i tek malo vlazan.
Dakle, izvinjavam se za pogresnu informaciju da imam u rezervoaru 5-10 litara benzina , izgleda da je kod mene i ono sto ne moze da gori isparilo. Da pokusam da se opravdam, pre prosle zime je bilo nesto benzina u rezervoaru, sipao sam jos nekih 5-10 litara i uopste nisam koristio benzin, a nisam znao da moze toliko da ispari. Polozaj kazaljke meraca goriva nisam ni gledao jer nisam znao nultu tacku a upozorenje za rezervu ne radi.
Mozda nije sve ni isparilo na "normalan" nacin, sada sam se setio da sam menjao plasticnu casicu kod karburatora, jer je napukla. Ja sam primetio da pusta benzin kada se pritisne crevo, ali je moguce da je u voznji zbog vibracija pustalo.
Dakle kad sam sipao benzin vozio sam na benzin nekih 5 km sve OK. Posle toga sam vozio samo na gas. Pre neki dan prebacim na benzin i auto se ugasi. Posle sam pokusavao i uvek isto, radi na gas - prebacim na benzin ugasi se. Pokusam da upalim na benzin, prvi put kao uhvati malo i ugasi se posle samo vergla nema sanse da upali.
Skidao sam crevo i preko poluge na pumpi rucno pumpao i benzin ide prolazi kroz ventil (dakle ventil je OK, pumpa rucno radi).
Najverovatnnije da cu danas kod majstora, ali neki savet ne bi bio na odmet.
Posebno me zanima da li ima sanse da je u pitanju kvar u elektro delu (vidim neke zice oko karburatora). Mislim da su od automatskog sauga i da nemaju veze sa ovim problemom, ali ...
Majstor nije imao vremena, tako da sam sam proverio i AC pumpu u radu-skinuo sam crevo i stavio ga u flasu i upalio auto na gas. Pumpa je OK (benzin je isao u flasu).
Dakle, ventil benzina je OK, AC pumpa je Ok a motor se i dalje ponasa kao da nema benzina.
Sta bih mogao da proverim na karburatoru?
@mugos
Shvaticu ovo kao salu, skala i rezervoar su se oporavili.
Sipao sam 10+ litara pre 45 dana i presao 5km na benzin, AC pumpa baca benzin znaci da ga ima, a i kazaljka to govori (sada znam polozaj kazaljke kad nema benzina, sada pokazuje skoro istu vrednost kao posle sipanja tih 10-tak litara).
Zeljko
Šala, imao sam favorita i sličnu situaciju. membrana me zezala, a kasnije i na feliciji. Dugo toplo leto pa ne vozim na benzin. Isušila se, posle zamene membrane sve je OK.
Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.
Comment