Peugot 106 1.1, velika potrošnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Neo85
    CBC Član
    • 07.12.2007
    • 23
    • BEOgrad

Peugot 106 1.1, velika potrošnja

Vidim da ima strucnih ljudi pa da se posavetujem sa vama. Vozim peugeot 106, 1.1, 60ks, ugradio sam plin pre oko 7 meseci i u pocetku mi je trosio oko 10l plina i isao sasvim solidno, sada trosi 15l plina i ne da ne ide lepo, nego nonstop trza, stuca...poludeo sam i vratio se na benzin. Isao sam kod majstora koji mi je ugradio plin jer mi se i gasio iz cetvrte u trecu pa je on navukao neku tanku carapu na onu lulu gde ulazi vazduh i kao nastelovao plin. Znaci trosi 15 l plina auto od 1100 kubika, imam bocu od 30 l, odem na omv pumpu i on mi natoci okruglo 30l a ranije nije moglo da stane vise od 25l kad je prazna boca.
    Gde biste mi preporucili da odem da mi nasteluju taj plin kako treba, koliko bi po vama trebao da trosi ovakav auto, jer ovo sada nije voznja nego mucenje, em pucam pare na ovoliki plin em nonstop trza u voznji, ne mogu nikad papucicu za gas da stisnem do kraja.
  • Aki
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2006
    • 1133
    • Beograd
    • Yugo 1603, Yugo 1301

Originally posted by Neo85
    Gde biste mi preporucili da odem da mi nasteluju taj plin kako treba, koliko bi po vama trebao da trosi ovakav auto, jer ovo sada nije voznja nego mucenje, em pucam pare na ovoliki plin em nonstop trza u voznji, ne mogu nikad papucicu za gas da stisnem do kraja.
    AC Rashic.
    "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
    - Lousie Smith

Comment

• Lanee
      CBC Senator XXL
      • 30.11.2006
      • 488
      • Beograd

zao mi je shto je tako
      ali majstor koji je natukao charapu a ne neki reducir ako je vec to problem a sumljam da jeste, je nesho sasvim posebno

iskreno i ja i svi ostali ce ti preporucti preporod, kupi, svecice, kablove, filter vazduha(ne moras ako si menjao pre manje od 10.000km), i zaputi se ka AC Rasicu, ili ovde na forumu nadji coveka po imenu IvanT, on je vlasnik....

a ni jedan problem nije ne reshiv, a ovaj je jako isplativ, sobzirom da troshish 15l plina sa 1100 cc i 60ks,

poredjenja radi ja imam 2000cc turbo sa 240+ konja koja sa normalnom voznjom i ok plinom troshi isto toliko...
      Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
      To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Neo.....da li si isao kod istog majstora koji je i ugradio kada je trosio 10.
        Koliko je presao uredjaj?
        Kada je promenjen filter vazduha i svecice?
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Ajkula
          CBC Senator
          • 15.05.2007
          • 219
          • Srbija, Beograd, Brace Jerkovic

Meni u gradu trosi oko 15-17l plina,a bogami i benzina tu negde oko 15, Ne gazim ga i ne vozim pezionerski, znaci neka standardna voznja, auto je Opel ascona 2.0i 8v 116KS
          Sva tela se na toploti sire...osim cvaraka

MRZIM YUGA

Comment

• Neo85
            CBC Član
            • 07.12.2007
            • 23
            • BEOgrad

Uradio sam redovan servis pre mozda 500 km, znaci zamenio filtere i ulje, kad sam otisao kod tog majstora kod koga sam ugradio plin rekao mi je da mora ponovo da se nasteluje plin zbog menjanja filtera vazduha (sto ima logike), ali kako ga je to nastelovao kad trosi 15l i trza i cima do iznemoglosti, plasim se da pritisnem gas. Svecice sam zamenio pre oko 8000km kad sam i uzeo auto.
            Od kad sam ugradio plin presao sam oko 7000 km i nisam menjao filter za plin, ne znam da li i to treba da zamenim mada ne verujem da je zbog toga, nije to neka kilometraza.
            Nego jel treba da se zakazuje u ovom servsu Rasic, ja treba iz Resnika da dodjem do tamo pa ne bih bas da se vracam neuradjena posla?

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Neo, vrati se kod majstora koji ti je ugradio gas, kupi nov filter za vazduh i traži da ti bez redukcije vazduha (čarapom) našteluje motor da radi normalno. Verovatno će biti potrebno da zameni difuzor u mešaču.

Pozz
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Neo85
                CBC Član
                • 07.12.2007
                • 23
                • BEOgrad

Ivane, hvala na savetu, ali isto to sam uradio kada sam ubacio novi filter za vazduh, odmah sam otisao kod njega jer auto prakticno nije mogao da se vozi na plin, on mi ga je nastelovao, ali nije prosao ni dan a meni se auto gasio iz 5. u 4. i iz 4. u 3. brzinu, opet sam otisao kod njega i tad mi je stavio carapu da bi sprecio toliko ulazenje vazduha. Znaci on mi je stelovao motor odmah po ugradnji novog filtera za vazduh i to bez redukcije vazduha (bez carape, koja je kasnije dodata), tako da ne znam sta vise da radim. Da li biste mi preporucili da ponovo odem do njega (mada ne znam sta jos moze da mi pomogne) ili da svratim do Vas. Potpuno sam razocaran u voznju plinom i voznja mi je postala pravo mucenje zbog ovoga, muka mi je kad treba da sednem u auto.

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Koji gasni uređaj je ugrađen?

Comment

• Neo85
                    CBC Član
                    • 07.12.2007
                    • 23
                    • BEOgrad

Znam samo da je Lovato uredjaj.

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

Pokušaj još jednom kod svog majstora, pa ako neuspeš najavi se i dođi, posle praznika.

Comment

• Neo85
                        CBC Član
                        • 07.12.2007
                        • 23
                        • BEOgrad

Ivane, hvala na azurnosti, probacu jos jednom kod ovog majstora, znaci da mi nasteluje motor bez redukovanja vazduha ali cu posle morati da vratim ovu carapu da mi se auto ne bi opet gasio pri vecim brzinama. Ako opet ne pomogne eto mene kod tebe posle praznika, hvala u svakom slucaju.

Comment

• supic dejan
                          CBC Veteran
                          • 11.07.2006
                          • 146
                          • Novi Sad

Prema poslednjim merenjima, moj MB 190e nikako ispod 16,3l.

Comment

• Lanee
                            CBC Senator XXL
                            • 30.11.2006
                            • 488
                            • Beograd

plin je djubre...

gaji gremline i mlevene lesheve... a o pritisku da ni ne govorim... ali to ne tebe ne utiche u toj meri...
                            Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
                            To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

znaci da mi nasteluje motor bez redukovanja vazduha ali cu posle morati da vratim ovu carapu
                              nemoj ti nista podesavati vracanjem nekakve carape.
                              carapa se ne koristi i nije deo plinskog uredjaja.

idi kod majstora kako je vec receno, pusti njega da podesi plin.

i pominjes nesto promenu brzine menjaca, to nema veze sa radom plinskog uredjaja -osim ako pogresno vozis (auto sa venturi sistemom) pa dopustis da obrtaji motora padnu na ler ili blizu lera dok se kreces vozilom.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X