zanima me kako najispravnije i u kome nivo treba da bude odnos isparivaca prelivne posude u odnosu na hladnjak
isparivac i prelivna posuda
Collapse
X
-
Po nemackom standardu isparivac MORA da je ispod nivoa hladnjaka inace ne prolazi atest.
Nije visina jedini uslov ispravne (dovoljne) cirkulacije kroz isparivac i njegovog odzracivanja u svim rezimima rada motora.
Ponekad radi i kad je visoko a nekada nece i kad je ispod nivoa hladnjaka.
Gledajte ipak da je UVEK ispod nivoa hladnjka. Ne cela visina nego gornji deo samo.
Takodje veoma bitno je i to da je ulaz rashladne tecnosti u isparivac gore a izlaz dole ma kako nelogicno izgledalo ovako na prvi pogled.
Obicno je to i obelezeno na isparivacu ali ako nije da se zna da tako treba.
Comment
-
-
Dranix a sta da se uradi ako na autu fizicki nije izvodljivo montirati isparivac ispod nivoa hladnjaka,konkretno Lada Samara,btw. kod mene radi i u obrnutom slucaju,ali...?
Konkretno grejanje mi je izgleda malo slabije nego sto treba,pa sumnjam da se ne stvara vazdusni cep zbog loseg polozaja isparivacaLada Samara 1.5
Comment
-
-
Nadam se da ce majstori koji imaju konkretnih iskustava sa takvim autom reci nesto korisno na tu temu.
Samara nije raritet.
Isparivac oduzima toplotu malom sistemu za hladjenje ali jednom kad se motor skroz ugreje ne bi trebalo da ima bilo kakvog uticaja na grejanje kabine. Ako nije tako mozda stvarno imas smanjen protok kroz grejac kabine. Necu nista da kazem vise osim da ima drugih resenja u vezi mesta gde se uzima rashladna tecnost. To ce, nadam se ipak majstori da nam kazu.
Nikad nisam video motorni prostor Lade Samare.
Ako ti se ne ledi ili znoji isparivac jos uvek si na konju.
Drazo,
Vera i nada umiru poslednji. Tako kazu.
Comment
-
-
Kod Samare isparivač može da se stavi levo gledajućo odnapred onda je ispod nivoa hladnjaka ili desno izmedju amortizera i kočionog cilindra, onda je nešto malo višlji.
Ako je sve ispravno u oba slučaja to radi i ne smeta sistemu za grejanje ili hladjenje.
Comment
-
-
Doro zaboravih da pitam da li je na Samari bolje da je isparivac na levoj strani ili desno izmedju kocionog i amortizera.Kod mene je na levoj,a pravi mi muku sa onom posudom za pranje stakla,jer sam montirao neku minijaturnu da bi mogao da stane,a hocu da vratim originalnu.Hteo bi da ga prebacim desno,pa me interesuje jel ima neke bitne razlike u funkcionalnosti ili ne?Primecujem da bi creva za vodu imala mnogo kraci put ako bi bio na desnoj strani,grejanje isparivaca je redukovano preko karburatora,btw. kako ti ugradjujes na Samarama?
Hvala unapredLada Samara 1.5
Comment
-
-
Ugradjujem kako kad, zavisi od inspiracije, kako sam rekao može i tamo i ovamo, ne smeta. Ako te ne mrzi da prebacuješ udri
Comment
-
Comment