Jeste to je taj deo, unutra ima klapna koju treba fiksirati da ne ide topao vazduh u motor samo hladan. Staviš neki šrafić ili kako ti je zgodno.
Mogao si samo da slikaš i pošalješ sliku na Imagešark...
Bas sam sada bio do kola i skinuo onaj gumeni deo i nabio prst u crevo za dovod vazduha do filtera i nikakva klapna ne postoji.Cak sam i probao dok je auto na plinu da zapusim taj deo rukom,ali odmah hoce da se ugasi -> http://rapidshare.com/files/13938824/Kola.avi.html
Jeste to je taj deo, unutra ima klapna koju treba fiksirati da ne ide topao vazduh u motor samo hladan. Staviš neki šrafić ili kako ti je zgodno.
Mogao si samo da slikaš i pošalješ sliku na Imagešark...
Kolega je hteo ustvari ovo da ti objasni:
Jedna slika 1000 reci....
Tada dobijes ovaj efekat sa klapnom stalno zatvorenom:
To trebas obavezno napraviti bez obzira dali je to u ovom slucaju kvar ili problem...
Bas sam sada bio do kola i skinuo onaj gumeni deo i nabio prst u crevo za dovod vazduha do filtera i nikakva klapna ne postoji.Cak sam i probao dok je auto na plinu da zapusim taj deo rukom,ali odmah hoce da se ugasi -> http://rapidshare.com/files/13938824/Kola.avi.html
Da nemozes ni da osetis jer kada je auto hladan ona je potisnuta malo jacom oprugom u polozaju stalno otvorena (dok se auto ne zagreje i sonda nepocne da radi svoj posao)
Cim hoce da se ugasi znaci da tuda vuce vazduh... taj otvor je manji nego kada pocne da vuce vazduh sa hladne strane koja je dosta veca.Tako da smesa u oba slucaja nije ista jer odnos ako ne gresim treba da bude 1kg goriva:14kg vazduha .
Cekaj,hoces da kazes da tu kroz taj otvor vuce vazduh kada je hladan,a kada je zagrejan onda vuce vise sa hladne strane i ne bi trebalo da se ugasi..ili gresim?
Sve u svemu,taj otvor treba zatvoriti i prestelovati smesu.
Cekaj,hoces da kazes da tu kroz taj otvor vuce vazduh kada je hladan,a kada je zagrejan onda vuce vise sa hladne strane i ne bi trebalo da se ugasi..ili gresim?
Sve u svemu,taj otvor treba zatvoriti i prestelovati smesu.
Cekaj koko se secam ti si u jednom postu pitao kako se podesava dvogli karb?? pa ti je dora odgovorio.
sada sam bio do kola i probao da kada je zagrejan motor da zapusim onaj otvor o kome smo pricali...ista prica,on tu vuce najvise vazduha.Cak sam probao da jace stisnem crevo koje ide blizu fara (crevo za zavetrinu)
da bi video koliko je ono bitno u celoj prici i nista,al kada zapusim rupu na toploj strani hoce momentalno da se ugasi...probao isto i na benzinu,i sasvim druga prica,ko da mu ne treba vazduha(kiseonika)
sada sam bio do kola i probao da kada je zagrejan motor da zapusim onaj otvor o kome smo pricali...ista prica,on tu vuce najvise vazduha.Cak sam probao da jace stisnem crevo koje ide blizu fara (crevo za zavetrinu)
da bi video koliko je ono bitno u celoj prici i nista,al kada zapusim rupu na toploj strani hoce momentalno da se ugasi...probao isto i na benzinu,i sasvim druga prica,ko da mu ne treba vazduha(kiseonika)
Moguce je da je klapna ostala zaglavljena u tom polozaju ,ali trebalo bi da namestis onako bolje je za rad motora na gas da vuce stalno hladan vazduh.
Comment