Passat '90. god. Problem!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Zbog toga sto pri radu na plin smjesa nije idealna ECU pokusva da je koriguje a ne moze jer nema kontrolu pa kada prebacis na benzin u pocetku ne radi kako treba dok ne shvati da je sve u redu.

Da bi bio siguran da je to u pitanju poslije voznje na plin skini klemu sa akumulatora i pritisni kocnicu koji minut, ako poslije toga radi normalno na benzin definitivno je gore pomenuti problem.

Moguce da ti taj relej koji prekida crvenu upravo sluzi da resetuje ECU ali da vise ne vrsi funkciju.

Takodje provjeri i relej koji prekida benzinsku diznu, i on bi mogao biti odgovoran.

To sto ti prekida signal sa lamda sonde bi mogao biti emualtor lamda sonde, i on bi mogao uzrokovati odredjene probleme.

Ne bi skodilo da postavis slike instalacije, narocito releja koji prekida crvenu i gdje ona vodi, i tog koji prekida lamda sondu da vidimo sta je u pitanju.
    Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• animanijak
      CBC Član
      • 02.04.2008
      • 12
      • Banjaluka

pozdrav posto nisam znao kako da nakacim slike relea za plin ovde nakacio sam ih ovde http://rapidshare.com/files/105407910/P ... e_crni.zip velikoje 500KB 3 slike
      pa ako je neko voljan da mi pomogne i pogleda te rele,ali kolko sam ja danas video oni su OK osim tog za lamda sondu neznam u njega sta da gledam.ali sinoc mi nestalo plina i vozio sam na benzin 40km trzao je celim putem ali vuce ide odbro kad netrza.Jutros sam ga upalio i sve je ok bilo normalno radio na benzinu.danas posle opet zeza.al i sad sam ga malo bolje "prostudirao" od 750-1250obr netrza uopste 1250mu je granica preko tog kad drzim na npr 1700 kao da mu se gubi struja kao da nesto diktira da gasi ga pa kad dodje do gasenja opet dize na 1700 i tako stalno na istom gasu a kad lagano stiscem poteze netrza
      ja nisam vise pametan da nije onaj djavo monomotoric komp zatajio-crko
      kako mogu da proverim onu kliznu stazu na ajnspric pumpi ili diznu(dal dobiaj dobar napon il sta vec)

Hvala,na pomoci
      VW Passat 1.8 GL 90g.p.

Comment

• nijebitno
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2006
        • 629
        • Modrica

Ti kompovi na autima ne crkavaju bas tako lako, nemoj da se zalijeces na njega.
        Probaj da odradis reset prije paljenja na benzin kao sto sam ti rekao, znaci da skines minus klemu sa akumulatora i pritisnes kocnicu ili upalis svjetla na par minuta pa onda probas kako ti radi auto.

Ako poslije toga bude radio OK, znaci da je problem ono sto sam gore naveo, tj. da racunar cijelo vrijeme pokusava da podesi smjesu dok auto radi na plin, a ne moze jer nema kontrolu nad njim. Kada upalis auto na benzin on radi sa pogresnim podacima koje je nauci citavo vrijeme dok je radio na plin. I tako sve dok ne nauci nove ispravne dugotrajnom voznjom na benzin ili dok se ne resetuej.

Ako to ne upali mozes da provjeris te spojeve i releje da li dobro rade. Redne stezaljke mi se ne cine dovoljno pouzdane za motorni prostor zbog prisustva vlage i kojecega i releji mogu otkazati. Mozes da lijepo sve zapises i zabiljezis, da bi mogao da vratis na staro, pa da direkto spojis diznu i lamda sondu da vidis kako onda radi na benzin. Ali u tom slucaju nemoj da prebacujes na plin jer ces imati dva goriva posto je benzinska dizna direktno spojena.

Da li su ta trzanja bas jaka ili je to samo blaga podrhtavanje i neravnomijernost rada?
        Ima li na plinu kakvih tragova toga?
        Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• animanijak
          CBC Član
          • 02.04.2008
          • 12
          • Banjaluka

pokusacu to sa klemom da skinem i ...,OK
          na plin se uopste neosjeca trzanje cini mi se da nepostoji. neznam kako da ti objasnim jednostavno se pocne gasiti znaci gubitak totalka i onda odjednom taman da se gasi vrati se u zivot-narodi receno skoci motor.
          jutros sam isto upalio na benzin i nije mi imao problema tolkih desilo mi se da je jednom dvaput malo kao zagusio se al vuce ide nije trzao.
          juce sam skidao crvenu sa tog drugog rele kad je trzao na benzinu i samo se usitni to trzanje i kao malo manje trza...
          ma druze svasta mi je padalo na pamet jer sam bio kod x majstora-elektricara i svaki ima svoju politiku da je nesto drugo crklo.al kad kazem de naplati zameni to i da mi bude ok oni se poklope...vidjecu i to da spojim direkt na benzin sve "ko po starom" pa probam
          pozz
          VW Passat 1.8 GL 90g.p.

Comment

• animanijak
            CBC Član
            • 02.04.2008
            • 12
            • Banjaluka

pozdrav!
            evo nisam stigo da probam ono sa klemom :s ali sam snimio dva klipa sa prikazanim obrtomjerom pa ako je neko voljan moze da preuzme i pogleda o cemu se radi http://rapidshare.com/files/107387514/N ... er.7z.html
            velicina je 750kb prvi,kao hocu da drzim obrtaje negdej 1500-1750 sta se desava a drugi je kad "odsjecam"stiscem gas i pustam!
            Hvala na pomoci
            VW Passat 1.8 GL 90g.p.

Comment

Da li za vreme ovih svih negativnosti gori lampica check engine i na gasnom i na benzinskom režimu? Ako, npr. auto radi super i na gasu i na benzinu a gori check engine o čemu se onda radi a pre toga nije toga bilo jer je pre 2 dana ugrađen sekvenc? da li se onda to može rešiti resetom? Koliko reset šteti kompu auta i kompu plina? Pozdrav!

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

O kom autu pišeš? Naslov teme je Passat '90 godište! U njemu je ugrađen sekvencijalni sistem ili si ti u svoj auto ugradio, pa ovde rešio da postaviš pitanje?

Ukoliko odmah nakon ugradnje svetli lampica, verovatno gasni sistem nije podešen kako treba....

BTW
                Napravi svoju temu, ovo se briše iz ove...
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
                X