VW Passat 3BG 1.9TDI Highway

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Au, koliko je samo ovde uloženo znanja i vremena. Svaka čast i samo napred. Prelep Pasat .

Comment

• Yupower
      CBC Član
      • 17.11.2007
      • 27
      • Vrnjacka Banja

@Testera
      da znas da jeste,uneto je svih skoro 10 godina iskustva u ovaj projekat,nije nesto bas velik ali krajnji rezultat uvek ispunjava
      ja kad bi nekom pricao da sam 8 dana samo kablove radio neko bi rekao da sam lood
      evo ispravljen feler oko osvetljenja
      jel bolje sad

uh,ostalo jos samo da se ubace zvucnici u vrata,nadam se da ce biti sledece nedelje gotovo sve

Comment

• Ognjen
        CBC Senator XXL
        • 21.02.2008
        • 438
        • Novi Beograd
        • -

Pa o ozvučenju smo naučili više u poslednjih 10 godina nego 50 godina pre toga, tako da si sticao iskustvo u najbolje vreme . Sve u svemu lepo i sa stilom.

Comment

• Madison
          CBC Član
          • 12.05.2008
          • 86
          • Krusevac/Bg

Auuu sto je bedno odradjeno...

ahah
          Salim se =]
          Evo rekoh i ovde da te pohvalim, svaka cast. A woofer moram da cujem uzivo
          Guns don't kill people. My cousin does!

Comment

• Armageddon ///M
            CBC Senator XXL
            • 26.04.2008
            • 447
            • SRB
            • Ne

@ Madison, videvsi prvi red posta, popizdeo sam, ovo dole te je izvuklo
            Ambitious but rubbish.
            http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

• Yupower
              CBC Član
              • 17.11.2007
              • 27
              • Vrnjacka Banja

hahha a ko nebi
              ma znamo se licno pa me zevzeci covek malo-a i vas koliko mogu da vidim-necemo ovaj put da mu zamerimo
              dobra fora nema sta

Comment

• Madison
                CBC Član
                • 12.05.2008
                • 86
                • Krusevac/Bg

ah, bas mi drago sto je fora uspela, a redovno ovako tripujem ljude sms-om =]
                Guns don't kill people. My cousin does!

Comment

• driver
                  CBC Član
                  • 17.01.2005
                  • 63
                  • Beograd

Mnogo brate gledash filmove, ali od babe teshko mozesh da napravish devojku
                  It aint about power dude! It's all about balance (Keiichi Tsuchiya)
                  Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)

Comment

• Yupower
                    CBC Član
                    • 17.11.2007
                    • 27
                    • Vrnjacka Banja

tesko da-ali izvodljivo

Comment

• Yupower
                      CBC Član
                      • 17.11.2007
                      • 27
                      • Vrnjacka Banja

e pa doslo je vreme da se ubace malo novih slika
                      ovih dana sam radio oko prednjih zvucnika u vratima i prednja su zavrsena
                      fenomenomenalno su ispala a tek kako se cujeeeeeee :lol:
                      evo slika radova pa vidite

provlacenje kablova do zvucnika u zadnjim vratima

e ovo sam slikao kako bi vam pokazao kako si npr kod b stuba sakrivene zabice i tacno se vidi gde treba staviti srafciger i izheblovati zabice kako se nebi polomile

zalemio kablove na terminalima na zvucnicima posto fabricki kablovi i dzekovi ne vrede nista ko i obicno

malo vruceg lepka

stigli prstenovi iz novog sada made by dusan dynablaster
                      na ovoj slici se moze videti koliki je offset izmedju rupe i limu i rupe u tapaciru
                      pa sve to mora da ide pod nekim uglom kako bi moglo da se spoji tapacir sa prstenom i limom

tutkalisanje

za prenja vratima sam izkoristio aftermarket adapter za zvucnike i mdf debljine 10mm

malo duplexa i sundjerastog dihtunga za pvc stolariju pre montiranja adaptera (prednja vrata)

evo koliko jos treba da pridje tapacir na prednjim vratima ali to ce se resiti kad se zasrafi zvucnika

postavio sam dihtun i na obod od tapacira kako bi sprecio vibracije i skriputanja

takodje su tapaciri oblozeni rebrastim sundjerom,gde je moglo posto je na nekim delima tapacir preblizu lima pa je nemoguce vratiti tapacir na mesto

jedna strana gotova
                      toliko je sve jako usrafljeno da je mrezica pocela da pravi cudne zvuke prilikom zadnjih par zahvata imbusom pa sam batalio

jedna lepa slika sa druge strane pre nego sto se montira tapacir

zabice-kome trebaju nek procita seriski broj pa nek naruci

lom

terminal GLAVNI

i evo sve spakovano i na svom mestu

e sad ovako stoje stvari da pricam malo kako rade mac audio super audio
                      pa..rade toliko dobro da verovatno necu ni stavljati drugi par u zadnjim vratima :lol:
                      bojim se da cu pokvariti zvucnu sliku i sve jer je ovako stvarno perfectno za mene.
                      poenta je jos sledeca
                      mali steg ima 2x75 WRMS
                      a zvucnici imaju radnu snagu od 70 WRMS sto znaci da je snaga koju isporucuje mali steg taman dobar za dva zvucnika.
                      e,a ja sam hteo da vezujem 4 zvucnika na 2 ohma i onda steg isporucuje 125 WRMS sto mu dodje 62,5 WRMS po zvucniku sto je manje nego sto su prepisali.
                      ok sve to i nije toliko strasno
                      ALI,na 4 ohma imam damping factor od 500 a na 2 logicno imam samo 250 i onda sumnjam da cu izgubiti na kontroli i kvalitetu ako povezem sve zvucnike pa sam jos u dilemi dali da ostavim samo prednje ili da stavljam i zadnje :blink:

mada ako nadjem jos jedan isti steg ko ovaj mali stavicu ih sigurno h

pa sta mislite

Comment

• Milorad90
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2007
                        • 975
                        • Beograd

Perfektno,ima par detalja koji mi ne idu al ajde (plavo osvetljenje).E i sto nemas patosnice?

Comment

• Yupower
                          CBC Član
                          • 17.11.2007
                          • 27
                          • Vrnjacka Banja

hehehe evo bas sam i na drugom forumu objasnjavao za plavo osvetljenje-malo slika preuvelicava to plavo svetlo ali pomaze dosta kad se vozi
                          lakse se podnosi kada naidje auto u susret kad se vozi nocu.
                          a patosnice sam povadio jer sam ga prao veceras a i ruzne su jer imam samo gumene koji mi bodu oci,trebam da uzmem one original al su 40 evra

Comment

• ScorpiO 696
                            CBC Član
                            • 02.08.2008
                            • 77
                            • Novi Sad
                            • Scorpio

Extra.
                            Svaka chast za trud.

Comment

• Armageddon ///M
                              CBC Senator XXL
                              • 26.04.2008
                              • 447
                              • SRB
                              • Ne

Svaka cast, ja ne bih imao hrabrost da sam ugradjujem zvucnike itd u svoja kola, zasrao bi' nesto sigurno
                              Ambitious but rubbish.
                              http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

• Yupower
                                CBC Član
                                • 17.11.2007
                                • 27
                                • Vrnjacka Banja

nema nista novo nego cisto da se pohvalim sa novim starim zvucnicima
                                rec je o alpini SPX-177A,imaju oko 7 godina,i kad su izasple prvi put u prodaju kostale su oko 450-500 evra par wacko
                                ALI,mogu vam reci da vrede svaki evro jer jednom ko cuje pravi zvuk taj se nikad vise nece osvrtati na ona sranja iz tehnomarketa i samo ce teziti za sto kvalitetnijim i boljim zvukom.
                                ja priznajem da sam dugo godina u autohifi-u i mnogo zvucnika je proslo kroz moje ruke,imao sam i po 10 zvucnika u kolima,ugradjivao i pravio mnogo kutija ali tek kad sam cuo kako ovo radi onda sam shvatio da nema potrebe i da jedan dobar system zavrsava kompletan zvuk (ne racunam na sub frekvence) u kolima i jos kad se sve to postavi onako kako treba i kad se odradi kvalitetan damping onda je to to-nema dalje,ima ali to onda vec prelazi u db
                                evo par slika kako to izgleda

nisam slikao skretnice ali bice i toga uskoro

posto mi visokotonci izgledaju previse prosto morao sam malo da ih modifikujem
                                pa ocenite sami
                                naravno hand made by Yupower

oni trebaju da se montiraju na A stubu i bice upereni ka slusaocima a midbassovi idu na fabricka mesta u vrata samo sto moram da napravim i za njih prstenovie od aluminijuma ipak treba ove lepotane lepo ususkati da to stoji kako treba i da nema mrdanja :lol:

Comment

Working...
                                X