Ispravka, snimak najbržeg kruga sa kvalifikacija je ovde.
Prognoza rezultata trke F1 - tip za kladionicu
Collapse
X
-
Sjajna staza!
Sećam se čuvenih Menselovih drugih mesta ('90. i '91.) naročito '91. kad je na trci imao skoro vreme kvalifikacija (najbrži krug).
Mercedes će (svakako) biti u prednosti i prva dva mesta su njihova.
Fetel verovatno treći jer je i Ferrari dobar na ovakvim stazama.
Možda Perez stigne i do četvrtog ... dakle, da ne pravim novu "listu" uglavnom se slažem sa predloženim (mesto-dva gore-dole na nižim pozicijama, od manjeg značaja).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Za kraj sezone Abu Dabi i vrlo lep vizuelni doživljaj. Očekujem sasvim otvorenu trku, egzibicionu, da se tako izrazim. Pitanje prva tri mesta rešeno je, jedino ostaje da Raikonen bude brži od Botasa i onda će poredak od 1. do 10. biti po timskim parovima.
1. Rozberg
2. Hamilton može dvoznak
3. Raikonen ? svaki put me z. u prognozi
4. Rikardo
5. Botas
6. Perez
7. Masa
8. Hulkenberg
9. Kvjat
10. Sainc
Comment
-
-
Nadajmo se.
Nije ovo najgora i najnezanimljivija sezona, ali baš i nije bila neka. Definitivno fali bar Alonso u boljoj ekipi (tj. sa boljim bolidom).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Evo nas u novoj sezoni, za prvu trku, zbog suludog sistema kvalifikacija, nisam hteo ni da pokušavam...Ono je bilo nešto najgluplje otkad pratim F1 takmičenje. Prošle sezone QP je znao da bude zanimljiviji od same trke, a ovaj, novi, sistem je napravio da se u 5 minuta vidi ko je gde. Paktično bez ikakve neizvesnosti, osim činjenice da ko je brz - brz je i gotovo.
Nadam se da od 17 sati gledamo borbu za startne pozicije kao prošle godine.
1. Hamilton
2. Rozberg (dvoznak)
3. Fetel
4. Raikonen (uh.. ?)
5. Rikardo
6. Hulkenberg
7. Kvjat
8. Botas
9. Sainc
10. Masa
Comment
-
-
Slažem se za sistem kvalifikacija - glupo da gluplje nije moglo!
(pridružio sam se i kulturnijoj kritici od strane Mensela na Twitter-u)
Prvu trku nisam gledao (ni u snimku) pa nisam u toku kako je koji tim "u formi". Tek za sledeću ću biti od koristi.
Ipak, za prvu tpetorku bih se složio (za 6.-10. se ne usuđujem da tipujem).Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Izvinjavam se zbog moje neinformisanosti, QP je ponovo vožen po novom sistemu. Tako smo videli da je Kvjat eliminisan u momentu kada je do kraja sesije ostalo čak 9 minuta, a bio je dobar u petak i zadovoljan svojim rezultatima. Očekivao sam ga u prvih 10, bez greške. Baton je, zbog famoznih 90 sekundi, takođe otpao...
Q3 se sveo na dva kruga vožnje, gde Botas vremenski nije imao šansu da pokuša da popravi vreme, a ostali su bili zadooljni svojim učinkom i nisu dalje pokušavali ništa, tako je sesija završena na minut i po do kraja, dakle imalo je "fore" da se izveze još jedan brzi krug, možda i dva...
1. Hamilton
2. Rozberg - cenim da su popravili tehniku starta
3. Fetel
4. Rikardo
5. Botas
6. Hulkenberg
7. Masa
Rezervni:
1. Fetel
2. Rozberg
3. Hamilton
4. Raikonen
5. Rikardo
6. Grožan
7. Sainc
Lično me sve više privlači Nascar, tamo se ljudi stvarno takmiče, bude po 20 promena na vodećoj poziciji, a od 5 trka koje su vožene, dve su završene foto-finišom.Večeras gledamo može li na pr. Kajl Buš da se pridruži Gordonu (penzionisan) Hamlinu i Džonsonu, neprikosnovenim vladarima staze Martinsvil.
Comment
-
-
Lepo je što opet gledamo kvalifikacije po starom, ima šta da se vidi. Ipak, Rozberg i Mercedes ostaju dominantni, samo je pitanje kako će funkcionisati Hamiltonov bolid i dokle će uspeti da dobaci...
1. Rozberg
2. Raikonen, ? zato što redovno za*ebe tiket
3. Hamilton
4. Fetel
5. Rikardo, ne bi bilo iznenađenje da bude i bolji
6. Botas
7. Sainc
8. Hulkenberg
9. Ferštapen
10. Grožan
Comment
-
-
VN Rusije, QP. Cenim da se 1-2 za Mercedes ne dovodi u pitanje, sekunda po krugu je prevelika prednost. Fetel će imati pomeranje od 5 pozicija na startu, zbog menjača. Sezona je duga ali sve ukazuje da pripada Rozbergu, u celosti.
1. Hamilton - dvoznak, mada je red da uzme pol
2. Rozberg
3. Fetel
4. Botas
5. Raikonen
6. Kvjat
7. Rikardo
8. Alonso, kao moja želja da ga vidim u Q3
9. Hulkenberg
10. Sainc
Comment
-