Moto GP

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranc
    CBC Senator XXL
    • 31.03.2005
    • 1313
    • Beograd
    • AR 147

Moto GP

Smatram da su trke motora neopravdano zapostavljena. Klinci voze brzinom F1 na dva točka i to držeći se za"volan" da ih ne oduva vetar. Moje lično mišljenje je da je daleko zanimljivije i uzbudljivije od F1, ko je gledao današnje trke u Kataru a pogotovo Moto 2 razumeće o čemu pričam.
    Evo i linka sa današnjim rezultatima - http://www.motogp.com/en/Results+Statistics
    Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
  • VR6
    CBC Senator XXL
    • 31.10.2004
    • 512
    • Sarajevo

Odg: Moto GP

Slazem se, iako ne vozim motore, pratim Moto GP cesce nego F1 zadnjih godina. Tamo se jos uvijek stvarno trkaju...

Comment

• Deki_S
      CBC Član
      • 31.05.2008
      • 16
      • Begaljica

Odg: Moto GP

I ja delim vase misljenje,trke su daleko interesantnije nego u F-1 a opet veoma malo ljudi to prati,bas steta...

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Baš sam hteo da u drugoj temi pitam prati li neko Moto GP, pošto F1 cirkus ne vozi do kraja meseca. Mišljenja sam da iako je Markez već odbranio titulu, to nimalo ne utiče na kvalitet onoga što gledamo.

Ako ste za to da oživimo ovu dobru temu, izvol'te.

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Sve se slažem ... doduše zaista ne pratim redovno ali je po pravilu zanimljivije od F1.
          (treba upoznati likove, a ima ih dosta, nije samo "kraljevska klasa" ... u F1 je mnogo prostije* u tom smislu)

* manje zahteva vremena; u principu i trku ako propustiš ili deo ne gledaš nije tako "strašno" (jeste šteta ali nadoknadiva), za zauzete.

P.S.
          Verovatno je navika iz mladosti (klinačkih dana i sezona koje su bile veoma zanimljive ... u F1 je bar zadnjih godina više preticanja i to je zaista veliki pomak (DRS) ... ali i dalje (bar deo sezone) imamo dominaciju neke ekipe što kvari neizvesnost). Objektivno motociklisti imaju zanimljivije trke.
          Last edited by expendable; 17.10.2014, 22:02.
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Moto GP

Nisam gledao QP, a po rezultatima vidim da je bilo zanimljivo. Lorenco je bio najbrži u FP2 i 3 ali su ga Markez i Kračlou "uzeli" u borbi za pol-poziciju. Umem još da Vam kažem da Lorenco beleži dve zadnje trke na prvom mestu, a Kal Kračlou, nažalost, često ne završava takmičenje.

Tu je i Pedrosa, a o Rosiju ne treba posebno ni pričati. Ostalo je ukupno 3 trke, računajući i Ostrvo Filip, moj tip je Markez koji ima 11 pobeda u sezoni i fali mu još jedna za rekord.

Što se tiče Moto 2 klase biće vrlo neizvesno, tu se šampion ne zna, još uvek. Ne znam kako stoji "matematika", odnosno koliko je kome potrebno bodova i da li će biti kalkulacija u smislu - "dosta mi je drugo ili treće mesto da završim pos'o" ... Dosta težak "tip" - Mika Kalio.

Moto 3 je klasa u kojoj, kao što znate, nema više popularnih "cvaja". To su dečaci od 16 godina i malo stariji, oni se voze neverovatno. Na njihovim kvalifikacijama imamo 17 jahača unutar sekunde. Pogađati njihov poredak je kao pogađati bingo. Da probam sa Markezom, bratom šampiona u GP klasi, vozi pod imperativom pobede.

Ovde imate sve rezultate i statistike.

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

meni GP 5 puta interesantnije od F1
              Last edited by zoranbg; 18.10.2014, 11:52.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• zoranc
                CBC Senator XXL
                • 31.03.2005
                • 1313
                • Beograd
                • AR 147

Delim tvoje mišljenje. Klinci sa 15 - 16 godina u Moto 3 klasi u svakoj trci ali baš u svakoj nemaš predstavu do poslednjeg kruga ko će pobediti.
                A u Moto GP je posebna priča treba imati "MUD." i voziti se 340 km/h na dva točka i raditi to što rade.

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

100% tačno. Sećam se od pre par sezona, najveću brzinu na "speed trap-u" imao je Loris Kapirosi sa preko 357km/h i to je bilo više nego što je F1 beležila tada.

Letimično gledajući vidim da M. Markez "tera" 346,2. Za malo je "tanji" od Pereza koji je zabeležio 349.2 km/h na QP u Italiji.

Comment

• Boki Ar
                    CBC Senator XXL
                    • 11.11.2004
                    • 2827
                    • Aranđelovac
                    • Vektra

Pogledao sam Moto 3 uživo, super su se dečaci vozili. Ona pauza od pola sata me prevarila i zaspao sam, tako sam sad gledao Moto GP na Sport-1.

Te desne krivine na ostrvu Filip će mnogi da upamte i sam šampion među njima. Na Sport1 TV mnogo ima reklama, ne može se ljudski uživati u takmičenju. Utisak koji sam stekao je da su
                    Markez, Kračlov i Bradl "izgubili" prednji kraj u deliću sekunde, bez mogućnosti "vađenja". Videh da je Janone udario Espargara u zadnji kraj i izbacio sebe i njega iz trke.

Šta je bilo za Pedrosom nisam zapazio, to je bilo u prvom bloku reklama...

Repriza na Sport Klubu večeras u 23:30.

Comment

• zoranc
                      CBC Senator XXL
                      • 31.03.2005
                      • 1313
                      • Beograd
                      • AR 147

Neću čekati toliko dugo reprizu, već postoji okačeno

Comment

• zoranc
                        CBC Senator XXL
                        • 31.03.2005
                        • 1313
                        • Beograd
                        • AR 147

Upravo sam odgledao, a ko ima vremena večeras, neka pogleda reprizu biće veoma zadovaljan trkom.

Comment

• Cp6uH
                          CBC Senator XXL
                          • 22.09.2008
                          • 553
                          • Beograd
                          • Corolla TSn

Odgledah danas na SK1 sve tri serije i odlične trke neizvesno do samog kraja

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

rossi rosiii ,doobre trke bile
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Boki Ar
                              CBC Senator XXL
                              • 11.11.2004
                              • 2827
                              • Aranđelovac
                              • Vektra

Biće dobre i ove pred nama, sam finiš sezone. Valja Rosiju da bude ispred Lorenca. Kalio se izgleda oprostio od titule u srednjoj klasi, a o dečacima iz Moto-2 ne bih... Foto govori sve.

Comment

Working...
                              X