postavke programa na lovato lov eco sistemu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zdravko
    CBC Početnik
    • 03.02.2007
    • 5
    • Oroslavje, Hrvatska

postavke programa na lovato lov eco sistemu

Vlasnik sam automobla kia clarus 1.8 16v, 116 ks iz 1998 god. multipoint inection, aluminijska usisna grana. god. Prije 2 godine dao sam ugraditi plin kod ovlatenog servisera za lovato te mi je isti ugradio lov eco sistem na aluminijsku granu automobila. Nakon ugradnje automobil se na plin dobro ponašao, međutim javili su se problemi na benzin, tipa da bi mi kod paljenja automobila trebalo duže ili više puta verglati, automobil se na benzin znao sam ugasiti prije prebacivanja na plin, na benzin slabo vuče i ima zadršku kod jačeg dodavanja gasa. Također mi se na benzinu, na leru pali i kontrolna lampica "chek engine". Kod servisera gdje sam ugrađivao plin dobio sam odgovor da "ako automobil ide dobro na plin, a ne ide na benzin, to sa nama nema veze", a napominjem da je prije ugradnje plina bilo sve u savršenom redu, a problemi sa benzinom javili su se neposredno nakon ugradnje. Probao sam sa izmjenom svih filtera, kao i svjećica, ali bezuspješno. Konzultirajući se sa mehaničarima za kiu, isti su mi odgovorili da se najvjerojatnije radi o problemu da je smjesa plina pogrešno podešena, te da mi se automobil sam podesio da radi bolje na plin, obzirom da sam na plin napravio oko 30tkm (automobil ima ukupno 107tkm).
    Zbog navedenog nabavio sam priključni kabel za lov eco i nabavio softwer za podešavanje, ali ne znam kako ga podesiti, odnosno što znače vrijednosti "optimum position, acutator position, tps, maksimum opening i closing, booster. Također ne znam kako podesiti rasplinjač.
    Zamolio bih da mi netko odgovori koje su optimalne vrijednosti za moj automobil te objasni koje postavke da stavim u programu.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Nisi naveo Lov Eco ili Pro (nije isti softver) ali nebitno. Svaki auto se podešava za sebe tako da ti niko ne može dati postavke baš za tvoj auto.
    Uglavnom vidi se da li je dobro namešteno po onim lampicama koje treba da šetaju levo desno od zelene do crvene. No i to nekad nije dovoljno dobro ako je sonda spora pa se sve to može proveriti na aparatu za izduvne gasove.
    Ne preporučujem ti da se bez iskustva bakćeš sa tim jer možeš lako izazvati detonaciju pa će te još više koštati.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zdravko
      CBC Početnik
      • 03.02.2007
      • 5
      • Oroslavje, Hrvatska

radi se o lov eco sistemu (bez pro). Uglavnom upaljena je samo crvena lampica, zelena se uopće ne pali, a žuta rijetko. Dok je automobil na benzinu, uredno se izmjenjuju sve tri lampice i dijagram lambde je u redu. Otprilike sam shvatio kako podesiti softwer, ali mi nije jasno na koju vrijednost podesiti optimum position

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Optimum je srednja vrednost, posle ideš od toga gore ili dole koliko je potrebno.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zdravko
          CBC Početnik
          • 03.02.2007
          • 5
          • Oroslavje, Hrvatska

Kako pronaći srednju vrijednost, odnosno koja bi po tvom iskustvu odgovarala za moj automobil?

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Nema tu iskustva, samo znanja.

Postavi aktuator na "self regulating", pa ce se vrednost sama postaviti. Nakon toga ga stavis na "fixed" i dozvolis max. otvaranje +25% i zatvaranje od -12% od te vrednosti.
            Mozes da probas da fixiranu vrednost smanjujes za po 5 koraka i pratis kako ce se vredenost napona na sondi ponasati. Sve dok sonda "radi" dobro je.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• zdravko
              CBC Početnik
              • 03.02.2007
              • 5
              • Oroslavje, Hrvatska

Zahvaljujem na odgovorima.
              Resetirao sam "ecu" te postupio po savjetu. Optimum position po uputama sam stavio na 105.
              Zanima me da li treba nešto mijenjati u rubrikama pod "booster" i "emulation" ili da ih ostavim na predefiniranim postavkama nakon reseta". Inače lamba sad radi uredno i na plinu.

Comment

Working...
              X