Moskvich i autogas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • brusjr
    CBC Član
    • 12.04.2005
    • 51
    • Hr

Moskvich i autogas

Da li netko ima iskustva sa autogasom u Moskviču?
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

ima moj komsija,dugo moskvica sa plinom,moskvic je onaj obican sa 1500 kubika.zadovoljan je.trosi mu malo vise nego benzina ,oko 12 po gradu.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

Princip je isti kao kod drugih kola sa karburatorom,trebalo bi da su i iskustva slicna,kakva su tvoja

Comment

• brusjr
        CBC Član
        • 12.04.2005
        • 51
        • Hr

potrošnja

Meni je slična potrošnja, između 10 i 12 po gradu, otvoreno manje. Ali javlja mi se problem i ne znam radi čega je. Naime, na niskom broju okretaja radi bez problema, vuče čak i ono što na benzu ne ide. Ali nije u tome problem. Problem se javlja kad je ugrijan na 80 stupnjeva i kad se stisne gas malo jače. Nakon određenog vremena, recimo par minuta počne da lagano cuka. Ništa strašno ali je problematično ako želiš nekog preticat. Što bi to moglo bit, ako možda znate?

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Re: potrošnja

Originally posted by brusjr
          Meni je slična potrošnja, između 10 i 12 po gradu, otvoreno manje. Ali javlja mi se problem i ne znam radi čega je. Naime, na niskom broju okretaja radi bez problema, vuče čak i ono što na benzu ne ide. Ali nije u tome problem. Problem se javlja kad je ugrijan na 80 stupnjeva i kad se stisne gas malo jače. Nakon određenog vremena, recimo par minuta počne da lagano cuka. Ništa strašno ali je problematično ako želiš nekog preticat. Što bi to moglo bit, ako možda znate?
          Proveri temperaturu isparivača, Moskvič ima nezgodno postavljenu slavinu za grejanje u kabini pa se često uzima voda za grejanje isparivača iza slavine. Kad isključiš grejanje slabo se greje isparivač.
          Proveri da li ti je ono crevo za topao vazduh skinuto sa izduvne grane.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• brusjr
            CBC Član
            • 12.04.2005
            • 51
            • Hr

vidio

Vidio i provjerio. Cirkulacija vode ua grijanje kabine i grijanje isparivača je odvojena. I jedno i drugo se zagrijavaju ravnomjerno i ugriju se dosta. Provjerio sam i nivo vode da slučajno ne bi bio zrak u sistemu, isto sve ok.

Comment

• zoranc
              CBC Senator XXL
              • 31.03.2005
              • 1313
              • Beograd
              • AR 147

Re: Moskvič i autogas

Da li netko ima iskustva sa autogasom u Moskviču?
              Ima moj kum, vozio ga je skoro godinu dana bez druge, zvonio je i sa
              gasom ma čudo jedno kako je uopšte išao. U ostalom "ima li boljeg auta
              od Moskviča". Posle posete mehaničaru štelovnja paljenja, skidanja
              menjača i kojekakvih sitnica ne može da prepozna auto. Troši mu od
              10-12lit
              Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Re: vidio

Vidio i provjerio. Cirkulacija vode ua grijanje kabine i grijanje isparivača je odvojena. I jedno i drugo se zagrijavaju ravnomjerno i ugriju se dosta. Provjerio sam i nivo vode da slučajno ne bi bio zrak u sistemu, isto sve ok.
                U tom slučaju probaj ako već nisi probao da provezeš malo na benzin u istim uslovima da vidiš kako se ponaša, ak oej isto ondaje struja u pitanju kao zajednički faktor za oba goriva, ako se ponaša normalno na benzinu, probaj da odvrneš malo gasa. Možda će se onda gore ili bolje ponašati pa uradi shodno tome štelovanje.

Može da te zeza i multiventil koji vuče gasnu fazu odgore ili prljav filter za gas.

https.autogas.rs

Comment

• brusjr
                  CBC Član
                  • 12.04.2005
                  • 51
                  • Hr

hvala na savjetu, probat ću pa vam javim kakav je ishod. Nego, kako se kužite u elektroniku u autu?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

hvala na savjetu, probat ću pa vam javim kakav je ishod. Nego, kako se kužite u elektroniku u autu?
                    Ako je u vezi automobila, pustavi pitanje u Auto muzika, GPS i Elektro odeljenje, ima ovde stručnjaka

https.autogas.rs

Comment

• brusjr
                      CBC Član
                      • 12.04.2005
                      • 51
                      • Hr

Ma tamo sam baš gledao malo, ali nitko ništa konkretno ne odgovara. Htio sam pitati kako bi bilo spojiti obrtomjer u moskviča, ali me je sram kad vidim koje aute i elektroniku ljudi koriste. A ništa, probat ću pa kud puklo da puklo.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Ma tamo sam baš gledao malo, ali nitko ništa konkretno ne odgovara. Htio sam pitati kako bi bilo spojiti obrtomjer u moskviča, ali me je sram kad vidim koje aute i elektroniku ljudi koriste. A ništa, probat ću pa kud puklo da puklo.
                        Sramota je ne pitati, ne znati nije sramota. Niko se nije naučen rodio.

Isto kao i u bilo koji drugi auto.

Jedna žica ide na signal od bobine minus ili 1 kako je koja obeležena.
                        Obično je zelene boje ali ne mora da bude. Drugi šraf na bobini je 15 ili plus, taj ne koristiš.
                        Sad zavisi kako koji obrtomer ali ti treba samo još dve žice, plus i minus za njegovo napajanje.

https.autogas.rs

Comment

• brusjr
                          CBC Član
                          • 12.04.2005
                          • 51
                          • Hr

ok, hvala na odgovoru, samo da još nađem te žice i to je to. Javim ti kako je ispalo

Comment

• brusjr
                            CBC Član
                            • 12.04.2005
                            • 51
                            • Hr

Evo mene opet. Kao što znate probao sam staviti brojač obrtaja iz citroena bx u moskviča. Stvar mi se činila ok, pa sam pokušao preurediti kompletnu tablu iz citroena u moskvu. E, ali sad se javio problem. U moskviču su sve žaruljice zajedno povezane na - a pale se preko +. Čisto logično. Ali u citroenu stvar ide obrnuto. Za žaruljice je zajednički + a pale se preko -. Čak i ako promjenim polaritet mislim da nije problem, ali problem se javlja kad želim pokrenut pokazivač benze. Ima li tko kakvu ideju?

Javljam se ovdje jer u drugim forumima nitko niš ne odgovara

Comment

• brusjr
                              CBC Član
                              • 12.04.2005
                              • 51
                              • Hr

Trzanje na plinu

Hvala na savjetima u vezi plina, pogotovo za trzanje. E stvari stoje ovako. Iskontrolirao sam sve što se tiče cirkulacije vode i plinske instalacije. Sve je ok. E sad, sranje je u tome što sam primjetio veliku potrošnju ( oko 20 l) i vrag mi nije dao mira pa sam pogledao platine na razvodniku paljenja, i vidi, klackalica na srediti poderana tako da razdvaja "platine" oko 0,15 mm, a platine jedna poderana tako da je nema, a druge ima nešto malo. Mislim da je u tome bio problem trzanja na jačem gasu, jer me sad počelo malo zafrkavat i kad sam na benzinu. Kad nabavim platine i zamjenim ih, javim vam kakvo je stanje. Nego da vas pitam, da li je problematično ugraditi plin u moskvič aleko?

Comment

Working...
                              X