Mojima je pomogao Babies Nurse(mislim da se bas tako zove,neko je vec naveo),to je bas za takve stvari.Na prednjoj strani ima neka medicinska sestra drzi bebu.Pa probaj
Onaj ko poznaje neprijatelja svoga i poznaje samoga sebe, neće biti ugrožen ni u stotinu bitaka.
Grcevi krecu od trece nedelje (moguce) i traju u najduzem periodu do 6 meseci. Predstavljaju normalnu pojavu jer se (glivice) iz mleka "usadjuju" u creva i prave crevnu floru. Za neku decu to je bolno i naziva se decji grcevi. Ovo je ono sto sam ja cuo, znaci nisam strucan da tvrdim.
E sada efikasno sredstvo za grceve ne postoi, ako bi neko to napravio, ne gine u Nobelova nagrada.
Moj sin je imao veoma jake grceve, probali smo sve ili sva vec navedena sredstva, ali nam je pedijatar preporucio, tada samo je moglo da se kupi preko (sada verovatno postoji i ovde) "SAB SIMPLEX" (molio bih ljubitelje saab vozila da ne komentarisu)
U nasem slucaju je jedino bilo efikasno te je sin mogao da spoji sat ili dva da mirno spava.
Kada smo dobili cerku, prvo mi je palo na pamet da kupim sab simplex, u obilatim kolicinama. Na svu srecu pitali smo se sta su to grcevi.
Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
djukic: "Nurse je dobar ali nepomaze u mom slucaju."
Nurse ne pomaze ni u kom slucaju, a ne samo u tvom!
Ono sto je najbolje na sta smo zena i ja naleteli su "Espumisan" kapi (mislim da ih rade Svabe) i caj od komoraca (nesto kao granulice). Probaj to pa javni kako je proslo. Sigurno ce biti bolje nego bilo sta drugo. Pozdrav!
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
P.S. Kratkotrajna pomoc je i grejanje stomacica vrucim peskirima, pelenama i sl.
Samo ukoliko je bebi otpao pupak, nikako ako ga još uvek ima, jer toplota će napraviti ponovno krvavljenje iz pupka, a to ne biste želeli da prolazite!
Espumisan kapi su OK, ali one teraju bebe samo da se oslobode gasova za vreme kojih i dalje ih boli stomačić!
Sve u svemu, sve to ide u rok službe, sve to mora da prodje, a prolazi za oko 3 nedelje maximalno!
Sretno novopečenim tatama, a ja im želim manje sna nego do sad!
Probali smo:
1. Espumisan
2. Nurse Harvey's
3. Topla pelena
4. Veseli termofor (2 komada)
5. Masiranje stomacica u smeru kazaljke na satu
6. Nosanje po celoj kuci
I to sve je "mozda" ublazilo ali plac je i dalje bio neutesan. Uzmem Marka a on se sav iskrivi od grca, place grleno...
E onda sam cuo od zene ciji sin ima 35 godina da postoji neki senjacki caj. E taj isti caj je pomenuo i kolega prolupator. Otisao sam do te senjacke apoteke (apotekarska ustanova - drzavna apoteka). Apoteka se nalazi preko puta sajma. Medjutim tamo je naravno bio petodnevni popis. Usao sam i zamolio da mi daju jedan caj cak sam davao i 1000 din. E onda je kolega prolupator ustupio kesicu caja (necu da mu kazem hvala jer bi onda on morao da mi kaze i drugi put )
SENJACKI CAJ
1. Skuvali
2. Dali
3. Mali spavao 5.5 sati
I nadalje lepo grceva ima ali su potpuno podnosljivi, znaci prducka pomalo stenje ali se nebudi samo se meskolji.
Dakle, tatina lepotica spava na sve strane...
Imamo poze: Supermen, "joj al' sam crkla" (sve 4 u vis), avion (siroko rucice), samo cooliram (s prekrstenim nozicama), necu odavde (samo na mami da bacim dremku)....
Inace mala spava popodne vecu partiju i nabacuje dremke tokom dana. Nocu spava junacki po par sati, jede, pa opet spava par sati. Voli je tata
Comment