Punto mk1

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rstefan88
    CBC Član
    • 10.01.2008
    • 26
    • Beograd

Punto mk1

Evo da i ja predstavim svoj autic. Dosta toga je radjeno na njemu sto se stylinga tice, a jos vise uradjeno pa maknuto jer mi se nije svidjalo kako je ispalo. Dakle stvari koje su trenutno na autu su: alessio alu-felne 15" sa gumama 195/50/15, prednji branik od punta mk1 abarth, maglenke od fiat brava, pragovi od abartha ali odradjeni da se ne vidi prelaz, zadnji branik od punta mk2 abarth, zatvoreno mesto za tablicu na 5. vratima, lexus stopaljke (samo me ne ubdjeujte da ih skinem jer se meni svidjaju), sedista iz brava HGT, ceo enterijer prefarban u crno/bez kombinaciju i tapaciri takodje odradjeni u toj kombinaciji, kozni volan iz fiat coupea, kozna rucica menjaca, centralna konzola iz punta GT, el. retrovizori od punta GT, 2 para elipsi pioneer TS-A6911 i dve bazuke pioneer TS-W75 ili tako vec nesto i dva pojacala pioneer GM-X404 koja sve to guraju, plejer je neki budjavi panasonic koji planiram da menjam. U planu jos imam da spustim auto napred za oko 4cm, spojler sa trecom stopaljkom, zatamljivanje preostalih stakala malo svetlijom folijom, angel-eyes farove, tapaciranje neba u bez boju, ubacivanje zvucnika napred u vrata pioneer TS-A171c, tapaciranje sedista i jedno dobro profesionalno masinsko poliranje na kraju. Eto, evo i par slikica pa dajte komentare, samo me kazem nemojte ubedjivati da skinem stopaljke jer se meni svidjaju, svi ostali komentari i sugestije su dobrodosli.

Neke slike su starim volanom i sa koznim dok nije bio definitivno sredjen. Volan koji je sada u kolima je ovaj na poslednjoj slici.
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Imam jedno pitanje.
    Shta radish kad treba krilo da skinesh?

I love my

Comment

• rstefan88
      CBC Član
      • 10.01.2008
      • 26
      • Beograd

U principu ne planiram da ga skidam, a ako ikad budem morao moracu i prag sa njim...

Comment

• ranko
        CBC Član
        • 25.06.2007
        • 86
        • Sremcica City

super puntic... enterijer po meni 2x bolji od exterijera mada je i on na nivou... ma sta ser*** extra mu je zadnji deo....

ej bre kako otvaras gepek???

dobro nam dosao...

Comment

• Krle
          CBC Član
          • 20.09.2006
          • 11
          • Pancevo

Po izgledu bi se reklo da je neki benzinac ispod haube...
          Vidi se da je dosta rađeno... odlično izgleda

Šta misliš da zalepiš crnu foliju na B stubove?

Pozz

Comment

• rstefan88
            CBC Član
            • 10.01.2008
            • 26
            • Beograd

E da i to sam planirao. Kad prodju ispiti i kad budem imao vremena da se igram odna cu zalepiti te folije. Inace nije benzinac ispod haube. 1.7 TD60, ali sve vise ubedjujem moje da promenim motor pa ako uspem da ih ubed uletece verovatno neki turbak. Imaju dve varijante sto se motora tice, jedna malo skromnija i normalnija a druga totalno ekstremna. Prva varijanta je da se nadje dobar 1.4T iz GT-a, a ako budem ocistio godinu pre leta i ako budem radio i bude bilo para mozda se upustim u poduhvat 2.0 16vT, ubacivali ljudi to u punta, ima da se oteli od posla i para ali moze. I onda okacim jedan onaj leteci spojler (krilo) i pevam "ja verujem da letim"!

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

A kako cesh da skinesh prag kad si ga i pozadi sastavio sa stranicom?Nemoj se ljutish ali zanima me bash.

I love my

Comment

• rstefan88
                CBC Član
                • 10.01.2008
                • 26
                • Beograd

Kazem ti nisam ni planirao da skidam krilo i zadnju stranu, a i sto bih osim ako ne daj Boze daodje do udesa? a ako do toga dodje i prag ce verovatno puci tako da bih i njega zamenio.

Comment

• zaki
                  CBC Veteran
                  • 01.09.2006
                  • 199
                  • Beograd
                  • Fiat Stilo 1.9JTD

Lep autic, bas je kulturica sredjen, nista preterano...

Comment

• BaneT
                    CBC Senator XXL
                    • 09.12.2005
                    • 562
                    • Beograd

2 pitanja:

Kako si ubacio kupeov volan ? zar se letve ne razlikuju?

Nisi mu dirao visinu? hoćeš li? mislim na opruge.

Comment

• rstefan88
                      CBC Član
                      • 10.01.2008
                      • 26
                      • Beograd

Planiram da ga spustim napred za 4-5cm, ali ima par stvari koje treba pre toga da odradim. Razlikuju se. Bila je ogromna zezancija ugraditi ga. Morao sam kod metalo strugara da menjam one nastavke koji se kace na letvu. Od kupe je malo uza, za 1mm. Srecom tako su volani napravljeni da moze to da se odradi, nisu ti delovi liveni iz komada nedgo naknadno ubacivani. Evo i slika sta sam menjao.

Ovaj var se skine, izvuce se onda nastavak, ubaci se sa drugog volana i zavari se opet. Deluje jako jednostavno ali sam se napatio. Mada vredi, jer je volan daleko lepsi nego fabricki. Inace jurio ja da kupim volan od GT-a, slican i mnogo jednostavnije ubaciti i nikako da ga nadjem. Pet dana nakon sto sam sve zavrsio naletim ekstra povoljno na GT volan i tako popizdim...

Comment

• yoopie
                        CBC Član
                        • 21.05.2008
                        • 86
                        • Novi Beograd

Imaš li kontakt za taj GT volan? Javi na PM ako znaš gde mogu kupiti jedan.

Lep ti je puntiša, cenim detalje o kojima si brinuo. Retrovizori sa GT3 su prava stvar za auto svetle boje jer se ne farbaju celi - bravo! Štopaljke kud i kamo, ukusi su različiti... Ako ništa drugo lepše su od onih "hromiranih" koje liče na oči nekakvog insekta. Sedišta izgledaju kao da ih je tu fabrika namenila, samo mi reci jel pašu direktno ili si prepravljao klizače?

Zadnji brisač sam ostavio za kraj ... Estetski mu nije mesto tu al' da ima ulogu, ima i to kakvu.

Stoka iz Bloka

Comment

• rstefan88
                          CBC Član
                          • 10.01.2008
                          • 26
                          • Beograd

A jes lepse bez brisaca pozadi, ali mislim da ne bih mogao bez njega, jednostavno jako je praktican. Sedista skoro da su mogla bez prepravki, jedino sto treba je da se izbuse nove rupe na zadnjoj strani nosaca, u sustini nikakva prepravka, samo treba dobra busilica. A sto se tog volana tice lik je iz zagreba, prodaje ga za nekih 30€, a mozda bi isao i za manje. E sada volan nema airbag. Meni je odgovarao jer sam bio ovde nasao volan od sportinga koji nije oblozen kozom i u ocajnom stanju i za njega dao moj fabricki i doplatio nista... I preko ebaya narucio ovaj volan koji takodje nije imao airbag i isto me izasao manje od 30€, ali sam morao posle da placam strugara da mi premesta nosace, pa sam sjebao spulnu, pa kad sam sam montirao drugu s****m i centralu, ali na kraju sam sve popravio sve radi i sve je super, samo me izaslo 3 puta skuplje nego sto sam planirao. E pa ako ti znaci taj volan iz zg mogu da te spojim sa likom, meni je znacio jer mi nije trebao airbag a cale mi cesto prolazi kroz hr kad putuje pa nije problem da svrati do zg. Mozda i ti da pojuris po otpadima volan neki od sportinga samo da mu skines airbag...

Comment

• reaper_HGT
                            CBC Senator XXL
                            • 05.09.2007
                            • 888
                            • Beograd

tek sad izvalih temu, svidja mi se, lepo odradjeno, lexus ne volim ali to je stvar ukusa, fin auto sve u svemu

Comment

• shonsy
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 1391
                              • London/Beograd
                              • Honda CBR 125R

Fin fin!
                              Nego, kad mu vec nisi zatamnio stakla, jesi li razmisljao o belom viziru? To bi izgledalo...

Comment

Working...
                              X