Auto se cudno ponasa na plinu....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Svako startovanje hladnog motora direktno na gas će skratiti vek membranama, to je sigurno.
    Pitanje je da li se više isplati trošiti malo benzina ili raditi češće servise gasnog uređaja i sistema za ubrizgavanje benzina.

Ko napravi kalkulaciju neka javi.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Type_R
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2007
      • 900
      • Valjevo

Pa dobro zamena membrana i ciscenje dizni su relativno mali trosak...

Nego ima li sanse da puknu obe membrane i rashladna tecnost dodje do cilindra tj. napravi hidro udar?

Da li se to ikome desilo?
      3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Nemože da se desi tako nešto, pisali smo o tome pre dve-tri godine.

Comment

• driverGT
          CBC Veteran
          • 29.09.2004
          • 154
          • Zemun

Jel puno da mi trosi benzina oko 4-5 litara na 100 km a samo ga palim na benzin.Jeste da imam kratke relacije ali opet mi se cini da je to puno.Kad sve saberem lin + benzin nije mi bas jeftina voznja...Skoro kao da vozim samo na benzin....Jos je plin poskupeo....tako da ne znam koliko je vise isplativo sve to...
          Evo kako ide....

Na 100 km potrosim jedno 13 litara plina i u najmanju ruku 2-3 litra benzina mada mi se cini da je vise,sto iznosi oko 900 dinara.
          Ako vozim samo na benzin trosi oko 11 litara pa izadje oko 1000 dinara....
          Znaci meni je sasvim svejedno na sta vozio....Ispravite me ako gresim...

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Da nije termostat pa sporije dostize radnu temperaturu i shodno tome trosi vise benzina?
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• driverGT
              CBC Veteran
              • 29.09.2004
              • 154
              • Zemun

Ma jok, ja ga upalim na benzin,pa ga posle 15 sekundi isturiram preko 2500 obrtaja i prebacim na plin.A imam digitalni tablu sa pokazivanjem nivoa benzina u litrima.... i to vrlo precizno...Imam recimo 17 litara i stalno vozim na plin a ono posle 2 dana 13 litara a presao jedno 80 km...
              Ma nije ni vazno ,bas me briga, neka trosi koliko hoce....Samo neka ide i neka se ne kvari.....

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Mislim koliko auto može potrošiti benzina za 15 sekundi pa makar ga palio 15 na dan?
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Hermes
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 1306
                  • https://t.me/pump_upp
                  • bemve

Meni bendza sad trosi slicno, 3l benzina i 12-13 plina po gradu, ali ja ga i vozim na benzin dok se ne zagreje malo, a imam mnogo hladnih startova.
                  Sta ces, zima je, a i takva trosadzijska kola vozimo. Ko ne vozi takva, ili laze ili vozi manju snagu i kubikazu.
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ma svi lažu, neverovatno, pre će priznati da ima kjurac od 10cm nego da mu auto troši 15 litara.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• driverGT
                      CBC Veteran
                      • 29.09.2004
                      • 154
                      • Zemun

Ma sta ima da se lazemo....Svaki trosi....Meni je samo sumnjivo jer mi pada na pamet da negde curka benzin dok radi na plin.....mislim mozda trosi i benzin dok ide na plin...ma nije ni vazno.
                      Ja u koji sam god auto seo video sam da trosi solidno.Pa fabija 1.2 ladno moze da trosi 10 litara.Tojota avensis dizel tesko ispod 8 litara kako god da ga vozis...Audi A6 2.6l trosi oko 18 litara plina bmw 730i preko 20 litara.
                      A garantujem da na plin ni jedna kola nece spustiti ispod 10...Pa ja vozim
                      KIA kamioncic i pise u teh.podacima da trosi oko 10 litara....A meni oko 14 litara a na otvorenom preko 120 trosi po 20 litara.A oni kazu na otvorenom 7 litara.

Comment

• ljube-kugla
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 1531
                        • batajnica

tehnicki podaci su pisano po njihovom benzinu a ne nasem,pa ja corsu nisam mogao da ugasim ni na plin ni na benzin,kad sam sipao austriski benzin sto je komsija dovezao u autu,nisam mogao da prepoznam auto,mirnije radio a daleko lepse isao,sledeci put nadjem bezolovni super plus 98,i sa predhodnim po lokalu padne potrosnja sa 12 na 8L,sledeci put naspem jedva je navlacio 80km/h,i nastavi potrosnja sa 11-13L,a na plin je bilo razlike na jednoj pumpi ide normalno i lepo radi a na drugoj zvoni motor kao da je prolupao u pitanju je bila corsa 1.2 busena na 1.6,na alfi 75-ici 1.6 na plin auto put isao ispod 9L ,a po gradu i do 15L sad je 2.0 i letos mi je drzao oko 13L grad a sad je bila i par puta oko 20L a sad 27L,pa sam pomislio da curi negde ali ne smrdi,pregledano sve i prepravljeno pa cu videti,isao je savrseno ali je jeo kao da je 5000 ccm
                        ko na nas krene iz mesta je naje&o
                        a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Acika
                          CBC Član
                          • 28.12.2007
                          • 53
                          • Kragujevac

@driverGT
                          nemoguce je da trosi benzin dok radi na plin, jer da mesa benzin i plin onda bi trokirao , nebi mogao da vozis tako.Pogledaj ti dal negde ne izlazi benzin iz rezervoara i pogledaj creva za benzin od rezervoara do motora, meni je bilo satrulilo i dovodno i povratno crevo ispod praga izmedju prednjih i zadnjih vrata.
                          Pozz
                          Ma, ne verujem dok ne vidim

Comment

• driverGT
                            CBC Veteran
                            • 29.09.2004
                            • 154
                            • Zemun

Probao sam da ga palim samo na plin i da na benzin ne vozim uopste.Cak ni da ga ne palim i opet trosi benzin.Pa isplati mi se da vozim samo na benzin.
                            Potrosi oko 10-11 litara a ovako 13 plina + 4 benzina sto izadje skuplje.
                            Da poludis...A nigde ne smrdi i ne vidim da izlazi benzin....A ide ko podmazan...nema nikakvog trokiranja..ni na plinu ni na benzinu....i svecice su ok...

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pa ako ne palis na benzin, ne vozis na benzin, motor dobro radi, znaci da benzin niti ne ulazi u motor.

posto postoji potrosnja benzina od 4 litra na 100km menja vise ista bez obzira na gore navedeno, znaci da benzin ide negde drugde, recimo curi na nekom spoju.

benzin mozda ne vidis golim okom posto odmah ispari, mala kolicina je u pitanju, 4 litre na 60, 90 ili vise minuta.

trece objasnjenje za sada mi ne pada na pamet.

dakle, ja bih vrlo detaljno proverio kompletan benzinski sistem na hermitcku zaptivenost, ako treba i merenjem manometrom i pracenjem gubitka pritiska u sistemu. (ako curi na nekom spoju).

na tvom autu jesu li cevi benzina koje idu ispod poda zasticene u posebnom (metalnom) kanalu od ostecivanja, bilo kakvog udara?

na nekim autima cevi benzina je fabrika postavila onako ofrlje, postavljene ispod poda bez zastite i izlozene su spoljnim uticajima mehanicke prirode.

negde se zakaci, prignjeci, naprsne tanka cev i etomesta curenju, koje se prakticno ne vidi a ne oseca se ni u kabini jer struja vazduha tokom voznje odnese benzinska isparenja.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• *IvanT*
                                CBC Senator XXL
                                • 30.01.2005
                                • 3234
                                • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by driverGT
                                Probao sam da ga palim samo na plin i da na benzin ne vozim uopste.Cak ni da ga ne palim i opet trosi benzin.Pa isplati mi se da vozim samo na benzin.
                                Potrosi oko 10-11 litara a ovako 13 plina + 4 benzina sto izadje skuplje.
                                Da poludis...A nigde ne *stinking* i ne vidim da izlazi benzin....A ide ko podmazan...nema nikakvog trokiranja..ni na plinu ni na benzinu....i svecice su ok...
                                Ako stvarno nigde ne curi benzin, propuštaju ti dizne, ali je to količina koja nesmeta mnogo radu motora na gas. Manometar u ruke i proveri.

Comment

Working...
                                X