Vlasnik sam automobla kia clarus 1.8 16v, 116 ks iz 1998 god. multipoint inection, aluminijska usisna grana. god. Prije 2 godine dao sam ugraditi plin kod ovlatenog servisera za lovato te mi je isti ugradio lov eco sistem na aluminijsku granu automobila. Nakon ugradnje automobil se na plin dobro ponašao, međutim javili su se problemi na benzin, tipa da bi mi kod paljenja automobila trebalo duže ili više puta verglati, automobil se na benzin znao sam ugasiti prije prebacivanja na plin, na benzin slabo vuče i ima zadršku kod jačeg dodavanja gasa. Također mi se na benzinu, na leru pali i kontrolna lampica "chek engine". Kod servisera gdje sam ugrađivao plin dobio sam odgovor da "ako automobil ide dobro na plin, a ne ide na benzin, to sa nama nema veze", a napominjem da je prije ugradnje plina bilo sve u savršenom redu, a problemi sa benzinom javili su se neposredno nakon ugradnje. Probao sam sa izmjenom svih filtera, kao i svjećica, ali bezuspješno. Konzultirajući se sa mehaničarima za kiu, isti su mi odgovorili da se najvjerojatnije radi o problemu da je smjesa plina pogrešno podešena, te da mi se automobil sam podesio da radi bolje na plin, obzirom da sam na plin napravio oko 30tkm (automobil ima ukupno 107tkm).
Zbog navedenog nabavio sam priključni kabel za lov eco i nabavio softwer za podešavanje, ali ne znam kako ga podesiti, odnosno što znače vrijednosti "optimum position, acutator position, tps, maksimum opening i closing, booster. Također ne znam kako podesiti rasplinjač.
Zamolio bih da mi netko odgovori koje su optimalne vrijednosti za moj automobil te objasni koje postavke da stavim u programu.
Zbog navedenog nabavio sam priključni kabel za lov eco i nabavio softwer za podešavanje, ali ne znam kako ga podesiti, odnosno što znače vrijednosti "optimum position, acutator position, tps, maksimum opening i closing, booster. Također ne znam kako podesiti rasplinjač.
Zamolio bih da mi netko odgovori koje su optimalne vrijednosti za moj automobil te objasni koje postavke da stavim u programu.
Comment