Da li netko ima iskustva sa autogasom u Moskviču?
Moskvich i autogas
Collapse
X
-
potrošnja
Meni je slična potrošnja, između 10 i 12 po gradu, otvoreno manje. Ali javlja mi se problem i ne znam radi čega je. Naime, na niskom broju okretaja radi bez problema, vuče čak i ono što na benzu ne ide. Ali nije u tome problem. Problem se javlja kad je ugrijan na 80 stupnjeva i kad se stisne gas malo jače. Nakon određenog vremena, recimo par minuta počne da lagano cuka. Ništa strašno ali je problematično ako želiš nekog preticat. Što bi to moglo bit, ako možda znate?
Comment
-
-
Re: potrošnja
Originally posted by brusjrMeni je slična potrošnja, između 10 i 12 po gradu, otvoreno manje. Ali javlja mi se problem i ne znam radi čega je. Naime, na niskom broju okretaja radi bez problema, vuče čak i ono što na benzu ne ide. Ali nije u tome problem. Problem se javlja kad je ugrijan na 80 stupnjeva i kad se stisne gas malo jače. Nakon određenog vremena, recimo par minuta počne da lagano cuka. Ništa strašno ali je problematično ako želiš nekog preticat. Što bi to moglo bit, ako možda znate?
Proveri da li ti je ono crevo za topao vazduh skinuto sa izduvne grane.
Comment
-
-
Re: Moskvič i autogas
Originally posted by brusjrDa li netko ima iskustva sa autogasom u Moskviču?
gasom ma čudo jedno kako je uopšte išao. U ostalom "ima li boljeg auta
od Moskviča". Posle posete mehaničaru štelovnja paljenja, skidanja
menjača i kojekakvih sitnica ne može da prepozna auto. Troši mu od
10-12litMoj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Comment
-
-
Re: vidio
Originally posted by brusjrVidio i provjerio. Cirkulacija vode ua grijanje kabine i grijanje isparivača je odvojena. I jedno i drugo se zagrijavaju ravnomjerno i ugriju se dosta. Provjerio sam i nivo vode da slučajno ne bi bio zrak u sistemu, isto sve ok.
Može da te zeza i multiventil koji vuče gasnu fazu odgore ili prljav filter za gas.
Comment
-
-
Originally posted by brusjrhvala na savjetu, probat ću pa vam javim kakav je ishod. Nego, kako se kužite u elektroniku u autu?
Comment
-
-
Originally posted by brusjrMa tamo sam baš gledao malo, ali nitko ništa konkretno ne odgovara. Htio sam pitati kako bi bilo spojiti obrtomjer u moskviča, ali me je sram kad vidim koje aute i elektroniku ljudi koriste. A ništa, probat ću pa kud puklo da puklo.
Isto kao i u bilo koji drugi auto.
Jedna žica ide na signal od bobine minus ili 1 kako je koja obeležena.
Obično je zelene boje ali ne mora da bude. Drugi šraf na bobini je 15 ili plus, taj ne koristiš.
Sad zavisi kako koji obrtomer ali ti treba samo još dve žice, plus i minus za njegovo napajanje.
Comment
-
-
Evo mene opet. Kao što znate probao sam staviti brojač obrtaja iz citroena bx u moskviča. Stvar mi se činila ok, pa sam pokušao preurediti kompletnu tablu iz citroena u moskvu. E, ali sad se javio problem. U moskviču su sve žaruljice zajedno povezane na - a pale se preko +. Čisto logično. Ali u citroenu stvar ide obrnuto. Za žaruljice je zajednički + a pale se preko -. Čak i ako promjenim polaritet mislim da nije problem, ali problem se javlja kad želim pokrenut pokazivač benze. Ima li tko kakvu ideju?
Javljam se ovdje jer u drugim forumima nitko niš ne odgovara
Comment
-
-
Trzanje na plinu
Hvala na savjetima u vezi plina, pogotovo za trzanje. E stvari stoje ovako. Iskontrolirao sam sve što se tiče cirkulacije vode i plinske instalacije. Sve je ok. E sad, sranje je u tome što sam primjetio veliku potrošnju ( oko 20 l) i vrag mi nije dao mira pa sam pogledao platine na razvodniku paljenja, i vidi, klackalica na srediti poderana tako da razdvaja "platine" oko 0,15 mm, a platine jedna poderana tako da je nema, a druge ima nešto malo. Mislim da je u tome bio problem trzanja na jačem gasu, jer me sad počelo malo zafrkavat i kad sam na benzinu. Kad nabavim platine i zamjenim ih, javim vam kakvo je stanje. Nego da vas pitam, da li je problematično ugraditi plin u moskvič aleko?
Comment
-
Comment