Moze li neko da objasni proceduru stimanja ler gasa,obican venturi i single point ubrizgavanje (kadet 1.8i, 1991). Da naglasim da nemam nikakvu posebnu opremu tipa analizatora gasova i sl.
Stelovanje lera, obicni venturi i single point ubrizgavanje
Collapse
X
-
Ne mogu bas da se zakunem, ali mislim da takve teme nema.
Naveo sam da je u pitanju SPI, sto implicira da ima step motor koji regulise ler gas i koji mi se konstantno mijesa u posao.Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
Cini mi se da ima,ali se mozda radi o 1.8 karb.Drugo,iz prethodnog posta mi se cini da ti u stvari imas problem sa lerom?Na plinu i benzinu ili samo na plinu?Ako je sa oba da nije IAC prs'o?Jel' skoro ugradjen plin pa zeza,ili se problem pojavio nakon nekog perioda upotrebe?Multec ubrizgavanje(dal' treba rele za reset ECU)?-kaze Autodata.Da ja vise ne lupam,navedi konkretan problem,valjda ce neko strucniji da vidi temu pa odgovori...Toyota Čačak
Comment
-
-
Ler se šteluje na ispariva?u okretanjem šrafa u levo ili desno zavisno od potrebe. namesti se da bude najstabilniji. Ako i dalje zeza onda je ler motor kriv.
Comment
-
-
Problem je u tome sto je on jako stabilan, pa ne znam koji bi polozaj sarafa bio najbolji. U sirokom rasponu odvrntuosti sarafa ja ne mogu da mu ulovim razliku zato sto IAC dobro kompenzuje. Mislio sam da nema neki trik.Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
On to nas od prvog vagona
Odvrni malo onaj glavni šraf za potrošnju pa ?eš odmah videti kako reaguje šraf na ispariva?u. Šta da radi kad ste ga tamo na glavnom stisnuli skroz
Comment
-
-
Skontali me...
Hajde sada da vam sve priznam.
Auto mi nije opran mjesec dana, kablovi su stari vjerovatno koliko i auto, ugradjen je klasicni venturi na injection motor i to Voltran, nije ni Voltran nego frankestajn( prekidac BRC, releji vjerovatno polovni, multiventil, smijem li da kazem... Emmegas koji uopste ne blokira na 80%, filter Stefaneli ili kako se vec pise)m kod majstora kojeg sam maksimaln popljuvao u temi, jos bih pljuvao ali dehidriracu na ovoj vrucini( evo i jedna olksavajuca okolnost: nikada, ni pod kakvim uslovima nije detonirao). Uz sve to shvatio sam da mi je otac velika stipsa kada treba dati nesto za auto. Osim za ugradjeni Voltran, to nije njegova krivica vec komplikovanih porodicnih odnosa i nesrecnih okolnosti.
Prije 15-ak dana stari je promijenio zupcasti, koji je bio pogresno uzupcen za jedan zub.Hvalio mi se telefonski da ide mnoogoo bolje, ali sreca nije dugo trajala. Prije cetiri dana poceo je da trza ka da se lagano ubrzava od 1000-2000 obrtaja na plinu a ubrzo i na benzinu, najprimjetnije u drugoj i trecoj brzini. Ocisti li smo filter poslije necu reci koliko kilometara, nista, ipustio talog iz isparivaca, nista. Vratili stare svjecice, kao da se malo poboljsao, ali ipak ne. Danas sam mu stavio kablove od Audija 80 1986. ne znam koliko stare i sada je mnogo bolje, ali ipak ponekad malo preskoci, narocito u trecoj u pomenutom opsegu obrtaja. Sada cu da mijenjam i svjecice. Traze se novi kablovi, kapa i ruka ali trenutno nema u Modrici. Imao bih jos mnogo toga napisati ali ne smijem, mozda ima neki zastitnik Kaddeta u OPCS, pa mi kilne oca. Nemoj da mi neko dira oca spalicu sve opele u drzavi sa onim termitima.
Sto se tice stelovanja ima neka Voltranova knjizica u kojoj je to malo konfuzno opisano, pa reko da provjerim, a taj step motor mi se mijesa u posao konstantno. Potrosnja se do skoro kretala oko 12.5 litara kombinovane voznje, sto mi djeluje mnogo za 1.8i jer Modrica nije neki veliki grad gdje se cuci u guzvama a i stari stvarno lagano vozi(valjda ce mu ovo OPCS uzeti kao olaksavajucu okolnost)Na otvorenom 80-100km/h oko 9.5. Zadnjih 325 kilometara je potrosio 50litara, ali u tome su uracunati i skorasnji problemi pa se nadam da ce biti bolje.
Eto.
PSosto je krsten isparivac i koji bi preporucili posto ovaj gazi vec 40-ak hiljada kilometara, da mijenjam turcina.
Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
preporučili bi ti da odeš kod majstora,jer svakodnevno viđam:"od kako smo mi uradili ovo,dešava se ono".inače ako je na tvom autu BRC prekidač,spreman sam da ga pojedem zajedno sa instalacijom.verovatno piše BRC,ali i na zidu piše....pored voltrana i emegasa onaj koji je ugrađivao sigurno nije stavio BRC prekidač,jer košta koliko voltranov mini kit
Comment
-
-
pa sad neznma dali jos mozes da skines potrosnju...
na motoru od 1.8L starije konstrukcije ,sa venturi sistemom,potrosnja po gradu od 12 litara je ODLICNA.. mozda 1 litar manje...neznam sta ti ocekujes koliko da ti trosi?
i to bas zato sto je mali grad i na ladan motor krenes i stignes gde si krenuo ... tu da ti trosi i vise od toga nebi trebao da se bunis.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Ne citate detaljno a sve sam fino objasnio
Auto je u stvari caletov, a ispostavilo se da je teska stipsa kada su kola u pitanju. Ja sam jos uvijek student sa skromnom stipendijom
@gorky
Svaka cast, odma si ga pozno
@zoranbg
Mozebitno si u pravu ali mi se cini da bi ipak moglo manje, nemoj tako nije on bas tako primitivan.
@Dora
Koliko se sada krecu valjani isparivaci i koji ima tvoje preporuke?
Kako da utvrdim da li je mikser odgovarajuci za ovaj motor?Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
Moje iskustvo je da je Lovato dobar ispariva?. Cena je oko 4500 din.
Comment
-
-
Re: Skontali me...
Originally posted by nijebitnoHajde sada da vam sve priznam.
Auto mi nije opran mjesec dana, kablovi su stari vjerovatno koliko i auto, ugradjen je klasicni venturi na injection motor i to Voltran, nije ni Voltran nego frankestajn( prekidac BRC, releji vjerovatno polovni, multiventil, smijem li da kazem... Emmegas koji uopste ne blokira na 80%, filter Stefaneli ili kako se vec pise)m kod majstora kojeg sam maksimaln popljuvao u temi, jos bih pljuvao ali dehidriracu na ovoj vrucini( evo i jedna olksavajuca okolnost: nikada, ni pod kakvim uslovima nije detonirao). Uz sve to shvatio sam da mi je otac velika stipsa kada treba dati nesto za auto. Osim za ugradjeni Voltran, to nije njegova krivica vec komplikovanih porodicnih odnosa i nesrecnih okolnosti.
Prije 15-ak dana stari je promijenio zupcasti, koji je bio pogresno uzupcen za jedan zub.Hvalio mi se telefonski da ide mnoogoo bolje, ali sreca nije dugo trajala. Prije cetiri dana poceo je da trza ka da se lagano ubrzava od 1000-2000 obrtaja na plinu a ubrzo i na benzinu, najprimjetnije u drugoj i trecoj brzini. Ocisti li smo filter poslije necu reci koliko kilometara, nista, ipustio talog iz isparivaca, nista. Vratili stare svjecice, kao da se malo poboljsao, ali ipak ne. Danas sam mu stavio kablove od Audija 80 1986. ne znam koliko stare i sada je mnogo bolje, ali ipak ponekad malo preskoci, narocito u trecoj u pomenutom opsegu obrtaja. Sada cu da mijenjam i svjecice. Traze se novi kablovi, kapa i ruka ali trenutno nema u Modrici. Imao bih jos mnogo toga napisati ali ne smijem, mozda ima neki zastitnik Kaddeta u OPCS, pa mi kilne oca. Nemoj da mi neko dira oca spalicu sve opele u drzavi sa onim termitima.
Sto se tice stelovanja ima neka Voltranova knjizica u kojoj je to malo konfuzno opisano, pa reko da provjerim, a taj step motor mi se mijesa u posao konstantno. Potrosnja se do skoro kretala oko 12.5 litara kombinovane voznje, sto mi djeluje mnogo za 1.8i jer Modrica nije neki veliki grad gdje se cuci u guzvama a i stari stvarno lagano vozi(valjda ce mu ovo OPCS uzeti kao olaksavajucu okolnost)Na otvorenom 80-100km/h oko 9.5. Zadnjih 325 kilometara je potrosio 50litara, ali u tome su uracunati i skorasnji problemi pa se nadam da ce biti bolje.
Eto.
PSosto je krsten isparivac i koji bi preporucili posto ovaj gazi vec 40-ak hiljada kilometara, da mijenjam turcina.
Comment
-
Comment