Ler gas... karburator i plin, Niva

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Ler gas... karburator i plin, Niva

Pozdrav svima
    Eto muci me malo ler gas na nivi. Prilicno je nizak jos od kad sam poceo da ga vozim. Obrtomer je neprecizan pri tim obrtajima tako da ne mogu da kazem koliki je, ali ispod 700/min sigurno. Malo sam zategao sraf na karbu i bilo je ok jedno vreme. Sada opet zeza. Nikako da pokusam opet da zategnem sraf na karbu. Vozim ga pod malim saughom ali se jako cudno ponasa. Nekad je na 1500/min (normalno) nekad padne na jedva 1000, nekad se ugasi... Sumnjam da mogu ista da uradim stelovanjem lera na karbu.
    Pitanje je zasto se tako ponasa i da li se ler gas steluje i na isparivacu za plin? Ako ne, kako da resim problem?

Thanks!

Uros

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Zdravo Urose.
    Vrlo je bitno u tvom slucaju da nam kazes kako se auto ponasa na benzinu. Ukoliko je na benzinu sve OK, moze da se pokusa sa stelovanjem minimuma na isparivacu

P.S. koja firma je proizvodjac isparivaca?
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• SALE
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2005
      • 841
      • Banovo Brdo

Verovatno ti vuce fals vazduh kroz one rupe na kucistu i filteru, al probaj na isparivacu da dostelujes tako da radi na najvecem broju obrtaja pa prema tome steluj ler gas na karburatoru.

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Fals vazduh u ovom slucaju moze da smeta jedino ako ulazi posle isparivaca. A ovako nema veze, osim sto nije filtriran. Zar ne?
        Isparivac je BRC.

Nisam ga probao na benzinu

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Pitanje je zasto se tako ponasa
          zato sto je onako indijanski ugradjen, ako se dobro secam one Nive sa razbucanim fitlerom vazduha. pravo je cudo kako dosada nije bilo vecih problema ili crko motor.

staro pravilo- kada se jednom fals ugradi stalno ce krpljenje svakoga dana kostati a nikada auto nece ispravno raditi.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

BRC isparivaci deluju kao vrlo robusni, medjutim u stvarnosti to nije tako. Za razliku od LOVATA npr. BRC isparivac ima dosta vise "kanala" kroz koje prolazi gas, tako da je i mogucnost zapusenja nekog od njih mnogo veca(pogotovo sa nasim plinom). U slucaju delimicnog zacepljenja bilo kog kanalica dolazi do toga da auto prvenstveno na "leru" pocinje da ima neravnomeran rad (kao u tvom slucaju). Ukoliko je rupa u tvom kucistu filtera i samom filteru ostala onolika, plasim se da ni sa drugim isapivacem ma koje marke nebi dobio nista, kao ni sa stalnim dostelovavanjem na postojecem sistemu.

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Ljudi, instalacija je NOVA ! ! !
              Urose,
              Podesi prvo ler gas na benzin da radi kako treba i na onoliko obrtaja kako kaze fabrika. Posle toga dolazi procedura podesavanja regulatora pritiska gasa i sve ostalo. Taj deo prepustam strucnjacima da objasne po ko zna koji put (Brick je vec jednom negde objasnio ceo postupak ali nema ko da cita). Zasto ne popravis to sto su lose uradili u servisu? Prvo sredi sve kako treba pa onda podesi i kraj. Zima jeste i nije za silikonski kit, lepkove, smole i slicno ali onda budi strpljiv. Na sta smo mi spali ovde da objasnjavamo da li vuce fals vazduh ispred ili iza miksera Sredi to da te Bog vidi.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Re: Ler gas... karburator i plin, Niva

Originally posted by Uros Piperski
                Pozdrav svima
                Pitanje je zasto se tako ponasa i da li se ler gas steluje i na isparivacu za plin? Ako ne, kako da resim problem?

Thanks!

Uros
                Zašto ti šteluješ ler gas? Kako da rešiš problem, odeš tamo sa usranom motkom i odradiš posao.

Normalno da to nije pravo pravo rešenje ali prvo probaš da odradiš posao u firmi gde si ugradio gas. Ako to nije rešenje onda odeš u drugi servis i popraviš to kako treba.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Hajde da za trenutak zaboravimo kako izgleda filter i njegovo kuciste. Zamislite da filtera nema. Na ler gas ne utice to da li vazduh prolazi kroz filter ili kroz rupe na njemu. Bitno je da vazduh dolazi do miksera i motora. Taj deo jeste uzasno napravljen, ali mislim da ne utice na ovo sto me muci.

@IvanT
                  Ne razumem zasto stanje mog filera utice na to kako se ponasa isparivac?

@Dora
                  Znaci, Doro, po tebi je resenje u svakom slucaju i za svaki problem u servisu?
                  Ok, hvala na pomoci.

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Urose ako ne uspes da sredis
                    stavio sam u temu servisi, adresu coveka koji radi BRC. Bices zadovoljan.
                    Ljudi precesljaju sve.
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

Ne razumem zasto stanje mog filera utice na to kako se ponasa isparivac?

mislim da je brick to vrlo lepo objasnio u jednoj od tema, a ti napravi jedan prost test:
                      probaj da vozis auto na gas bez filtera vazduha i isto tako nastelovan sa filterom vazduha i videces da se tvoj auto sasvim drugacije ponasa.

Comment

• Uros Piperski
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2005
                        • 2978
                        • Beograd

Originally posted by IvanT
                        probaj da vozis auto na gas bez filtera vazduha i isto tako nastelovan sa filterom vazduha i videces da se tvoj auto sasvim drugacije ponasa.
                        U to ne sumnjam. Znam da se drugacije ponasa prilikom promene filtera. Stvar je u tome sto je meni oduvek ovakav filter. Nisam ugradio plin pa posle 1000km probusio filter. Je l' razumete na sta mislim? Ponasanje automobila se promenilo, a promene na filteru ili bilo cemu drugom nije bilo.

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

jeste to isti filter koji si imao i prilikom ugradnje, no da ne duzimo, u najboljem slucaju smatraj da se posle nekog vremena zaprljao

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

Pa hajde da duzimo
                            Zar nije svrha Cannonball-a ucenje? (da naucimo mi sami i da naucimo druge). Osim, naravno, ako to ne spada u odavanje profesionalnih tajni... Posto ovde ima ljudi koji time zaradjuju za zivot, mislim da bi bilo lepo od njih da to jasno kazu... Mislim da ce svaki clan ovog foruma to razumeti.

Nego da nastavim
                            Da li je tacno da su automobili sa ugradjenim plinom osetljivi na prljanje i zamenu filtera za vazduh? Da li je tacno da se mora stelovati ler gas posle zamene filtera?

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Naravno da je tacno i to ne samo ler gas vec i potrosnja (smesha) plina i vazduha

Comment

Working...
                              X