Citroen Saxo VTS(R)-2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Iggy
    CBC Član
    • 23.06.2008
    • 20
    • SA-BG

Citroen Saxo VTS(R)-2

Posto vidim da ovdje ima kolega po automobilu,mislim da je ovo pravo mjesto da predstavim svoj autic a nadam se i dobijem neki koristan savjet.Radi se o Saxu VTS 8v 2002 god. Od opreme ima one osnovne stvarcice tipa serva,el. podizaca prozora,daljinskog zakljucavanja i to je kraj kratke liste.Rado bih zamijenio sve pobrojano za klimu ali mislim da od toga nema nista.Kupljen je proslo ljeto i dosao je ovakav kakav je sad. Spusten je(ne znam za koliko),stavljeni su distanci naprijed i nazad a kotrlja se na 14-kama 185/55.Mislim da bi mu neke 15-ke mnogo bolje cucale ali posto i ovako spusten sa 4 putnika nigdje ne kaci za sad ce ostati ovakav.Presao sam sa njim nekih 20-tak hiljada km i sad sam na 112000km.Za to vrijeme zamijenio sam samo srednji lonac,zadnje plocice,akumulator i naravno redovno odrzavanje ulje,filteri itd. Svjecice sam zamijenio kad sam ga kupio i umjesto NGK koje sam nasao u njemu,stavio fabricki propisane Valeo svjecice koje su me veoma razocarale.Auto je sa njima u startu slabije vukao nego sa onim starim NGK koje su bilo potpuno istrosene.Vrijeme je za nove svjecice pa ako neko ima neki savjet koje da uzmem,rado cu ga prihvatiti.Ne planiram neke posebne zahvate na njemu ali bih se rado otarasio katalizatora i stavio drugi usis pa ako neko ima savjet na tu temu,dobro je dosao. Evo i koja slicica...

U pozadini zadnje slike krije se jedan projekat ali o njemu nekom drugom prilikom...

Pozz svima
  • skijash
    CBC Senator XXL
    • 07.09.2007
    • 1354
    • Beograd
    • wrx

Pozdrav kolega! Lepo izgleda autić

Comment

• mishio
      CBC Senator XXL
      • 29.05.2007
      • 1204

znachi bela mu stoji prehebeno skroz ... vrh izgleda bas ocuvano da te jos dugo tako dobro i sluzi

Comment

• shonsy
        CBC Senator XXL
        • 11.05.2007
        • 1391
        • London/Beograd
        • Honda CBR 125R

Prvo da ti pohvalim saxonija pa da krenem po redu:

- felne - sigurno bi mu bolje stajale 15ice, to je utvrdjeno, ali nista vece od toga! Dakle to mu dodje kao idealna velicina, dobices na lepoti, bice malo tvrdji, jedino sto ces morati profil gume \45 da juris posto ti je spusten, bilo bi jos bolje kad bi stale \50 jer su bukvalno duplo jeftinije. Eto, proveri sta mozes da stavis, a imas i distancere te ne moras da juris neki mali ET felne. Idi na to da ti budu felne u ravni sa rubovima i bice perverzan kako na izgled tako i u krivinama!

-usis- imas da porucis na e-bay za male pare (oko 80 eura) kompletan cold air intake kit. Fino su se pokazali! Mozes i K&N panel filter samo da ubacis u postojeci sistem, nije ni to lose, ali nemoj ni od jednog ni od drugog previse da ocekujes, to su nijanse u pitanju!

-izduv- nije valjda da si menjao srednji lonac? Pa to si trebao da bacis covece, samo f50 da si nastavio i nazad protocni lonac i bilo bi odlicno! Vidi ako mozes neku izduvnu iz 4-2-1 da nadjes, sa njom definitivno vtr dobija konjice, a o tome mozes sa skijashem detaljnije...

Naravno preporucio bih ti da zatamnis stopaljke, blagi tint stakala, vizir napred, za enterijer baci pogled na moju ili skijashevu temu da vidis kako smo odradili sve detalje, verovatno ce ti se svideti pa mozes slicno da primenis!

Imas da radis i da se zezas do mile volje, to je najjace kad si na pocetku pa je eiz dana u dan sve lepsi!

Comment

• GoranBG
          CBC Senator
          • 29.04.2007
          • 282
          • Beograd
          • TU5J4

Autic izgleda vrh,extra mu stoji bela,i ja mislim da sam te video pre mozda mesec dana na Brankovom mostu..Poz

Comment

• Iggy
            CBC Član
            • 23.06.2008
            • 20
            • SA-BG

Hvala na komentarima i savjetima.
            Sto se auspuha tice svjesno sam zamijenio srednji lonac i ostavio izduv kao sto je bio jer sam imao lose iskustvo sa 206-icom koju sam prije imao. 206 ima samo katalizator i zadnji lonac ,nema srednjeg lonca i kad sam izbacio katalizator zvuk je postao iritirajuci.Onda sam na mjesto katalizatora ubacio jedan mali lonac pa je nakon toga bilo malo bolje ali opet preglasno za moj ukus.Za neko ganjanje po gradu mozda bi bilo i zabavno ali ja dosta putujem i na autoputu taj zvuk pocinje da nervira. Znaci otprilike kao i saxo kad bih izbacio srednji lonac.
            Cold air intake kit mjerkam na netu vec duze vrijeme pa ako neko zna varijantu da se nesto naruci preko ebay-a neka javi a ako slucajno neko ima taj kit a hoce da ga proda,musterija sam. Sto se izduvne grane tice, katalizator je u sklopu izduvne tako da bi to moralo komplet da se skine. To i nije neki prob,znaci moze da se ide na 4-2-1 ili jednostavno na izduvnu granu sa nekog starog Ax-a koji nema kat. Jedino ne znam sta se onda desava sa lambda sondom posto se ona uvrce direkt u izduvnu granu.Da li 4-2-1 ima navoj da se moze uvrnuti sonda jer grana od Ax-a znam da nema.
            @GoranBG -ako je to na Brankovom mostu bilo jedno poslijepodne i bila velika guzva onda sam to bio ja

Comment

• shonsy
              CBC Senator XXL
              • 11.05.2007
              • 1391
              • London/Beograd
              • Honda CBR 125R

Evo da pohvalim saxonija posto smo se druzili malo danas.

Stvarno odlicno izgleda i u sjajnom je stanju ocuvanosti.

Te felne da se promene i bice kulturica!

Sledece nedelje se nalazimo pa da uporedjujemo mashine... koristice Iggy-u da prouci malo skijashevog saxa...

ziveli vts-ovciiii

Comment

• Iggy
                CBC Član
                • 23.06.2008
                • 20
                • SA-BG

Hvala,hvala kolega. Mogu ti reci da sad ide bolje.Godilo mu je ono malo gazenje he he. Ovih dana cu da nastelujem ventile pa bih onda mogao i da stanem na crtu sa nekim

Comment

• VR6
                  CBC Senator XXL
                  • 31.10.2004
                  • 512
                  • Sarajevo

Iggy kod mene je 4 u 2 u 1 i ima lambda sondu na sebi

Comment

• Iggy
                    CBC Član
                    • 23.06.2008
                    • 20
                    • SA-BG

Jeste, ali kod tebe je 16 v i mislim da je kod tebe cat ispod auta a ne u sklopu izduvne grane kao kod mene

Comment

• shonsy
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 1391
                      • London/Beograd
                      • Honda CBR 125R

Iggy pa rekoh ti da je kod skijsha na supersprint izduvnoj 4-2-1 lambda sonda! Mozes da vidis, ima po netu i jeftinijih resenja, nemoras tog proizvodjaca oni su pri vrhu po skupoci!

A tek kad budes video kako ide, pozeleces i druge stvari da cacnes...

Comment

• Iggy
                        CBC Član
                        • 23.06.2008
                        • 20
                        • SA-BG

Pa definitivno ce da se ide na neko jeftinije rjesenje ili na neki rucni rad a stvarno bih volio da vidim taj auto pa da "ukradem" neka rjesenja sa njega

Comment

• SAXO
                          CBC Senator
                          • 16.12.2007
                          • 251
                          • Meljak

Pozz kolega lep saxo,a bela mu cuci ekstra

Comment

• Iggy
                            CBC Član
                            • 23.06.2008
                            • 20
                            • SA-BG

Hvala druze

Comment

• Iggy
                              CBC Član
                              • 23.06.2008
                              • 20
                              • SA-BG

Danas sam bio vrijedan(sta sve covjek moze da postigne kad ustane u podne) i nastelovao ventile,zamijenio ulje i filter i konacno se rijesio shit Valeo svjecica.Ubacio sam Champion RC8YCL i razlika je stvarno iznenadjujuca. Onda sam odlucio da se pocastim i jednim modnim detaljem o kome sam dugo razmisljao i tu nastaje problem.Radi se o alu. poklopcu rezervoara. Taj poklopac serijski dolazi na 206 CC 206 GTI i iz nekog razloga mislio sam da je isti kao i na Saxu. Medjutim kada sam skinuo svoj poklopac,vidio sam da se razlikuju i da ovaj ne moze da se namontira. Kod 206 ovaj alu. dio je ustvari spoljna maska i dovoljno je skinuti onu plasticnu sa dijela na kome ostaje bravica i staviti ovaj.Kod Saxa je to drugacije.Problem bi bio rijesen kada bi poklopac od 206 (znaci unutrasnji dio) mogao da se stavi na Saxo.Da li iko zna da li taj poklopac odgovara ili mozda ima neka dobra dusa sto vozi 206-icu pa da probam.Evo slike kako to izgleda na Saxu

Evo ovog nesretnog od 206 koji je kostao ni manje ni vise nego 3400 din.

Comment

Working...
                              X