pravilno je, pošto su o tome pri?ali u Blicu neki dan, treba da zameniš. a ne trebaš da zameniš, ali to su sitnice u pore?enju sa jer vs jel na primer. A to sa felnama, felgama, to su sinonimi, ni to nije strašno.
Gramatika zapravo pravopis
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by zoranbgnaprimer : trebas zameniti filter ... pravilno : trebas da zamenis filter.
znaci ovo DA se slabo koristiZovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
sta vam je ljudi, stvaramo novi, kompjuterski jezik a sve u cilju brze komunikacije.
ucestala je pojava koriscenja stranih izraza i skracenica sto ne znaci da se iste koriste u svakodnevnom izrazavanju. mada, kako ko...
od ovog JER se i ja jezim ali sta je tu je... ne treba ljudima uzimati za zlo a pogotovo ih ne treba etiketirati kao nepismene. meni je recimo mnooogo gora stvar kad na televiziji gledam spikera ili voditelja koji ne zna da govori ili, sta reci o onom: "ZNACI, MISLIM, OVAJ... KAKO SE ZOVEEEE"... ima dosta ljudi koji nemaju bogat fond reci pa koriste postapalice. jbga, nisu citali lektiru u osnovnoj i srednjoj skoli a sad se nema vremena za knjige.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Takodje mi smeta ovo jel i jer... Ali kako nauciti coveka koji tako koristi ceo svoj zivot...
Rekoste felge, i to mi jako smeta, a to je inace germanizam [felgen]..
Sto se tice tih postapalica i ostalog vezanog za reportere i spikere, zverko znas da imaju iza kamere ekrane ili sta ja znam sta na kojima im ide tekst koji citaju, i tacno se vidi da zbog njega razvlace toliko, dal ih zaebavaju ovi iz rezije ili se jednostavno zbune ne znam, ali da je veliki broj ovih slucajeva bas zbog ovoga...
Eto.. a imao sam 3 iz srpskog.. lol
BMS team
Comment
-
-
Kada dođete u situaciju da treba nešto ozbiljno da pišete tastaturom, biće vam žao što forume niste koristili da vežbate šđčćž i gde treba staviti razmak i veliko slovo. Bavim se nekim vidom novinarstva i najmanji je problem da pišem postove vizuelno lepo, jednostavno se čovek na to navikne i više mu ništa ne predstavlja problem. Dosta izgovora, samo je malo dobre volje potrebno.
Comment
-
-
Originally posted by mirdzaOriginally posted by zoranbgnaprimer : trebas zameniti filter ... pravilno : trebas da zamenis filter.
znaci ovo DA se slabo koristi
Comment
-
-
To je prilog, a prilozi imaju komparaciju. Konkretno, NAGLO ima nepotpunu komparaciju, tj. nema superlativ.
Comment
-
-
Originally posted by HermesTo je prilog, a prilozi imaju komparaciju. Konkretno, NAGLO ima nepotpunu komparaciju, tj. nema superlativ.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
Comment