Prognoza rezultata trke F1 - tip za kladionicu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

GP Korea

Jeste, bio je dobar prošli tip...

Poznato je da Hamiltonu leži Yeongam i da voli da vozi na toj stazi. Vrlo velika verovatnoća kiše. Za QP moj tip je:

1. Hamilton

2. Alonso

3. Fetel

4. Raikonen

5. Grožan

6. Veber

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Za juče ... odlična prognoza. Skoro da ne bi ništa dodavao. Ipak, varijacija na temu:
      1) Hamilton
      2) Fetel (ne može (baš) stalno da pobeđuje, mada je najbrži i na suvoj stazi lako može da pobedi, makar n-ti put zaredom)
      3) Alonso (neće ga ovaj prethodni pustiti, još treba potrvrditi titulu)
      4) Veber
      5) Grožan
      6) Rozberg
      7) Raikonen
      ITD.
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

E, prvi put smo se ispromašivali, do daske
        Raikonena sam zaista potcenio (kao da nije bilo dosta šta se desilo u Singapuru), ali Mercedes i Ferari sam precenio!!
        1) Čestitke Fetelu, očiglednom šampionu 2013. (već mogu da mu dodele titulu, kakva matematika, kakvi bakrači). Pobediće i Japan i bar još trku-dve. Ne može ga zaustaviti ni kiša (mislio sam, manji rizik da bi potvrdio titulu, ali posle ove trke to više nije opcija).
        2) Meredes i Ferari neće pobediti ni jednu trku do kraja šampionata. Na ovoj (Koreja) trci se ni vozači nisu istakli (mislim prava je sramota ostati iza Hukenberga, iako su loše bili podešeni bolidi). Rozberg još i nekako, ali opet je dokazao da je baksuz (zato sam i prilično dobro pogodio njegov plasman, ne zato što je sporiji od Hamiltona).
        3) Veber bi mogao da pobedi na jednoj trci i eventualno Raikonen.
        4) Grožan je dokazao da ima potencijal, sigurno će biti na postolju još neki put, ali ne očekujem i pobedu.
        5) I naravno, bez odustajanja, Fetel može nanizati još 3-4 pobeda do kraja, jednostavno je RB dominantan kao 2011. ma kao Meklaren početkom i krajem '80-tih. Ovim ne umanjujem kvalitet vozača. Trenutno je zaista #1 (niz godina; ni velikani iz prošlosti sa dominantnim bolidom nisu bili ovoliko sigurni i toliko kontrolisali svaku trku i to u takvom nizu, uz par izuzetaka; ne znači da je bolji od njih ali već se svrstao u TOP 5 svih vremena, objektivno).
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Još odavno sam pisao da RB (ili bar Fetelov bolid ), ima neku kontrolu proklizavanja, a to su tek sada, kada je toliko očigledno i priznali.
          Fetel mi nije nesimpatičan, ali poslednje 2 trke nisam ni gledao,njegova tolika prednost sve kvari. Ne mogu da procenim koliko je on bolji ili ne vozač od ostalih, možda tek sa novim motorima dogodine, naročito ako svi dobiju tu mogućnost prikrivene kontrole proklizavanja.
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

GP Japan

Suzuka, pravi klasik od staze, ne oprašta greške. Dva RB-a opet ubedljivo brži od svih... I mnogo bolje leže na podlozi. Pokušaću, idem na iznenađenje:

1. Rozberg

2. Hamilton

3. Veber

4. Raikonen

5. Alonso

6. Fetel - negde će pogrešiti i izgubiti u vremenu

7. Grožan

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Moram priznati - hrabro!
              Malo je teže preteći a greške (staza) ne prašta.
              Rozberg je valjda ispunio kvotu malera, pa bi mogao dobro da prođe ali ne i da pobedi.
              Weber u poslednje vreme malo bolje startuje (nema pritisak da mora) a Fetel je ipak praktično prvak (jedino je bitno da bude ispred Alonsa) pa bi čak i Weber mogao da pobedi ali samo u slučaju da bude Fetel treći ... zna se već zašto (matematički još nije sve rešeno a ako Alonso bude treći uz još 4 trke teorijske mogućnosti postoje ...
              Varijanta 1 (za veću kvotu):
              1. Weber
              2. Hamilton
              3. Fetel
              4. Rozberg
              5. Alonso
              6. Grožan
              Varijanta 2 (realnija):
              1. Fetel
              2. Alonso
              3. Weber
              4. Rozberg
              5. Raikonen
              6. Masa

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Kvalifikacije opet prođoše u znaku RB-a, mada se 10 vozača skupilo unutar manje od sekunde...

Trka će biti na suvoj stazi i cenim da će dominacija ovog tima biti potpuna. Borba za ostale pozicije krajnje je neizvesna, znamo da mnogo zavisi od rada tehničara-mehaničara i same strategije broja zaustavljanja. Moguća su mnoga odustajanja. Elem...

Relno:

1. Fetel

2. Veber

3. Hamilton

4. Alonso

5. Grožan

7. Raikonen

8. Rozberg

Veća kvota:

1. Grožan

2. Alonso

3. Raikonen

4. Rozberg

5. Hulkenberg

6. Masa

Zaboravih da stavim kako je MB-racing uradio promo-spot pred ovu trku:

Svid'lo mi se...

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Opet solidna predviđanja.
                  Zadovoljan sam mojim, a "Boki" je u drugom (korigovanom, realnom) bio još bolji (čestitam).
                  Više skoro i da se nema šta pogađati ... da li će Fetel pobediti sve do kraja ili u zadnjoj (kad postigne i rekord uzastopnih pobeda, a on je opterećen statistikom) i pusti Webera (ili ovaj iskoristi teorijske šanse pre toga).
                  Ovo je kao Šumi 2004. (nije dominacija već za*ebancija). Posle onoliko grešaka na kočenju, samo sekunda sporije na istrošenim gumama ... ma ajde, još i onaj gaf (preticanje bez DRS-a) samo pokazuje da RB može još bolje i da voze na 95% mogućnosti.
                  Jedno peto mesto iz četiri trka ... pa mogli su (zaista) i da mu dodele titulu (jedino da mu još u sve četiri nestane benzina u zadnjem krugu).
                  Koliko je dobar ... zaista se i ne zna, ali da je uspešan - jeste. Već je sad (po svim mogućim kriterijumima i njihovim kombinacijama) najmanje peti, a mogao bi biti (lako) četvrti.
                  Drago mi je što nismo "izbaksuzirali" Grožana. Dečko potvrđuje ono što sam rekao (šampionski potencijal, a ostvarenje neizvesno). Mercedesi su ... ili totalni baksuzi ili totalne trube ... videćemo do kraja sezone, morali bi bar (po) jedno postolje do kraja ili bolje za zatvaraju firmu (na sreću menjaju se propisi pa mogu da probaju). Alonso i Raikonen na nivou i renomeu (šampiona) ali bez kvalifikacija - bolje i ne mogu (Grožan je potvrdio da i kvalifikacije mogu da se bolje odrade).

Comment

• Boki Ar
                    CBC Senator XXL
                    • 11.11.2004
                    • 2827
                    • Aranđelovac
                    • Vektra

Hvala za čestitku, koju uzvraćam pošto je i Tvoj tip jako dobar bio.

Grožana sam "video" negde na podijumu, zaista ima potencijal. Do kraja sezone nam, izgleda, ostaje da tipujemo ko će biti 3.; 4. i td.

Još neki komentar dok ogledam reprizu... Hvala što učestvujete, meni ovo zanimljivo, mada niti jedan tiket nisam uplatio.

Zaboravih, post #35 je bila prognoza za kvalifikacioni trening...

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

"Hvala što učestvujete, meni ovo zanimljivo, mada niti jedan tiket nisam uplatio. "

Isti slučaj. Nije problem 100-200 din. nego, batalio sam i rekreativne uplate (odavno).

Comment

• Boki Ar
                        CBC Senator XXL
                        • 11.11.2004
                        • 2827
                        • Aranđelovac
                        • Vektra

GP Indije

Propustih tip za QP, GP Indije. Tilkeova staza, koja kao da je pravljena za Red Bull ali Nico i Luis uspeli su da budu ispred Webera.

1. Sebastian Vettel

2. Nico Rosberg

3. Lewis Hamilton

4. Mark Webber

5. Felipe Massa

6. Kimi Räikkönen

7. Nico Hulkenber

Iznenađenje je da Alonso nije uspeo da bude brži od (bivšeg) timskog kolege... On je tek na 8-om mestu.

Ima neko tip za trku?

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

Nisam gledao ni kvalifikacije ni prethodne treninge. Staza zaista odgovara RB-ima.
                          Prognoza:
                          1. Fetel (još nije matematički potvrdio titulu)
                          2. Rozberg
                          3. Raikonen
                          4. Alonso

Comment

• Boki Ar
                            CBC Senator XXL
                            • 11.11.2004
                            • 2827
                            • Aranđelovac
                            • Vektra

Sasvim OK tip, poštovani kolega .

Odigraću sa pretpostavkom da će na startu doći do incidenta...

1. Hamilton

2. Veber

3. Alonso

4. Grožan

Comment

• Boki Ar
                              CBC Senator XXL
                              • 11.11.2004
                              • 2827
                              • Aranđelovac
                              • Vektra

Kolega, čestitam !

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

Hvala!
                                3 i 4 jesu Lotus i Ferari; dobra prognoza za incident na startu, lično sam mislio da će Veber na startu da se skrlja (i jeste ali bez posledica, čim nije drugi na gridu sa lošim startom je opasan i po sebe i druge) ali bez Alonsa.
                                Inače je mogao da bude 2 (i kad bi ga pustili iz RB) pa i prvi.
                                Onakva razlika između RB i ostalih (makar i legalna) nije bila još od Šumahera 2004. ili Meklarena 1984.
                                Mogu da pođu sa zadnjeg mesta i budu 1 i 2 ili sa krugom fore da osvoje podijum.
                                Last edited by expendable; 27.10.2013, 17:39.

Comment

Working...
                                X