Svaka cast za nalazenje lokacije! Ima potencijal ali si slikao pogresnu stazu.
treba nam ova a smer slika koje su nam potrebne su
ako ti ne mozes onda Snoopy neka slika
Ja sam pokusavao da ukapiram gde je to ali uz najbolje namere nisam mogao da je lociram. Opisi mesto gde je to ali precizno, da odemo da to pogledamo.
Jel moze ovako?
Dobro si mislio ali to se ne moze dobiti.
Neko je spomenuo put koji vodi od aerodroma ka surcinu (ne mislim na glavni) ali taj nije asfaltiran mada iz vazduha deluje da jeste.
Ima jedan u Surcinu idealan ali nije dovoljno sirok tako da otpada. Kada smo ga obisli nocu ucinio nam se dobar ali po danu smo shvatili da nije.
Lokacija broj 2 koju smo nasli i koja je u igri je ova. Pravac je 480 m sa dobrim prosirenjem u sredini (idealno za Drifting).
pogledaj na prethodnoj strani (strana 2 ove teme) sta je napisao KILLAZ. To je ona staza koju ja i ti nismo uspeli da nadjemo iz pravca aerodroma ali smo je nasli iz Surcina.
pogledaj na prethodnoj strani (strana 2 ove teme) sta je napisao KILLAZ. To je ona staza koju ja i ti nismo uspeli da nadjemo iz pravca aerodroma ali smo je nasli iz Surcina.
Svaka cast za nalazenje lokacije! Ima potencijal ali si slikao pogresnu stazu.
Samo da kazem, to je snoopy nasao...ja sam isao samo da snimim fotke...elem, slikao sam pravu strazu Ta staza koju si oznacio je duzine 400m i zilet....nema mesta za zaustavljanje...ni za 402m, ni za 201m...a ova koju sam ja slikao ima 450m + 300m za kocenje....+ se ne zavrsava nego skrece nazad na put, tako da ako neko i neuspe da ukoci na 300m, barem ce usporiti dovoljno da moze da prodje krivinu...a iza krivine opet 400m puta, doduse uzi...i taj put izbija nazad na put kojim se dolazi na stazu, tako da onaj koji je izvozao trku, ne mora da se vraca stazom, nego samo napravi krug i opet je na startu...
Sinoc smo Broz i ja tu stazu u Baricu pogledali. Puno je rupa u asfaltu i ima jos jedna mana, daleko je! Videli smo i onu koju sam ti ja obelezio, ni ona ne valja. Sada mozemo reci da je i ona potencijalna 4-ta otpala jer smo mislili da je na aerodromu Utva kod Panceva asfalt ili beton, a ono se ispostavilo TRAVA (ne ona za duvanje, vec za pashu)!
Jedina ona koja je javna a koju bi mozda mogli dobiti za FREE RUNS u samom gradu je ono parce na Uscu pored mosta, ali je veoma komplikovana za 402 jer nema dovoljno za kocenje vec bi bila dobra samo za 201. Ostaju pored nje samo prve dve koje su u zatvorenim industrijskim kompleksima ali to se ne moze dobiti bez placanja te mislim da u sadasnjim uslovima je skoro neostvarivo, medjutim ko zna sta ce se sve izdogadjati u sledecoj godini, zato ne govori "nikad".
Sve je to u redu, cak mislim da je jako dobar predlog, ali problem su "deca", individualci, koji nemaju pojma da je to opasno, jednostavno nemaju predstavu ste je snaga i obrtni moment, guraju se da budu sto blize kolima (pa cak i iza auspuha(?!)i sa strana, nebili "osetili miris benzina i turazu" ) a ne znaju da ta ista kola mogu krenuti u stranu...
Znaci, bilo bi jako pozeljno naci, dobrovoljce koji ce biti zaduzeni, kao mi u Vrbasu da cuvaju da ljudi jednostavno ne prelaze ogradu...Stave markere i kraj.Koliko sam ja shvatio u ovde kod nas ne moze bez nekog sa palicom.
Ono, lepa rec i gvozdena vrata otvara, je proslo, sad su od carbona
taj problem se efikasno resava, vec smo jednom primenili lek za to. A lek se zove zvanje osoba koje poznajes. Vrlo je efektan pod uslovom da se periodicno menja termin i lokacija. Da ne bude kao sa ostruznicom, da se posle par puta rasculo po celom gradu. Ja mislim da ce mi zauvek ostati u secanju momenat kad smo se skupljali kod intera pred drag na ostruznici kad je dosao taksista da nam kaze da "kasnimo"...
Moj strav je da se problem klinaca i onih koji se ponasaju tako, vrlo lako resava. Problem je sto ovde ima 2 misljenja...jedno je da na drag trke treba da dolazi uzak krug ljudi, a drugo je da drag trke treba popularisati. Ti stavovi su u suprotnosti. Ne moze i popularnost i tajnost
Ako cete da idete na tajnost, onda nemojte da kukate kako dolazi malo automobila. Secam se da kad je krenulo sa tajnim terminima da je dolazilo maksimum 10 automobila u panchevo i sve je bilo ok, i onda jednog dana stize poruka "dolaze hrvati, pa pozovite sto vishe ljudi da se pokazemo...".
I naravno doslo je toliko ljudi da nije bilo mesta.
Ako cete da idete na popularizaciju, pomirite se sa time da ce dolaziti klinci, lozhane i sl. I da ce organizacija biti poprilican problem. 206 je vec pricao o tom problemu. Ni u Vrbasu niste uspeli da iskontrolisete ljude kako treba, a Vrbas je bio organizovan za razliku od panceva.
Evo juche je pokushano da se malo organizuje bar shto se parkinga tiche.Neki dobri ljudi su doneli nekoliko chunaka koje je neko zaboravio na auto putu (ccc svashta neko je mogao da se saplete o njih ).Postavili smo ih sa leve strane da se tu ne bi parkirali.Prvih pola sata je funkcionisalo iza chunaka su ostavljali motore pa nisu smetali.E onda se nashao neki pametan pa je pogura chunak i ostavio auto.Pa su ga zamolili da se pomeri.E onda su se nashli josh par pametnih pa su se parkirali opet uz njih (2 golfa 3 jedan sa valjcima od tochkova i dtugi neki sivi),pa se onda neki lik sa crnim GSI-jem parkirao u desnu stranu al pored auta i pocheo da pravi dupli red.I onda e krenulo rasulo.Pola sata treba da kola prodju niko nikoga ne ...ebe ni 2%.Neki Rumun (ali bukvalno) sa tigrom koja je blagi uzhas se nabio napred i uprkos tome shto je lepo zamoljen da pomeri auto on ga je samo priblizhio ivici.E to je prvi problem.
Drugi veliki problem su motoristi.Ljudi nisu normalni jednoistavno.Uskoro ce napraviti neko njesra i neko ce da nastrada.Zalecu se ko idioti,protrchavaju izmedju automobila koji se trkaju.Npr ja se okrecem na startu i vidim 2 motora koji idu na mene na zadnjem tochku.Batica da se nije spustio na vreme ne bi me video i zakucao bi se u mene.I shta onda?Dakle jedino reshenje problema je promena termina ili promena lokacije inache nece izaci na dobro.
glupo mi da otvaram novu temu zbog par recenica, a i ne skrece se mnogo sa osnovne price, a to je kolko vidim organizacija
Elem:
1) dolazak u vrbas, dogovor je bio da se ne divlja po autoputu...i onda je neko na celu kolone dao gas, i mi ostali smo morali da mu se pridruzimo da ne bismo zaostali...ja se secam da sam pri 180km/h vozio cik-cak po auto putu probijajuci se kroz guzvu da ne bi zaostao za kolonom...ako to nije divljanje, ja onda ne znam sta je...
2) dolazak na stazu...napravili smo kolonu od kafica do staze, ali su u kolonu bukvalno uletali neki lokalni tipovi, i pravili razne gluposti...uglavnom vezano za ugrozavanje bezbednosti...
3) start...ja stojim na startu, a oko mene masa ljudi...isto kao u panchevu...eno imate fotografije kao dokaz
4) ponovni dolazak na cilj...nit ima oznaceno kuda da se ide, nit ima ko da kontrolise vozace...znaci vozio sam 120km/h kroz Vrbas, a ljudi svi izasli ispred kuca...niko to nije kontrolisao...
Ima jedno idealno mesto na 12km. od Panceva ka selu Dolovu,naime sa puta kada se skrene prema njivama ima asfaltirnog puta jedno 1.5 km,a najveci problem bi bilo osvetljenje u toku noci sa strane bi bilo dovoljno mesta i za publiku a ne smeta nikome jer je naselje skroz sa druge strane puta!!!
ps. ne dirajte mi motoriste inace necu da vam pokazem stazu
Ako cete da idete na tajnost, onda nemojte da kukate kako dolazi malo automobila. Secam se da kad je krenulo sa tajnim terminima da je dolazilo maksimum 10 automobila u panchevo i sve je bilo ok, i onda jednog dana stize poruka "dolaze hrvati, pa pozovite sto vishe ljudi da se pokazemo...".
I naravno doslo je toliko ljudi da nije bilo mesta.
Jel ti mene citiras? Sad tek kapiram sto su svi ljuti namene!
Ako cete da idete na popularizaciju, pomirite se sa time da ce dolaziti klinci, lozhane i sl. Ni u Vrbasu niste uspeli da iskontrolisete ljude kako treba, a Vrbas je bio organizovan za razliku od panceva.
Nemoj da si takav, bilo je samo nekoliko prvih trka, i bio im je prvi put ali je zato BOOST veoma brzo dobio suflera te je kasnije bilo sve besprekorno.
Ima jedno idealno mesto na 12km. od Panceva ka selu Dolovu,naime sa puta kada se skrene prema njivama ima asfaltirnog puta jedno 1.5 km,a najveci problem bi bilo osvetljenje u toku noci sa strane bi bilo dovoljno mesta i za publiku a ne smeta nikome jer je naselje skroz sa druge strane puta!!!
ps. ne dirajte mi motoriste inace necu da vam pokazem stazu
Jel to asfaltirano parce sedi potpuno nezavisno ili je ono deo regionalnog puta? prolaze li tu vozila? Dede tacno opisi gde je, ili ako te ne mrzi pusti mi mobilni na PM, doci cu po tebe da odemo da ga vidimo.
Comment