Originally posted by Vocko
Gramatika zapravo pravopis
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Da je nešto drugo što ne bode toliko oči, ajde dobro, ali ipak....
Sastavljeno i rastavljeno pisanje reči - čini mi se da ovaj segment pravopisa zadaje veliku muku, a pošto je ovo edukativni forum....
Rastavljeno se pišu:
a) rečca NE u odričnim oblicima glagola, na primer: ne znam, ne veruju, ne dolazimo, ne pitaj, ne može; izuzetak su odrični glagoli neću, nemam, nemoj, nisam;
b) odrične zamenice niko, ništa, nikoji, ničiji, nikakav kad se upotrebljavaju s predlogom, na primer: ni za koga, ni sa kim, ni u čijem, ni pred kakvim, ni za kojim
v) rečca li uz glagole u upitnim rečenicama, npr. Hoćeš li doći? Veruješ li mi? Znaš li to? i u upitnim rečenicama sa da, na primer: Da li bi mi pomogla? Da li imaš novca?
Comment
-
-
-
Mislim da su sms poruke glavni krivac za to zaglupljivanje, svaka ****** ti nesto pise, koliko hoces ih je polu pismeno i onda se to uvlaci pod kozu. Onako po navici odgovaras kratke, gramaticki nepravilne recenice, i tako godinamaIf God rides a Harley............
The Devil rides a Duke!
Comment
-
-
Kad ste tako pismeni zašto pišete ****rka umesto šišarka?
Comment
-
-
Ja više volim kad ima dve, ono dvo****rka, dvocevka itd...
Ja sam više od 10 godina suskao kad pisem i ovako mator sam nekako prešao na YU slova a ovi mladi kad ima sad i tastature na kojoj sve piše, nepismeni...
Comment
-
-
Udjem lepo unutra i pitam koliko mogu da vas satirem dok ****te?
Comment
-
-
Ti si bre lud
A i ovaj nije daleko:
Originally posted by KanarinacBoki ljakse shta je sa gramatikom??Ostala u Kumodrazhu??
NEMOJTE zajedno!Ajde bre brukash nam firmu ovde, a treba kao primer mladjim narashtajima da sluzhish.Joj, Kaniii...
Comment
-
Comment