Posto vidim da ovdje ima kolega po automobilu,mislim da je ovo pravo mjesto da predstavim svoj autic a nadam se i dobijem neki koristan savjet.Radi se o Saxu VTS 8v 2002 god. Od opreme ima one osnovne stvarcice tipa serva,el. podizaca prozora,daljinskog zakljucavanja i to je kraj kratke liste.Rado bih zamijenio sve pobrojano za klimu ali mislim da od toga nema nista.Kupljen je proslo ljeto i dosao je ovakav kakav je sad. Spusten je(ne znam za koliko),stavljeni su distanci naprijed i nazad a kotrlja se na 14-kama 185/55.Mislim da bi mu neke 15-ke mnogo bolje cucale ali posto i ovako spusten sa 4 putnika nigdje ne kaci za sad ce ostati ovakav.Presao sam sa njim nekih 20-tak hiljada km i sad sam na 112000km.Za to vrijeme zamijenio sam samo srednji lonac,zadnje plocice,akumulator i naravno redovno odrzavanje ulje,filteri itd. Svjecice sam zamijenio kad sam ga kupio i umjesto NGK koje sam nasao u njemu,stavio fabricki propisane Valeo svjecice koje su me veoma razocarale.Auto je sa njima u startu slabije vukao nego sa onim starim NGK koje su bilo potpuno istrosene.Vrijeme je za nove svjecice pa ako neko ima neki savjet koje da uzmem,rado cu ga prihvatiti.Ne planiram neke posebne zahvate na njemu ali bih se rado otarasio katalizatora i stavio drugi usis pa ako neko ima savjet na tu temu,dobro je dosao. Evo i koja slicica...

U pozadini zadnje slike krije se jedan projekat ali o njemu nekom drugom prilikom...

Pozz svima

U pozadini zadnje slike krije se jedan projekat ali o njemu nekom drugom prilikom...

Pozz svima

Comment