Kraljevo, Beranovac 31.8.2008

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StreetRacerCA
    CBC Senator
    • 11.06.2006
    • 238
    • Čačak
    • Škoda Fabia II 1.6 TNG

Kraljevo, Beranovac 31.8.2008

Bili smo Sky i ja danas, bilo je zanimljivo, ali je poslednja trka nazalost imala los kraj - u nacionalnoj klasi, dva vozila na gornjem pravcu pred samu krivinu su uletela u publiku...bilans sa zrtvama mi jos uvek nije poznat, bice u vestima....
    evo malo snimaka. mi smo bili upravo na tom mestu dok se vozio hibrid, i onda smo se sklonili. na srecu inace bi naleteli pravo na nas.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Hfg4lL7NOOU[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wqZ_a1gnUvY[/youtube]
    Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

• skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

momak iz Krusevca, 19 godina, je podlegao povredama u Kraljevackoj bolnici

RIP
    saucesce porodici i prijateljima
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• StreetRacerCA
      CBC Senator
      • 11.06.2006
      • 238
      • Čačak
      • Škoda Fabia II 1.6 TNG

i posle, kod pumpe gde smo se parkirali, lik je motoristi presekao put...
      [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vMMbq7sGXQA[/youtube]

Comment

• StreetRacerCA
        CBC Senator
        • 11.06.2006
        • 238
        • Čačak
        • Škoda Fabia II 1.6 TNG

moje iskreno saucesce....sad krece hajka na organizatora, pa na publiku koja ne slusa i sl...ccccc strasno je sve to.

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

mislim da ce organizatora na lomacu, a uzasno nedisciplinovanu publiku nece ni spomenuti
          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875
            • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Vec sam na drugom forumu napisao:

Krivci za danasnju nesrecu su GLEDAOCI i iskljucivo GLEDAOCI. Pricam to jer sam na tom prokletom Beranovcu od kad znam za sebe, zivim tamo i te trke ne propustam ni pod oruzanom pretnjiom, bez obzira sto realno nema sta da se vidi. Taj deo gde je auto izleteo bio je na kraju gornjeg pravca na samom kocenju gde je bila postavljena zuta traka i tu nema sta gledaoci da traze. Pogadjate SVI su se nabili na tu stranu. Drugar mi rece kao e vidi nije lose mesto za gledanje, rekoh za*ebi na krivini-kocenju posle pravca ni Sumaher sa sve F1 bolida da doje ne stajem!!! Poenta je, to mesto nije bilo bezbedno, ali svi su se tamo nabili, posle svakog incidenta gledaoci trce preko staze, po stazi, sa skuterima, ma stapedo do mesta gde se nesto desilo, ne prezajuci ni od cega ne obaziruci se na sudijske pistaljke i povike policije, ma ne je*u zivu silu. Naravno automobili su na stazi jos uvek, ali ko to gleda. Znaci usijanim glavama treba dodeliti po jednog cuvara na ulazu naoruzanog do zuba i batinom i tako ih pustiti da gledaju trke, pa cim krenu batine. Ja pisem mozda ogorcen ali zaista ne mogu vide da shvatim mamlaze na skuterima, biciklama kako idu po stazi i na metar od nje i koji od*ebu sudije i kada se nesto desi organizator kriv. E pa gospodo nije kriv, ovoga puta NE! Uostalom, treba pustiti slobodan ulaz ne naplacivati karte onda bi svi ulazili normalno na kapiju a ne "okolo", na skuterima, automobilima itd.
            Zao mi je momka i saucesce njegovoj porodici i prijateljima, ali neke stvari se desavaju godinama i organizator zaista ne moze to da kontrolise, jedno je kontrolisati 30-40-100 ljudi a drugo rulju koja ide glavom bez obzira.
            You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• kosooki
              CBC Član
              • 03.07.2008
              • 14
              • Beograd

Često idem na Beranovac i zaista mogu da potvrdim da je organizacija uvek bila ok i de je to verovatno najbolja staza kod nas, ali da su gledaoci prečesto bezobrazni. Saučešće porodici poginulog.

Pitanje za Sky-a i Stef-a. Šta bi ovo trebalo da vam znači: "mi smo bili upravo na tom mestu dok se vozio hibrid, i onda smo se sklonili. na srecu inace bi naleteli pravo na nas." ?

Comment

• skyline
                CBC Senator XXL
                • 31.07.2007
                • 3149
                • Cacak

prethodnu trku smo gledali bas sa tog mesta gde je bilo izletanje
                jugo se zaustavio na mestu na kom smo stajali

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Iskljucivi krivci su ORGANIZATORI. Gledaoci ce uvek gledati da stanu tamo gde je najnesigurnije, na organizatoru je da to onemoguci i da stazu napravi bezbednom za voznju. E sad, ako neko "bezbednim" naziva situaciju da na gornjem pravcu publika moze da stoji na metar od staze u spoljnom vrhu krivine, onda ja tu nemam sta da dodam...
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dzoni_mkv
                    CBC Senator XXL
                    • 29.04.2007
                    • 875
                    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ok aj ti nateraj ove usijane glave da se sklone. Moze, otkazes trku i svi kucama. Molili su, terali, vikali, pred svaki start AMSS dzip je dolazio i terao, koliko znam policija je i neke kazne pisala. I sta jos? Psjuju redare, policiju i sve zivo. Sta da im radis? Jedino da se otkaze, slazem se to je resenje. Inace taj deo NIJE bio bezbedan, ljude su terali, ma jok hoce tu i hoce. Staza jeste bezbedna, prilicno su neke stvari uradili, posekli drvece, pokosili silno zbunje, ali su time pomogli publici da jos vise pridje stazi. Staza je bezbedna za vozace, ali za publiku nije i nikada nece ni biti. Potrebno je mnogo novca da se tako nesto uradi. E te pare niko nece dati jer nema, tako da mozemo samo da gledamo to sto imamo, ili nista. Bolje nista.
                    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ja da ih teram? Pa nisam ja organizator, to je NJEGOV deo posla, koji nije odradio. Molili, kumili, pretili, i publika i dalje stoji gde ne treba? Sta ima da ih molis i kumis? Ne startujes ili zaustavis trku dok se publika ne pomeri tamo gde ne smeta i gde ce biti bezbedna, naravno, sta drugo? Nisu im mogli nista, odmahnuli rukom i teraj? Za takvu logiku organizatora se dobija robija za nehoticno ubistvo.

Sta da im radis...nista, evo sta da im radis, sahranjujes ih. Ako uspemo da pomerimo publiku uspemo, ako ne uspemo, pusti ih kraju, pusti trku svejedno...Halo bre? "Ljudi hoce tu i hoce" nije parametar niti opravdanje niti razlog da se publici odobri stajanje u nebezbednoj zoni. Zaustavis trku i kraj, kao sto bi uradili bilo gde drugde u normalnom svetu, ciji mi deo, ocigledno, i dalje nismo.

Bas me interesuje da li ce iko da odgovara zbog ovoga od organizatora, ili ce se opet ici na zamenu teze da je publika kriva...publika NE MOZE da bude kriva za ovako nesto ako je organizator odradio posao kako treba, odnosno eliminisao svaku mogucnost da publika sebe dovede u opasan polozaj i situaciju.

Zalosno...
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• nagata
                        CBC Član
                        • 26.12.2004
                        • 74
                        • Brace Jerkovic,Beograd

Koliko jos ljudi treba da pogine na Beranovcu da bi se nesto uradilo da se ovakve stvari vise ne ponove?!?!? Slazem se sa Saletom da odgovornost lezi jedino i iskljucivo na organizatoru. Nije poenta moliti ili pretiti, tada je vec kasno, oni su busiju vec zauzeli. Spreciti, a ne leciti! Zid, minsko polje, bodljikava zica, nije bitno, poenta je spreciti ljude da tu uopste kroce nogom. Ako ta staza vec ima potencijal da bude jedina prava trkacka staza kod nas (mada sam sumnjicav po tom pitanju) onda je neophodno da se preduzmu sve mere da se trke bezbedno i odrzavaju. Trka NE SME da se vozi ako postoji i najmanja sansa da se publika dovede u opasnost!

Comment

• kosooki
                          CBC Član
                          • 03.07.2008
                          • 14
                          • Beograd

Pa ok, imate pravo, ljudi su takvi kakvi su i "normalne" metode ne pomažu. Organizator je ipak taj koji mora i da otkaže trku ako nije dovoljno bezbedna. Jedino pravo rešenje je prava ograđena trkačka staza i dok je ne budemo imali, trke ne bi trebalo održavati. Ipak, od mesta na kojima se voze trke kod nas, Beranovac jeste nešto najbliže pravoj stazi. Zato mogu da razumem popustljivost organizatora, ali ne i da ga opravdam.

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

...posle svakog incidenta gledaoci trce preko staze, po stazi, sa skuterima, ma stapedo do mesta gde se nesto desilo, ne prezajuci ni od cega ne obaziruci se na sudijske pistaljke i povike policije, ma ne je*u zivu silu. Naravno automobili su na stazi jos uvek, ali ko to gleda.
                            A ovo je tek pojava!! Hleba, igara i krvi, ljudi stvarno vape za tim !!!

Neverovatno kakva tragedija ni zbog cega !!
                            Originally posted by Valent Vudriga
                            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by 206
                              Ne startujes ili zaustavis trku dok se publika ne pomeri tamo gde ne smeta i gde ce biti bezbedna, naravno, sta drugo?
                              Dokazano u nekoliko navrata u PA. Sve se moze kada se hoce.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                              X