Yugo 55 i potrosnja 16 L na 100 km

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pele
    CBC Senator
    • 01.07.2006
    • 262
    • Požarevac

Yugo 55 i potrosnja 16 L na 100 km

Evo da otvorim temu, da ne idem vise u offtopic na temi potrosnja....
    GasMasteri, šta je ovo (kupio sam ga sa ugradjenim plinom) da li su ovo original turski delovi, ili ima primesa i bugara

Sta jos da uradim da mu normalizujem potrosnju....[img][img][img=http://img2.freeimagehosting.net/uploads/th.6a6fb0a000.jpg][/img]

[img=http://img2.freeimagehosting.net/uploads/th.6a6fb0a000.jpg]

• speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

1-Skini izolir traku sa usisnika kutije filtera vazduha
    2-Izvadi uvodnik za plin koji je ušrafljen u karburator i rupu zatvori ?epom koji ima identi?ni navoj
    3-Postavi mixer
    4-Našteluj paljenje (proveri razvodnik)
    5-Zameni sve?ice
    6-Stavi nov filter vazduha
    7-i na kraju podesi smešu plina, pa ako ti je motor u pristojnom stanju i potrošnja ?e biti pristojna
    Aparat je po slikama Lovato i trebalo bi da je originale,boca je Metalgas-Višegrad(BiH)

Comment

• Pele
      CBC Senator
      • 01.07.2006
      • 262
      • Požarevac

Svecice su nove, stavljene CHAMPION pre 4-5 hiljada (mislim uslovno receno nove, ali skidali smo ih, kao dobre su...) Ajd filter za vazduh cu sad da promenim. Imam ga u radnji. Znaci ova traka je ipak visak? Mozda zbog nje nece ni na benzin da ide kako treba?

Nema mesac, nego direktno. Al kao kažu mi da to nema veze. Al ako tvrdite da ce biti bolje, insistiracu da zamene i da stave mikser-plocu.

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Po slikama gasna instalacija ima dosta kilometara iza sebe. Sve je moguce. Ugradnja miksera sama po sebi nece smanjiti potrosnju kao ni skidanje te restrikcije sa kucista filtra. Uglavnom se pod normalnim okolnostima POVECAVA ali i auto bolje ide sa krstenim mikserom.
        Postoji velika mogucnost da se nece moci podesiti ler gas ako se skine ta izolir traka. U to vozilo je mnogo puta ugradjivan gas pa pogledajte po forumu. Ima dobrih iskustava. Mikser ili uvodnik nemaju nikakve veze sa ostalim delovima ili markom gasne instalacije. Zna se dobro (isprobano je) sta je dobro za takav auto. Svaka druga kombinacija je svojevrsna avantura sa neizvesnim ishodom.
        Koliko je auto trosio kad je instalacija bila nova?
        Imam razloga sa sumnjam da instalacija nije uopste odrzavana a to nije ni tesko ni skupo.

Comment

• speedplus
          RIP Bio nam je drug!
          • 15.01.2007
          • 2419
          • LAZAREVAC

Po mom iskustvu, ta traka na usisu (ovo se odnosi samo na ovaj model motora) zna?i da neko ko je to uradio nezna što je to uradio.U protivnom bi taj auto trošio izme?u 8 i 10 litara LPG-a na 100 km.Neka me neko ispravi ako grešim.

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Pod uslovom da uopste uspes da mu podesis stabilan ler gas.
            Zasto mislis da je neko napamet stavio restrikciju?
            Slazem se da to nije bas slab motor i da ima dovoljno snage da povuce svaku membranu ali je mozda ipak bilo muke da se podesi ler. Zavisi i od gustine vazdusnog filtera to. Mozda i iz drugih razloga a ne jos na pocetku kad je sve bilo novo. Ne znamo mi to niti zna sadasnji vlasnik. Tek ga je kupio. Resice se to sve. Ali....
            Ja bi pre svega zamenio filter vazduha i filter gasa. Pa bi ispustio ulje iz isparivaca. Pa bi tek onda pokusao da podesim ler gas. Ako je ok. Podesio bi slavinu za snagu. Tek onda bi se videlo ako nesto fali. Ovako napamet ne vredi da se prica nista.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by speedplus
              Po mom iskustvu, ta traka na usisu (ovo se odnosi samo na ovaj model motora) zna?i da neko ko je to uradio nezna što je to uradio.U protivnom bi taj auto trošio izme?u 8 i 10 litara LPG-a na 100 km.Neka me neko ispravi ako grešim.
              Shvatam tvoj entuzijazam ali ne zale?i se puno. Svako ko ima ve?u potrošnju od navedene ?e ti do?i sa reklamacijom. Na papiru je sve jednostavno ali u praksi ve?inom nije...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                RIP Bio nam je drug!
                • 15.01.2007
                • 2419
                • LAZAREVAC

U potpunosti se slažem sa vama.Ali na onu traku sam navalio iz prostog razloga jer ima onih koji kad 55-ica ne?e da vu?e stave izolir traku ili pampur,ne pokušavaju?i da postave pitanje sami sebi zašto ne?e da vu?e.Jednostavno posle takve intervencije samo kažu "E moram ja da ispravljam fabri?ke greške" a problem i dalje postoji.
                Dali sam u pravu??????

Comment

• Bansha
                  CBC Veteran
                  • 09.01.2006
                  • 101
                  • Kragujevac

Ler gas, filteri, svecice .. nema to pojma, to su samo nijsanse. Jedino ako ti se sve to ODJEDNOM zeznulo - sto je neverovatno! Mozda smanjis potrosnju na 15.5 litara i to je to.

Ovde je verovatno u pitanju neka zesca glupost, na koju niko ne sumnja, samo ne znam koja. Jel si testirao na benzin?
                  Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• speedplus
                    RIP Bio nam je drug!
                    • 15.01.2007
                    • 2419
                    • LAZAREVAC

Filter i sve?ice nisu za zapostavljanje (ali ?ovek kaže da su ok tako da problem treba dalje tražiti).

Comment

• Pele
                      CBC Senator
                      • 01.07.2006
                      • 262
                      • Požarevac

Jeste traka stavljena zbog ler gasa, tako mi je rekao majstor. Kad sam kupio yuga pre par nedelja, zamenjeno je sve na sistemu (membrane isparivača, filter, zamenjen je set na karburatoru dihtunga i membrana) i kao bilo OK. Trosio oko 12 lokal i oko 9 otvoreno (mada mislim da je i to mnogo), ali evo vec 3 pun punim bovu, i prosek uvek 16. Danas sam zamenio filter vaduha, a sutra cu da vidim kod nekog majstora da prestelujem te ventile. Za dalje, videcemo.... Ma ovde u Pozarecu ti je mrka kapa, sve su to priuceni majstori, i svaki ima neku svoju pricu teoriju, i ostalo... Jebi ga, kad si osudjen na neznanje...

Comment

• speedplus
                        RIP Bio nam je drug!
                        • 15.01.2007
                        • 2419
                        • LAZAREVAC

Ne citirati post iznad

Prekontrolisi i stepen paljenja kad vec ides kod majstora i vidi dali ti funkcionise termostat

Comment

• Hermes
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 1306
                          • https://t.me/pump_upp
                          • bemve

A jesi li proverio i nastelovao zazore ventila? IvanT ti je objasnio u jednoj temi da je to cest razlog povecane potrosnje kad sve izgleda kako treba, a auto trosi puno
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• BARTONE
                            CBC Senator XXL
                            • 25.09.2006
                            • 398
                            • Bor

i valjda ce neko od tih priucenih majstora umeti da pogleda dal je motor dobro uzubljen

Comment

• ABARTH
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2006
                              • 364
                              • Vršac,Banat,Vojvodin
                              • SKALA 65

http://img2.freeimagehosting.net/upload ... 0a7a22.jpg
                              Uzgred od koliko litara je ta boca? koliko ti stane gasa u njoj,sta ti pise na multiventilu?

Dali motor dobro vuce'imali snage,posle zamene filtera za vazduh dali je podesena smesa?
                              Kada podesavas ventile ,neka majstor prekontrolise i bregove na bregastoj osovini i dali je uzupcen dobro!,premeri i kompresiju sobzirom da mu je odusak izbacene.......

Taj motor voli najvise super bosna svecice fe 65 i zazor od 0.6mm, te sampionke ja oman skidam i bacam ako vidim na autu

Comment

Working...
                              X