Sugestije za poboljšanje foruma, deo drugi.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Sugestije za poboljšanje foruma, deo drugi.

Dosadno je pa ćemo uskoro opet tumbati nešto sa forumom.
    Pomoglo bi da se sazna mišljenje članova u vezi foruma.

1. Svidja mi se forum zato i zato, nemora opširno ali ono šta vas drži ili dovodi na forum. Čisto da znamo šta da se nastavi tako.

2. Ne svidja mi se to i to, bez pljuvanja, svaka sugestija je dobrodošla i razmotriće se. Opet da znamo da li smo u mogućnosti da to prepravimo ili popravimo.

3. Želeo bih da ima ovo i ono na forumu, mislim na sadržaj ili način organizacije.

Svako ima pravo na svoje mišljenje, kome se ne svidja nečije neka zaobidje temu...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Re: Sugestije za poboljšanje foruma, deo drugi.

Svidja mi se zato sto odgovore na strucna pitanja dobijamo brzo i od, evidentno, strucnih ljudi. Atmosfera na forumu je odlicna i ima dosta duhovitih clanova. Najvise mi prija edukativni faktor foruma.

Ne svidja mi se, tacnije, mislim, da neki moderatori, ponekada, brzopleto zakljucavaju pojedine teme. Primer je tema HHO generatori, ali na srecu, cini mise da bas Vi Doro to vrlo efikasno primecujete i vracate te teme u zivot. Nisam siguran ni oko brisanja postova, malo je nedemokraticno i malo bi, MOZDA, trebalo vise uvazavati slobodu misljenja.

Za neke inovacije na forumu nisam siguran da imam ideju, ali ako se nesto javi u glavi, pisacu.
    U svakom slucaju hvala ovom forumu sto postoji.
    Long Live CBC!!!

Comment

• WEST 014
      CBC Senator XXL
      • 17.08.2010
      • 862
      • Valjevo
      • Audi A4

Kao sto je rekao Bane odlicno je to sto se brzo daju neki saveti (vreme je novac), nema bukvalno pitanja na koja se nije odgovorilo, ima dosta ljudi koji su spremni da pomognu svojim savetima u vezi bilo cega.. Sve teme su zanimljive, pretrazivao sam dosta starijih tema, stvarno ima mnogo stvari da se nauci, informise i pogleda. Ima izvanrednih automobilskih strucnjaka, poznavaoca, mehanicara i sl. koji stvarno znaju mnogo i sta reci osim svaka cast i SAMO NAPRED.

primedba: iako sam nov clan foruma i ne pisem mnogo, primetio sam da neki moderatori koriste to sto jesu u svoju korist, malo se ponasaju bahato, tipa ne znas nista, ja sve znam itd, ili u nekoj nebitnoj prepirci sa nekim clanom samo kazu nisu u pravu ne pricas istinu nije to tako i onda Lock ili brisanje postova..
      Ovo jeste veliki forum i ako bi svako pisao kojekakve gluposti normalno da ovo ne bi funkcionisalo nikako ali treba pokazati razumevanja za drugu stranu i ispostovati svakog. Ja nisam dolazio u neprijatne situacije i mozda je glupo da ovo pisem, ali mislim da treba svako da bude ravnopravan na forumu, a moderatori da reaguju kada je to sa pravom, a ne zato sto se nesto njima ne svidja u tom momentu ili su malo taj dan bili nervozni. Normalno ljudi smo pa i gresimo, i razumem sa neke strane.
      Toliko od mene.

Pozdrav i sve najbolje.

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Svako uređeno društvo funkcioniše po nekim unapred dogovorenim pravilima pa je tako i sa forumima. Pristupanjem u članstvo nekog foruma obavezuje na poštovanje pravila.
        MEĐUTIM,pravila niko ne čita,policajce niko ne voli,i svi bi da su primadone. Jednostavno to nije moguće.
        MOGUĆE je izneti sugestije i tako menjati pravila foruma.
        Mislite o tome,pa iznesite sugestije.

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

Moja sugestija je upravo bila potkrepljena konkretnim primerom, gde je administrator zakljucao temu o kojoj ne zna bas puno (nejasno je po kojim pravilima), tema je kasnije ozivljena, a nekoliko clanova koju su nastavili da postuju su dokazali svoju visoku strucnost u toj oblasti.
          Long Live CBC!!!

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Nisam imao nameru da prozivam nego da polemišem.
            I nisam advokat.

Comment

• banekg
              CBC Senator XXL
              • 06.09.2010
              • 1274
              • Nis
              • Toyota Carina e 2.0

Postovani Stratos, vi ste jedan od onih clanova, zbog kojih sam se uclanio na forum. Vase postove smatram izuzetnim i veoma korisnim, tako da ni ja nisam imao lose namere , vec samo iznosim jedan od primera koji mi se nisu dopali. Izvinjenje, ukoliko sam izazvao pogresan utisak.
              Long Live CBC!!!

Comment

• Bojan1212
                CBC Senator XXL
                • 15.07.2008
                • 468
                • Zemun
                • Honda Accord

Prvo da napomenem da sam stalni posetilac ovog foruma. Bukvalno svaki dan...

1. Sta mi se svidja? Svidja mi se zaista veliki broj stvari. Veliki je broj clanova, samim tim veliki broj tema, a takodje i svakodnevno dosta novih tema. Teme su uglavnom edukativnog karaktera, a iako sam vec vise od 2 godine ovde i dalje ima veliki broj jako poucnih tema koje nisam stigao da prelistam. Takodje veliki broj clanova zaista ima visoko strucno znanje sto je za svaku pohvalu. Pored toga uglavnom su spremni da diskutuju sa manje strucnim ljudima... Vi "crveni" po meni extra obavljate posao. Ne dopustate puno praznih diskusija, kontrolisete bahate, a nisam primetio preteranu pristrasnost prema pojedinim clanovima kao kod nekih drugih foruma. To je velika prednost sto nema bahatih na "povlascenim" pozicijama. Sto se tice moderatora, mislim da su i oni ok, ima ih vise pa ponekad mi se ne svidi svaka njihova odluka ali sve u svemu ok. Dora i ostali crveni ocena 10, a zeleni 9. Ne secam se zasto, ali takav mi je utisak da sam par puta naleteo na situacije gde su odluke nekih moderatora po meni bile na neki nacin prestroge...

2. Jedino sto mi pada na pamet da mi se ne svidja je neka prazna prica nestrucnih clanova. Ne mogu da se setim ali uglavnom mislim na neku strucnu temu gde se javi neko samo da bi npr. napao autora zbog necega sto je kao uradio i sl. a bez odgovarajuceg odgovora. Cemu to? To se naravno odnosi na nestrucne clanove. To sam uocio par puta pa sam se setio...Ja posto nisam dovoljno strucan, ne zelim da savetujem u takvim temama, iako ima situacija da sam siguran sta je kvar. Ne zelim da odgovaram jer ne znam sve detalje vezane za to, a znam da ce se javiti neko strucniji samo koji minut posle mene... Zna se gde je ok takva prica... Ostale stvari koje mi se ne svdjaju uglavnom sankcionisete.

3. Slabo pratim ostale forume, pa tako nemam ni neke ideje. Po meni extra i samo tako nastavite sa vodjenjem ovog foruma. Sad se setih mozda bi nam trebao neki kao Junior da nas malo i zasmeje po neki put

PS: Jel normalno sto mi je zadnjih par dana siv forum, a ne narandzast kad se ulogujem?

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Hvala!
                  Ipak...ovaj forum nose oni sa crvenim,zelenim i žutim nikovima.Mi plavi bi trebalo da pomognemo da NAŠ forum bude bolji,po našim merilima.
                  Možda se ne vidi,ali oni su zaslužni.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

onaj zli bezopasni 'oce da ukine nandzarastu temu. odes u korisnicki kontrolni panel i namestis ponovo koju hoces.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ja sam bio ubedjen da je braon

Ukratko, nema...
                      Svako ima pravo na svoje mišljenje, kome se ne svidja nečije neka zaobidje temu...
                      polemike, svako kaže šta misli, JEDNOM....
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• stevak
                        CBC Senator XXL
                        • 31.05.2009
                        • 1215
                        • Zemun
                        • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Dora
                        Ukratko, nema...
                        polemike, svako kaže šta misli, JEDNOM....
                        Ja baš mislio da kažem nešto, al' ako zeznem, posle više neću moći ništa. Bolje da ostavim za kasnije

Šalim se...forum je sasvim ok i, kao takav, postao je riznica znanja. Što se mene tiče, ja tu ne bi' ništa dir'o.
                        ex SAABotražitelj

Comment

• peaveeus
                          CBC Veteran
                          • 24.03.2008
                          • 118
                          • beograd

Svaki dan sam na ovom forumu, i citam sve sto moze da se procita.
                          1. Ovaj forum je nepresusna riznica znanja, saveta, i resenja za skoro svaki problem ima i vise nego dovoljno. Neki clanovi koji su zaista eksperti daju neverovatno precizne i kvalitetne odgovore.
                          2. Ponekad se desi da se neka tema zakljuca malo "prestrogo" , ali opet to je moje vidjenje, tako da mozda nisam u pravu.
                          Iskren da budem, malo me je strah da postavim temu sa nekim stvarima koje me interesuju a ticu se tuninga, ili o stvarima koje sam uradio sa kolima a ticu se iste teme. Upravo iz razloga sto je na forumu prisutno dosta pravih experata pa ne bih da ispadnem glup javno. ne bih sada da nagadjam, ali mozda ima jos forumasa koji bi se malo vise raspisali kada bi bila neka tema tipa " tuning za pocetnike"
                          3. Mogla bi neka rubrika Uradi sam da padne, recimo da se prebace neki postovi sa foruma u tu novu rubriku pa da ima sve na jednom mestu, jer ima dosta podviga u DIY domenu koji su rastrkani po celom forumu.
                          Toliko od mene
                          pozdrav,
                          Peaveeus
                          FixOrRepairDaily

Comment

• Paranoid
                            CBC Senator XXL
                            • 13.01.2009
                            • 622
                            • Beograd
                            • Fiat 131 1300

Jako me nervira sto ljude mrzi da stave veliko slovo na pocetku recenice, i ostali stilovi pisanja korisnika koji cine ceo post otrcanim iako je on mozda od znacaja za temu. Nekoliko takvih vezanih postova pocinju da lice na buvljak, a ne na jedan veliki organizovani forum. Znaci veliko slovo na pocetku recenice, hvala.
                            Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• aivan
                              CBC Senator
                              • 28.02.2006
                              • 247
                              • Bograd, Mirijevo

1. Svidja mi se forum zato sto ima dosta ljudi, jos vise iskustva, i uglavnom se trudimo svi da jedni drugima pomognemo. Nekome ce to sve biti od prakticne koristi, a neko samo teoretski da prosiri znanje, u svakom slucaju fino.

2. Ne svidja mi se sto ponekad ima clanova koji nedvosmisleno daju odredjene dijagnoze, veoma samouvereno, iako imam osecaj da ne bi smeli tolko "sigurni" da budu, najvise zbog stete koju mogu naneti dobronamernom clanu koji ce ih poslusati i uraditi to sto predlazu (cesto pogresno). Inicijalno je tesko ustanovit ko stvarno zna o cemu prica ... za dosta njih se kasnije otkrije da su dileje ali steta vec moze da bude ucinjena. Igrom slucaja, mozda, cesto se desi da su ti clanovi nekakvi majstori (dal samozvani, dal obrazovani, dal su radili kao kalfe nekad i negde ... to ne znamo, a bilo bi lepo da znamo).

3. Želeo bih da da mogu da stavim neke teme na "ignore", uh, to bih jako zeleo (mozda bih i neke clanove stavio na "ignore" ali znam da onda teme ponekad izgledaju cudno bez njihovih postova pa nije bas prakticno i zbunjuje) (ili to vec postoji?)

pozz
                              Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

Working...
                              X