Ler gas... karburator i plin, Niva

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Eto vidis nije nista bolelo.
    Jedino ako se nisi uplasio od Dorinog avatara. Jeste zaguljen starcic i pomalo nagluv.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by dranix
      Eto vidis nije nista bolelo.
      Jedino ako se nisi uplasio od Dorinog avatara. Jeste zaguljen starcic i pomalo nagluv.
      Iskopaće tebe Bili
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Originally posted by Dora
        Normalan postupak je da se obratiš onome kome si platio za uslugu da odradi kako treba ili da vrati pare ako ne može da popravi stvar, isto kao da kupiš TV.
        Ako nema uspeha, obratiš se inspekciji koja je nadležna i to se reši u par dana. Nazovi tamo odakle si u opštinu pa će ti reći ko je nadležan.
        Obično se to reši i bez inspekcije. Siguran sam da nemaju račun za taj BRC.
        Uhhh... znao sam da cu opet morati da imam posla sa njima. Slikao sam kod druga kako su sprovedena creva za plin i ako im to pokazem uradice tako i gotovo... Znaci nista od prijavljivanja.
        Zar ne postoji neka inspekcija nadlezna samo za ovo? Neko kome mogu da pokazem kako je ugradjen plin, pokazem racun od firme, potpisem sta treba i onda oni kaznjavaju, zatvaraju ili sta vec... Strasno mi je mrsko da se objasnjavam sa polupismenim klincima iz servisa...

dranix, drago mi je da vas zasmejavam

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by Uros Piperski
          Zar ne postoji neka inspekcija nadlezna samo za ovo? Neko kome mogu da pokazem kako je ugradjen plin, pokazem racun od firme, potpisem sta treba i onda oni kaznjavaju, zatvaraju ili sta vec... Strasno mi je mrsko da se objasnjavam sa polupismenim klincima iz servisa...

Nažalost još uvek ne, ali se nadam da će biti vrlo skoro. AMS je dobio certifikat da radi atest ugradnje. Tamo poznajem jednog čiku koji je isto tako alergičan na ove stvari. Probaću da razgovaram sa njim kakav je najbezbolniji postupak.

https.autogas.rs

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Urose,
            Ti prvo sa takvom montazom neces nikada dobiti atest osim ako nema ludih tamo gde se vrsi kontrola. Ako atest nije potreban danas bice potreban kasnije to je sigurno. Prema tome to nije zaguljevanje nego ne valja i gotovo. Pisemo ovde romane o glupim stvarima. Nisam znao sa u SCG radnje drze "klinci". Teraj to na sve moguce nacine ako treba i silom.Neka popravljaju kad su zasrali, sto da se ti zezas. Nema price. Kazi im da Billy cuva jos po koju kasikaru

Comment

• coco
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2004
              • 476
              • i`am from the land that is placed nowhere

sto fali BRC-u? imam ugradjen BRC u ladi (doduse ne kroz filter,vec ispod njega) i zadovoljan sam. istina, brc je talijanski, boca je djuro djakovic i sve stima i klapa. dora, zanima me slijedece: nedavno sam napravio polugeneralno na ladi, te su mi pronadjeni osteceni (nagorjeli) klipovi. jedni tupe da je to zbog plina ...svejedno zamjenio sam klipove, ali mi se ne svidja pomisao na to da losa smjesa plina/zraka moze ostetiti toliko klipove. dora jeli to moguce? ponavljam da mi je lada isla bolje na plin nego na benzin jerbo sam imao diznu od 1.5 nive te je tek sad ustimana smjesa (benzin).
              "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by coco
                sto fali BRC-u? imam ugradjen BRC u ladi (doduse ne kroz filter,vec ispod njega) i zadovoljan sam. istina, brc je talijanski, boca je djuro djakovic i sve stima i klapa. dora, zanima me slijedece: nedavno sam napravio polugeneralno na ladi, te su mi pronadjeni osteceni (nagorjeli) klipovi. jedni tupe da je to zbog plina ...svejedno zamjenio sam klipove, ali mi se ne svidja pomisao na to da losa smjesa plina/zraka moze ostetiti toliko klipove. dora jeli to moguce? ponavljam da mi je lada isla bolje na plin nego na benzin jerbo sam imao diznu od 1.5 nive te je tek sad ustimana smjesa (benzin).
                Sad sam već papagaj ali nema veze. BRC je dobra firma, BRC-u ne fali ništa. BRC za 85 evra prednji mini kit sa multiventilom, spoljnjim punjenjem i kutijom je "cenzura".
                O tome pričam. Ovaj model koji ovde dolazi je malo nedoradjen.

Klipovi mogu nagoreti ili se oštetiti zbog mnogih stvari pa i od plina jednako kao i od benzina.

Siromašna smeša pravi veću temperaturu a plin sam po sebi pravi malo veću temperaturu. Štednje na gasu nema, ako je sve uradjeno kako treba on troši koliko treba. Onom kome je stalo da to bude još litar manje troši u stvari više.

Taksisti su očigledan primer, vrlo malo njih će ostaviti onako kako sam namestio, iza prvog ćoška će zavrnuti da bi manje trošio. Perpetum mobile ne postoji.

https.autogas.rs

Comment

• Ladislav
                  CBC Senator
                  • 14.12.2004
                  • 223
                  • Kragujevac
                  • Lada Niva 1.7i

Originally posted by Uros Piperski
                  Nije da se vredjam, ali mi je bilo malo cudno sto si me za stelovanje lera 'poslao' u servis jer znam da to na plinu mora cesto da se radi.
                  Meni su ler nastelovali na "prvom servisu" po ugradnji uredjaja, od tad sam presao znatno preko 10.000 Km i jos uvek ler nije ni pipnut! A u medjuvremenu sam promenio filter za vazduh.

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Ladislave,
                    Mnogi ljudi imaju maniju zvanu srafciger, to je bar poznat fenomen.

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

ladislav
                      Meni su ler nastelovali na "prvom servisu" po ugradnji uredjaja, od tad sam presao znatno preko 10.000 Km i jos uvek ler nije ni pipnut! A u medjuvremenu sam promenio filter za vazduh.

I to je moguce, ali to samo znaci da ti filter vazduha nije bio mnogo zaprljan. U svakom slucaju bi trebalo prestelovati gas kod svake zamene filtera vazduha, jer sa novim filterom automatski motoru omogucis boli (veci) dotok vazduha, a dotok plina je ostao na istom nivou kao sa starim filterom.
                      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

darnix
                        Ivane,
                        Izem ti logiku. Pa valjda prvo promenis sve sto treba PRE ugradnje gasa (svecice, i filter za vazduh najmanje). I kakav je onda filter posle par stotina km kad se radi "prvi servis" stelovanja?

Naravno da treba promeniti save sto je dotrajalo ili se nezna kada je zamenjeno, a odnosi se na varnicu + filter vazduha (ako je za zamenu) prilikom ugradnje. Ladislav je posle prvog servisa presao 10.000 km i menjao filter vazduha, e tu bi trebalo prestelovati auto. Sto prljaviji filter vazduha = veca potrosnja, kod standardnih uredjaja ( pneumatskih ili ti vakumskih), a to su svi osim sekvencijalnih.
                        Jedino je kod LOV ECO sistema ( svih lambda, ne samo lov eco) koji takodje spada u pneumatske, situacija malo povoljnija jer imaju mogucnost samo-stelovanja smeshe.

Moja logika jeste logika ali je to defacto tako i zasnovano na poprilicno velikom iskustvu, sto mojem sto mojih kolega.

P.S. pod vakumskim uredjajima podrazumevam i one sa vakum membranom kao i one bez nje, da se nebi nasao neko ko ce da kaze, da nerazlikujem vrste isparivaca, a vakumski su (i jrdni i drugi) jer membranu niskog pritiska pokrece vakum koji pravi motor.
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Originally posted by coco
                          dora, ako radis preko vikenda servise i stelovanje plinskog sistema, mogao bih se zaletjeti u novi sad pa da mi za simbolicnu sumu izvrsis servis plinskog sistema i ustimas da to sve radi kako bi trebalo
                          Izbegavam da radim preko vikenda jer poprilično radimo radnim danima Pošalji PP pa možda rešimo nešto daljinski ili došetaš nekim radnim danom.

Nije tebi lično!
                          Ovo mi je omiljena tema za razbibrigu i "kako iznervirati majstora"

Razmišljam se već mesecima da zaposlim jedno 10 ljudi pa radimo samo subotom i nedeljom a preko nedelje pecanje Pa i mi majstori imamo dušu, i nama je vikend

https.autogas.rs

Comment

• coco
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2004
                            • 476
                            • i`am from the land that is placed nowhere

kuzhim, ali daj mi reci koliko je ojra boca od 100 l u novom? imam bocu od 55 l sa limitom postavljenim na 38 l. zivcira me mala autonomija na plinu
                            "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

Working...
                            X