Na benzinu mi trese auto,a na plinu sve o.k

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rendjo
    CBC Senator XXL
    • 26.06.2006
    • 340
    • Zadar HR

Na benzinu mi trese auto,a na plinu sve o.k

Uglavnom mogu reći da sam imao taj problem i rješio sam ga čiščenjem injektora..problem je u tome što nisam prošao ni 4000km i već je opet počeo da trese iako sam ovaj put poslušao savjet mehaničara da provozam se koji put i na benzin.Jučer sam na autoputu uhvatio preko 230km/h na benzinu što vjerujem da ne bi postigao sa zaprljanim injektorima..e sad kako filtre na svom prinsu nisam promijenio ko zna od kada jer me razočarao i treći po redu majstor u Zadru(naručio sam filter prije mjesec dana i ne zove me da su stigli tako ja nazovem jučer da vidim što je s tim i reće da mu je roba na carini i da će sad da me nazove..i ništa).Zanima me da li mi se injektori tako brzo prljaju(ako je to u pitanju uopće)zbog tih dotrajalih filtera?Jako sam pedantan kad je auto u pitanju i nervira me kad i najmanja sitnica nije ispravna a sad ne mogu preventivno poservisirati plin jer nitko ne radi prinsa u Zadru A oni koji tvrde da znaju su budale..pa da ja tako svoj posao radim ne znam gdje bi došao.Mislim naručiš robu pa ne dolazi,ne zovu,ne javljaju se na telefone,prezauzeti..mislim totalni su debili Što bi mogao bit uzrok trešnje?Dok je hladan rekao bih da ne radi na svih 6 cilindara jer tako zvući..(poput diesel lokomotive)..kad se ugrije taj zvuk nestane al trese i dalje iako neznatno manje..INavedeni simptomi su na benzinu dok je na plinu sve u redu.Injektori?Filteri plina?Raštiman uređaj?Neispravna brizgalica?Nešto treće? Pomozite ljudi da znam odakle početi..Auto je Honda Legend 3.5 v6 krstarica iz 98
  • lule
    CBC Član
    • 28.12.2006
    • 11
    • Beograd

Imam slican slucaj na mom Jeep-u i radi se o sledecem (ovo je slucaj kod mene ti ces morati da proveris da li je ovo): imam ugradjen venturi gasni uredjaj ali nema lambda kontrolu tako da motorni kompjuter kada auto radi na gas ne uspeva da koriguje smesu ali sve vreme upisuje vrednost faktora za korekciju tako da kad predjem na benzin on koristi one vrednosti koje je izmerio dok je bio na plinu. Dovoljno je da ga ugasim, skinem klemu i resetujem na taj nacin ecu i posle toga sve radi super sve dok opet ne predjem na plin. Tebi je najlakse da pokusas sa resetom kompjutera i da onda probas na benzin da vidis kako radi.
    Jeepster

Comment

• Rendjo
      CBC Senator XXL
      • 26.06.2006
      • 340
      • Zadar HR

Nisam siguran da je to u pitanju al vrijedi probati...sumnjam i na svječice jer su ove vjerojatno pregazile preko 50-60 000 km

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Sve?ice, kablovi i ostala "struja" su zajedni?ki faktor na plinu i benzinu. Isto tako ler motor i falš vazduh bilo gde. Da je nešto od toga bilo bi isto na oba goriva ili još gore na plinu. Ako sve?ice nisu iridijumske onda si ih trebao menjati davno ako jesu, mogu još dosta da idu...

Ono što nije zajedni?ko je dizna (benzinska), filter goriva, pumpa za benzin, regulator pritiska benzina i nešto što meri protok vazduha.

Da bi rešio svoj problem moraš oti?i u neki servis koji radi dijagnostiku ali ne o?itavanjem kodova nego pregled osciloskopmo, manometrima, merenjem izduvnih gasova itd...

Ono što em nervira je ?iš?enje dizni, koliko puta mogu da se ?iste... I one imaju svoj vek trajanja, klip?i? leti gore dole i kad tad se pojede a svodi se na potapanje u ultrazvu?nu kadu i to je to...
        Priznajem samo ?iš?enje sa kasnijom proverom mlaza i koli?ine da se vidi koliko su u fabri?kim merama.

Ako je zbunjen kompjuter zbog loše naštelovanog plina ima?e otežano paljenje i nemiran rad na po?etku. Malo vožnje na benzinu bi to dovelo u normalno stanje ako je lambda sonda ispravna.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Rendjo
          CBC Senator XXL
          • 26.06.2006
          • 340
          • Zadar HR

U četvrtak idem u Zagreb..na isto mjesto gdje sam i ugradio plin..radi servisa uređaja..Ne znam kod koga da idem u svezi te dijagnostike,vjerojatno ima raznih dijagnostičkih uređaja a moj susjed je nabavio neki mali izgleda mi kao laptop pa bi mogao da probam kod njega ako je to to

Comment

• Rendjo
            CBC Senator XXL
            • 26.06.2006
            • 340
            • Zadar HR

Hmm..rekao si filter goriva..rekoh prošli put ovom svom svom majstoru da ga promijeni al mi je rekao da nije potrebno jer je auto ionako na plin

Comment

• Pole
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 363
              • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

Originally posted by Rendjo
              Hmm..rekao si filter goriva..rekoh prošli put ovom svom svom majstoru da ga promijeni al mi je rekao da nije potrebno jer je auto ionako na plin
              e stvarno je dileja......sory za OFF
              zasto krava nosi zvonce...?...?...?
              pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Pole
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 363

e da,ortak je imao problema na pasatu da mu trese-trza na benzinu

i ustanovili smo da ga zeza klapna na izlazu iz protokomera i da nema dovoljno vazduha

motor mu je injection ali ima ugradjen obican sistem za gas ispred protokomera

Comment

• Rendjo
                  CBC Senator XXL
                  • 26.06.2006
                  • 340
                  • Zadar HR

Meni auto ne trza nego trese ali imam osječaj da mi ne rade svi cilindri na benzinu dok je hladan To treba izgleda pričekati da auto odstoji pa viditi dok je hladan..vjerjatno nije protokomjer..mislim da grešku treba tražiti u sustavu napajanja gorivom..

Comment

• Pole
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 363

pa ako ti radi dobro na gasu onda alat u ruke pa pretresi benziski sistem

ili kao sto DORA rece

sta reci jos

Comment

• Rendjo
                      CBC Senator XXL
                      • 26.06.2006
                      • 340
                      • Zadar HR

A ne bi to trebao ja..ali nažalost u ovom gradu mehaničarima moraš ukazati na problem da bi bio rješen..Stvarno imam loša iskustva sa svima..nikada nešto nisu napravili da se nisam morao vračati nekoliko puta..to oduzima puno vremena i strpljenja

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by Rendjo
                        Pumpa radi nonstop iako ide na plin pa tako sav benzin nonstop kruži kroz sistem.
                        Ljudi koji voze na plin obi?no ne sipaju ?esto benzin pa je uvak bajat i isparene lakše frakcije benzina koje lako goru a ostaju teže koje su lošije kao pogonsko gorivo. Zato se benzinski sistem održava isto kao kad se vozi na benzinu što podrazumeva i redovno menjnjanje filtera za benzin iako ide na plin.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ssteva2206
                          R.I.P. CBC Drug XXL
                          • 22.04.2005
                          • 106
                          • Beograd

Prijatelju, pozdravi ti tog tvog "majstora" sto ti savetuje da ne menjas filter goriva. Ja sam dva puta cistio dizne u vrlo kratkom roku, zato sto me je "majstor" savetovao isto kao i tebe. Posle prvog ciscenja simptomi su se ponovili za nepuna dva meseca. Kad sam drugi put ocistio dizne, promenio sam i filter goriva. Od tad je proslo dve godine, i auto na benzinu radi savrseno.

Comment

• Rendjo
                            CBC Senator XXL
                            • 26.06.2006
                            • 340
                            • Zadar HR

a rekao sam mu za filter goriva..imam osječaj da moje muke počinju iznova zbog njegovog nemjenjanja filtera Rekao sam konjini da ga promjeni i uvjerio me da što bi ga trebao mijenjati kad je auto na plin..a i ja sam lik što sam dozvolio da me uvjeri u takvu nebulozu Ovo mi je već treće čiščenje injektora u 40000km O muko moja s kim ja imam posla Auto će se napraviti..nije mi toliko za tih 100 eura što ću dati za čiščenje..mogao sam pojest i popiti nego što dajem za tuđe greške kao i kad popravljam limariju što me razbiju na parkingu i odu.I jučer sam limaru dao na ruke 300 eura..po drugi put u 2 mjeseca i sad opet auto kod majstora Hvala vam ljudi..nakon novog čišćenja dizni ću staviti novi filter goriva pa ću javiti kako ide..injektori su 99%:da li često čiščenje dizni oštečuje injektore? Steva i meni su isto injektori čišćeni prije nepuna dva mjeseca

Comment

• Timothy Leary
                              CBC Senator XXL
                              • 23.04.2006
                              • 439
                              • Beograd

cisto da skrenem problem na drugu stranu, protokomer sigurno nije zato sto ga NEMA, tj ni jedan Hondin motor ne koristi te naprave
                              i ja bih gledao u pravcu dovoda goriva, pumpa, filter, dizne

Comment

Working...
                              X