CannonBall letnja schema 2006 > Jadranski skup :D

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

E pa mi malo matoriji se odlično sećamo HR primorja.Bio sam tamo kao motorista i automobilista a i sa matorcima nebrojeno puta od Kupara do Rijeke.Čak sam se malo muvao i po Kornatima u fazonu nekakve nautičke "akademije".Tek u vreme onih sranja sam otkrio CG obalu koja je takodje lepa ali je onaj "gornji" deo daleko organizovaniji i podesniji za sve ono što odmor znači!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Darko
      CBC Senator XXL
      • 29.03.2005
      • 528
      • Beograd

@TommyZG

Ma vidjao sam ja njih na dosta mesta, pogotovo zato sto je tad bila neka kontrola po Istri ali je nikad nisam prelazio 20-30 preko ogranicenja i nisu me dirali. A nasa policija bi cucala u zbunu sa radarom odmah pored znaka gde sa 80 silazis na 50. Na to sam mislio. Dalje, kazem secam se ja malo Zadra ali sam bio isuvise mali no ipak se secam da je bilo lepo.

-

Ono sto me pomalo odvraca od putovanja u Dalmaciju je to sto mi je dosta ljudi iz Pule reklo da jos ne preporucuje putovanje kolima dole(sa BG tablama naravno). To mi je rekla i tetka iz Cakovca. Ne znam koliko tu ima istine ali ja moj auto sam samo zakljucavao dok sam bio u Puli i Fazani. Kandzu nisam stavljao, cak nisam skidao ni plocicu sa CD-a. I ni jedan jedini problem. Jedno vece sam cak i zaboravio da zakljucam i nista...

Dalje, posto vidim da se spominje Ada Bojana, igrom slucaja bio sam u julu takodje i 5 dana u Ulcinju jer sam isao da pomazem komsiji koji nesto sredjuje svoju kucu dole. Stari grad u Ulcinju je perfektan i u principu se tu prica i zavrsava. Albanaca ima oko 85%, sto meni nije nikakav problem, jedino me nervira sto dobar deo njih ne zna srpski pa ces jako tesko da se sporazumes. Do Ade Bojane sam svratio ali nisam ulazio u kamp. Ima par restorancica. Znaci nista posebno. Usce nisam video mada svi kazu da je prelepo. Putevi po gradu su dobri, ali se vidi da su stari. Kroz CG je blagi uzas. Sem par delova uradjenih u kanjonu Morace(ukupno cca 10km) ostalo je tuga. Pogotovo deo posle PG ka Srbiji. Uzas. Cak su na nekim mestima skinuli asfalt(duzina tipa 5m)a razlika u visine je sigurno 10-15cm i uopste nije prijatno kad u punoj brzini naletis na to. Naravno o nekom znaku upozorenja ni govora. Jedino malo tunel Sozina popravlja utisak i stvarno je dobro uradjen. Nisam prosao kroz SV.Rok i Malu Kapelu u HR ali Sozina je bolja o tunela Ucka posle Rijeke ka Puli.

Da ne davim dalje, nazalost ne vidim sta to posebno u CG ima da se vidi. Steta, potencijala ima ali je njihov trud 0. Sta reci kad severni deo primorja nema vode a onaj drugi nema struje.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by BOOST
        Ha.. sve se bojim da ako Ada Bojana bude polazna stanica da se nece stici daleko
        Mislim da ćete mene odvući samo lancima ili ako kažete da će Vrsar biti sledeća stanica
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Heinz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 1027
          • Beograd, Voždovac
          • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by DarkoBG
          Kroz CG je blagi uzas. Sem par delova uradjenih u kanjonu Morace(ukupno cca 10km) ostalo je tuga. Pogotovo deo posle PG ka Srbiji. Uzas. Cak su na nekim mestima skinuli asfalt(duzina tipa 5m)a razlika u visine je sigurno 10-15cm i uopste nije prijatno kad u punoj brzini naletis na to. Naravno o nekom znaku upozorenja ni govora. Jedino malo tunel Sozina popravlja utisak i stvarno je dobro uradjen. Nisam prosao kroz SV.Rok i Malu Kapelu u HR ali Sozina je bolja o tunela Ucka posle Rijeke ka Puli.

Da ne davim dalje, nazalost ne vidim sta to posebno u CG ima da se vidi. Steta, potencijala ima ali je njihov trud 0. Sta reci kad severni deo primorja nema vode a onaj drugi nema struje.
          .

Ne znam gde si ti bio, u kojoj CG i kada, ali ono gore nema veze sa stvarnosti. Došao sam pre 2 dana iz CG, nema ni jednog dela sa radovima a da nije obeležen, odnosno postoji samo jedan deo pre Kolašina (koliko se sećam) i regulisan je semaforom.

U CG ima itekako šta da se vidi, počev od Ade Bojane na jugu, preko starih gradova Budve, Kotora, Herceg Novog. Cela priroda je super.

Sad nešto malo off: prvi put sam se kolima vraćao preko Berana, Rožaja, Novog Pazara, Kraljeva i Kragujevca. Vožnja dolinom Ibra je fenomenalna, priroda je neverovatna, samo nije za one sa slabim srcem
          Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Darko
            CBC Senator XXL
            • 29.03.2005
            • 528
            • Beograd

U poredjenju sa putem BG-Cacak-Uzice-Prijepolje ono u CG je jako lose. Burazer mi je dosao pre 3 dana iz CG i kaze da su pred PG i dalje ti iseceni delovi asfalta i da to nije obelezeno. Generalno je put los i tu nema sta da se prica. Naravno u poredjenju sa putem kroz Srbiju iako sam ja ocekivao suprotno. Sem penjanja na Rudnik i naravno Zlatibora put je u odlicnom stanju. Naravno da u CG ima sta da se vidi, ja sam samo pricao o delu oko Ulcinja....

Comment

• Heinz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 1027
              • Beograd, Voždovac
              • Avensis 2.0 D4D

Ja stvarno ne razumem o čemu se radi?

Prvo, penjanje na Rudnik iz BG-a je nov asfalt.
              Dalje, ono preko Zlatara zoveš put? A radovi su toliki da sam čekao 15 minuta u mestu dok mehanizacija skida susedno brdo.
              Pred PG nema isečenog asfalta.
              U Srbiji ima "radar" i "puna linija" sačekuša a u CG policiju ne možeš ni da vidiš, osim na stalnim punktovima na moru (Petrovac, Sv. Stefan...).
              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Darko
                CBC Senator XXL
                • 29.03.2005
                • 528
                • Beograd

Ocigledno su se neke stvari promenile u odnosu na pre mesec dana... A za taj isecen asfalt sam bas pitao burazera i on mi se kune da je i dalje tako. Ja ne znam sta vozis, pa mozda nisi primetio ali nema sanse da bi mi tako nesto promaklo ili mi se ucinilo. Pogotovo sto nije bio na jednom mestu vec mislim na 3. Sto se milicije tice, tacno, u CG nikakvih problema

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

I moja iskustva su slicna Heinzovim sto se tice putovanja po CG. Imajte u vidu da sam vozio Nivu.

Nego.....

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• FiatGroup
                    CBC Senator
                    • 11.06.2005
                    • 228
                    • Rijeka

Racunajte na mene ako ste negdje u blizini...
                    The best is the enemy of the good
                    The proof of the pudding is in the eating

Comment

• TommyZG
                      CBC Član
                      • 28.03.2005
                      • 36

Originally posted by DarkoBG
                      Ono sto me pomalo odvraca od putovanja u Dalmaciju je to sto mi je dosta ljudi iz Pule reklo da jos ne preporucuje putovanje kolima dole(sa BG tablama naravno). To mi je rekla i tetka iz Cakovca. Ne znam koliko tu ima istine ali ja moj auto sam samo zakljucavao dok sam bio u Puli i Fazani. Kandzu nisam stavljao, cak nisam skidao ni plocicu sa CD-a. I ni jedan jedini problem. Jedno vece sam cak i zaboravio da zakljucam i nista...
                      1. stvar - Zagorci i Medjimurci (Cakovec, Varazdin, Krapina, uglavnom, sjeverno od ZG) su puno konzervativniji i puno... hmmm.... zatucaniji u smislu postovanja nacionalnosti, tako da je to mozda njeno osobno razmisljanje.

Glupost, nikad jos nisam procitao u novinama da su nekom Srbinu izgrebali ili razbili auto zbog tablica. Pogotovo na moru, jer Dalmose lagano boli taki otkud je tko i kaj je bilo, more je, fjaka je, sunce je upeklo i treba traziti hlada.... Pitaj radije ljude koji su bili dolje, nek' ti oni iz prve ruke kazu kakav su imali tretman. Svugdje ima ******, ali razumni ljudi nece generalizirati jednu cijelu naciju zbog ekstremne manjine. Na idiota mozes naletiti i u Tuzli, Budimpesti, Osijeku isto kao i u Novmo Sadu ili Pancevu (NHF navedenim gradovima, just making a point...).

Comment

• *Egon*
                        CBC Senator XXL
                        • 31.12.2004
                        • 1232
                        • Beograd, Dorcol, N 44

TommyZG mislim da si u potpunosti u pravu, ****** ima svuda.
                        Ali je osnovni problem sto zbog jedne jedine budale tebi i drugima moze kompletno da propadne odmor i zadovoljstvo.
                        Garaza
                        1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• BOOST
                          Founder - Admin od Začetka
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Ja stvarno nekapiram koji je k sa tim Balkanom. Naviko sam da vidim kod Sveda kako imaju i macke i kerove i miseve u jednoj kuci. Niko nikog nejede vec se igraju zajedno.
                          Ako moze zivotinja da promeni svoj instikt sta je onda greska sa ljudima

I sto je najcrnja stvar svi se tako lepo druze na zapadu bez obzira ko je ko

No, ajd ako moze da se nepolitizira, verujem da su zivotinje uspele da prebrode krizne osobine zato sto nemaju politicare
                          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                          move your mind

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

Pa skoro sam citao kako su u ZG izvukli onog dedu iz stojadina BG tabli i prebili ga...a takodje sam skoro upoznao decka iz ZG koji je doshao u BG i na Banovom Brdu ostao bez sve cetiri gume
                            Power of dreams !!!

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

hm, Istra je jedna planeta, dolje juznije Dalmacija prilicno drugacije...iskustva, da nazalost tih ****** ima poprilicno jos uvek (sa slobodnim delovanjem) sudeci po broju "nezgoda" pa cak i kada su Hrvati iz Srbije u pitanju (pouzdano, iz prve ruke srednja Dalmacija ostrvo Prvic).
                              pre koji mesec gradonacelnica Dubrovnika je javno preko HTV1 pretila Srbijancima, ovaj forum ne zasluzuje takav recnik pa cu preskociti, gledao direktno na HTV.

slucaj bas iz Dubrovnika gde su Slovake (iz okoline BG ako je bitno) potpuno poharali, mislim imovinu tek tako iz hira/besa/ ko zna...

slazem se da ****** ima svuda, pa naravno i ovde samo nekako cini mi se da jos nije sazrelo en general shvatanje da se te budale moraju izolovati i da zakon mora da bude jednak za sve bez obzira na razna porekla, dakle pravna drzava bez izuzetka.

opet, znam i one koji su bili u Splitu pa nisu imali problem a putovali autobusom/vozom dakel javnim prevozom i to podosta sati u zajednici sa podosta ljudi pa bez ikakvog problema.

sto kaze boost, i zivotinje su pitomije od ljudi

(P.S. rodjaka i dalje ne moze da koristi svoju imovinu na Bracu- Sumartin jer je okupirana/oteta kako god da se nazove. ono sud, policija itd to kao da niko ne zarezuje, virtuelni svet... a cak nisu ni Srbi u pitanju po nacionalnosti).

mislim da je jedni lek za ucenje tolerancije po dzepu, ali svaki put pa kada zaboli brzo se uci...to je izgleda na Balkanu univerzalna medicina.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• Darko
                                CBC Senator XXL
                                • 29.03.2005
                                • 528
                                • Beograd

Ja nisam imao nameru da bilo koga i sta da isprovociram vec sam samo izneo svoje misljenje koje je opet mozda nerealno jer se bazira na pricama i iskustvu drugih ljudi. Kao sto rekoh obisao sam celu Istru i totalno se pozitivno iznenadio, tako da tamo uopste ne bih brinuo za auto. Kod tetke sam takodje bez problema drzao auto na ulici ali to je sad nebitno za ovu pricu. Tacno je da ****** ima svuda, samo mi je malo cudno sto cak i ljudi iz HR kazu da jos nije sigurno ici kolima dole u Split npr. Ne mora uopste da znaci da ce se bilo sta desiti samo mislim da su sanse da ti neko nesto uradio na auto mnogo vece nego u Puli. Kako god, samo diskutujemo, forum tome i sluzi.

P.S. Kod mene u naselju je pre jedno mesec dana nekoliko dana stajao Megane za ZG tablicama i nista mu nije bilo...

Comment

Working...
                                X