F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Raikkonen: Čekamo još novih delova

Ferrari je objavio da novi delovi nisu danas bili na Kimijevom bolidu.

Finac je danas izvezao 80 krugova a ovom prilikom zadesili su ga nekoliko manjih problema.

"Manje-više, bolid je bio isti, ali još čekamo nove delove a nadam se da će se to sutra desiti. Bolid se ne ponaša loše a imamo nekoliko stvari koje moramo da poboljšamo. Želimo više prijanjanja ali to je nemoguće zbog vremenskih uslova. Bolid funkcioniše dobro u jedom krugu ali u drugom to sve ide teže jer se neke stvari menjaju. Nadam se da možemo da ostvarimo brze krugove u Australiji. Sve dok imamo dobar osećaj a imamo ga, onda nemamo što da brinemo." kazao je Raikkonen.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Red Bull: Ovo je ključan test

U Austrijskom timu razumeju da će tek nakon ove nedelje dobiti jasniju sliku svoje prave forme.

„Dan je bio manje više dobar. Uspeli smo dosta toga da uradimo i nadam se da ćemo i sutra imati produktivan dan. Ovi poslednji dani testiranja su jako važni pošto ćemo dobiti jasniju sliku naše forme, ali i toga kako rade motor i šasija. Zato moramo da pređemo što veću kilometražu. Danas je osećaj bio dobar. Uvek može bolje i zato ćemo nastaviti da pritiskamo kako bi smo pronašli limit“, rekao je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Testiranje 2015. Barselona 27.02.2015.

Na današnjem danu očekujemo da na stazi vidimo i novi bolid Force Indije.

Danas timovi nastavljaju sa testiranjima a pre svega javnost će zanimati kako će se ponašati novi bolid Force Indije. Tim bi trebalo da u popodnevim satima osposobi VJM08.

Vozačke postave:

Mercedes:
        27. februar:
        Nico Rosberg

Red Bull:
        27. februar:
        Danil Kvyat

McLaren:
        27. februar:
        ?

Ferrari:
        27. februar:
        Sebastian Vettel

Williams:
        27. februar:
        Vatteri Bottas

Force India:
        27. februar:
        ?

Toro Rosso:
        27. februar:
        Max Verstappen

Lotus:
        27. februar: Pastor Maldonado

Sauber:
        27. februar:
        Felipe Nasr

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Manor Marussija uvršćen na listu učesnika šampionata

FIA je upravo objavila izmenjenu listu učesnika šampionata Formule 1 za 2015 i na njoj se nalazi i Manor Marussia.

Ekipa će ipak moći da nastupi tek kada njihov bolid bude i potpunosti u skladu sa tehničkim pravilima za 2015.

Ekipa je pre nekoliko dana izašla iz stečaja, a objavili su da su pripreme za 2015. u već poodmakloj fazi i da očekuju da će se naći na gridu na prvoj trci sezone u Melburnu.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Rosberg najbrži na mekim gumama

Nemac je danas postavio najbrže vreme tokom dosadašnjih šest dana testiranja u Barseloni.

Mercedes je po prvi put ove zime pokazao tempo na mekim gumama i Rosbergovo vreme od 1m22.792s je bio sedam desetinki brže od onoga što je Massa vozio juče na istoj komponenti.

Rosberg je bio jedan od šest vozača koji su danas vozili preko sto krugova pošto su se timovi uglavnom danas fokusirali na duže stintove i simulacije trke.
            I pored toga što je pred kraj sesije morao da zaustavi bolid na stazi, Jenson Button i McLaren su danas imali najuspešniji dan od početka testiranja. MP4-30 je prešao 101 krug, dok je nova Force India debitovala danas popodne i prešla 77 krugova.
            Felipe Nasr, koji je jutros bio najbrži je na kraju bio treći iza Bottasa, dok je iza njega bio Vettel koji je prešao čak 143 u Ferrariju.
            Button je na petom mestu zaostajao skori tri sekunde za Rosbergom, a iza njega je u plasmanu bio Maldoando koji je na samom kraju sesije izazvao prekid pri ulasku u pit-lane.
            Max Verstappen je morao ranije da završi dan, ali je on do tog momenta prešao čak 139 krugova
            Daniil Kvyat je takođe danas izazvao prekid, a na kraju je dan završio kao osmi sa 84 kruga.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Rosberg još uvek nezadovoljan novim bolidom

Nemac kaže da Mercedes ne može da uzme ništa zdravo za gotovo i pored toga što je danas postavio najbrže vreme testa.

„Verujemo u sebe, ali u isto vreme smo svesni da su drugi timovi imali neka dobra vremena. Moramo da ostanemo sa obe noge na zemlji i nastavimo sa radom. Današnji dan je bio težak. Još uvek jurimo savršen setup i nije nam jasno zašto imamo tolikih poteškoća da ga pronađemo. Bilo nam je teško da zaključimo u kom pravcu želimo da razvijamo stvar. Na kraju je osećaj bio manje više u redu, a meke gume su nam svakako pružile dodatno prijanjanje što je popravilo utisak“, izjavio je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Verstappen: Bolid dosta obećava

Max Verstappen zadovoljan je trenutnom formom posle drugog dana poslednjeg testa u Barseloni.

Ovaj Holanđanin odradio je svoju drugu simulaciju trke, koja je bila ometena zbog problema sa elektronikom.

"Simulacija trke je bila dosta zadovoljavajuća i sve izgleda dobro. Mislim da smo napravili dobar napredak. Sada smo bolje upoznali bolid i pored svega radili smo i na nekim drugim stvarima. Želim da trka što pre počne, testiranja su dosadna" kazao je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Hulkenberg: Novi bolid je izvanredan

Nico Hulkenberg je ohrabren izvanrednom pouzdanošću novog bolida Force India.

Pogonjem Mercedesovim motorom, VJM08 je zadnji predstavljeni bolid, a u Melburnu će nastupiti sa samo tri dana testova u svojim točkovima.

Međutim, Nico je imao solidnu sesiju danas odvezavši preko 70 krugova i to poslepodne:
                  "Sa trkačkog aspekta je bilo jako dobro. Uradili smo 77. krugova i to sve poslepodne, tako da mislim da su momci sa pripremom uradili takođe jako dobar posao."
                  "Rano je govoriti o performansama. Ovo je početak i dosta je još posla pred nama. Bilo bi bolje da smo imali više vremena za testiranje sa ovim automobilom, ali ni ovako nije loše. Moramo prihvatiti situaciju kakva jeste."
                  "Iskreno, znaćemo u Melburnu gde se nalazimo."

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Pozitivan dan za Sauber

Felipe Nasr je bio veoma zadovoljan onim što je danas imao prilike da vidi i uradi na stazi.

„Danas smo imali produktivan dan pošto smo kompletirali ceo program. Jutros sam mogao da po prvi put osetim bolid u kraćim stintovima na mekoj i srednje tvrdoj gumi i utisak je pozitivan. Nakon pauze smo imali simulaciju trke i bilo je to odlično iskustvo. Sada svakako imam bolje razumevanje kako se bolid ponaša u takvim uslovima. Zadovoljan sam balansom i napravili smo još jedan dobar korak napred“, izjavio je Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Bottas: Mercedesov tempo je strašan

Finac kaže da nije mogao poverovati da Strele imaju takav ritam.

Valtteri Bottas priznaje da je bio šokiran danas kad je vidio da ih je Mercedes ostavio iza sebe gotovo sekundu i po.

Rosberg je danas bio brži 1.2 sekunde od Bottasa, a Finac ima svoje mišljenje o svemu:
                      "Bio je to dobar dan za nas, potpuno bez ikakvih problema. Danas je bilo više radnih performansi, ali ono što me je iznenadilo je brzina Mercedesa. Teško je tačno reći koliko su oni ispred, ali sa ovog stanovišta mislim da su oni tim koji će biti prvi", kaže Bottas.
                      "Stvarno se radujem Melburnu, vidim da smo jako konkurentni, ali ipak još imamo puno posla. Ostalo je još dva dana testiranja i treba da isprobamo još mnogo stvari na stazi."

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Kvyat: Moglo je bolje ali zadovoljan sam

Današnji test dan je bio poslednji za mladog rusa pre prve trke u Australiji.

„Imali smo nekoliko manjih problema, ali nije bilo ništa ozbiljno. Danas smo uradili dobar posao, mada bi bilo bolje da smo mogli da vozimo malo više krugova. Uvek želite više i da budete brži, ali zadovoljan sam. Danas je ujedno bio i moj poslednji dan testiranja i zadovoljan sam nivoom koji sam postigao u prethodnih nekoliko nedelja. Mislim da idemo u dobrom pravcu, svi u timu se dobro razumemo i znamo šta treba da uradimo do Melburna“, rekao je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Carmen Jorda postala razvojni vozač Lotusa

Jorda se pridružuje britanskom timu nakon tri sezone provedene u GP3 seriji.

Ekipa planira da Jorda prođe intenzivne fizičke pripreme kako bi eventualno u nekom trenutku tokom sezone dobila priliku da vozi E23 na slobodnim treninzima.
                          „Pridružila sam se Lotusu i osećaj je kao da sanjam. Bavim se trkanjem od svoje desete godine i uvek sam sanjala da jednog dana vozim F1 bolid. Ovo je veliki korak prema ostvarenju mojih ciljeva. Trudiću se da postanem bolji vozač, ali ću i pomagati ekipi u testiranju novih komponenti u simulatoru. Za mene je ovo veliko dostignuće i sada imam priliku da možda ciljam i nešto više“, izjavila je Španjolka.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

McLaren i Ferrari pomažu Manoru da stane na noge

Britanski tim se pridružio Ferrariju u pomaganju bivšem timu Marussije da preživi.

Marussija je ostada dužna Ferrariju veliku količinu novca za motore, a McLarenu koji je bio tehnički partner, za ostalu opremu.
                            Manor je pre nekoliko dana izašao iz stečaja uz to da se dobavljači kojima duguju isplate tokom dužeg vremenskog perioda nego što bi inače trebalo.
                            „Pristali smo da preradimo ugovor sa Manorom kako bi oni i dalje mogli da imaju koristi od naše saradnje, a da u isto vreme mogu da ispunjavaju ugovorne obaveze. Nastavićemo da pomažemo ekipi, ali nemamo planove da proširujemo saradnju ili eventualno kupimo tim“, rekao je portparol McLarena.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Porsche želi Webbera?

Nemački proizvodjač automobila želi Australijanca za svoj Le Man projekat sledeće godine.

Posle skandala "Multi21" i posle lošeg odnosa sa Sebastianom Vettelom, nemački mediji su preneli da su Porsche i Webber već u kontaktu oko saradnje za narednu sezonu.
                              "Porsche već ima svoje vozače koji su internacionalni i koji su odlični radnici. Mi sa njima saradjujemo već duže vreme ali o nekim novim vozačima odlučićemo u narednih nekoliko meseci", kazao je Oliver Hilger PR Porschea.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Vettel: Ferrari je korak ispred Red Bulla

Nemački vozač kaže da je ovaj bolid dosta bolji od prošlogodišnjeg koji je vozio za Red Bull.

Vettel se borio sa bolidom Red Bulla prošle sezone, koji je patio od deficita snage u odnosu na Mercedes. Ipak su bili dovoljno brzi da osiguraju drugu poziciju u prvenstvu konstruktora:

"Mislim da je ovo korak napred. Nisam vozio prošlogodisnji Ferrari, ali ovaj bolid je korak napred u svakom smislu. Mislim da mi možemo još mnogo bolje i u nedelju bismo trebali raditi simulaciju trke, da bismo bili potpuno spremni za Australiju. To je za nas važan dan i ako bih bih morao nešto poželiti, onda je to još malo brzine."kaže Vettel.

"Nikad niste dovoljno brzi, uvek može brže. Generalno, voleo bih da mogu reći da smo odmah iza Mercedesa jer oni imaju sigurno najbolji ritam, ali ne mogu.Sve ćemo znati u Australiji."

Comment

Working...
                                X