@Testera
da znas da jeste,uneto je svih skoro 10 godina iskustva u ovaj projekat,nije nesto bas velik ali krajnji rezultat uvek ispunjava
ja kad bi nekom pricao da sam 8 dana samo kablove radio neko bi rekao da sam lood
evo ispravljen feler oko osvetljenja
jel bolje sad
uh,ostalo jos samo da se ubace zvucnici u vrata,nadam se da ce biti sledece nedelje gotovo sve
Pa o ozvučenju smo naučili više u poslednjih 10 godina nego 50 godina pre toga, tako da si sticao iskustvo u najbolje vreme . Sve u svemu lepo i sa stilom.
e pa doslo je vreme da se ubace malo novih slika
ovih dana sam radio oko prednjih zvucnika u vratima i prednja su zavrsena
fenomenomenalno su ispala a tek kako se cujeeeeeee :lol:
evo slika radova pa vidite
provlacenje kablova do zvucnika u zadnjim vratima
e ovo sam slikao kako bi vam pokazao kako si npr kod b stuba sakrivene zabice i tacno se vidi gde treba staviti srafciger i izheblovati zabice kako se nebi polomile
zalemio kablove na terminalima na zvucnicima posto fabricki kablovi i dzekovi ne vrede nista ko i obicno
malo vruceg lepka
stigli prstenovi iz novog sada made by dusan dynablaster
na ovoj slici se moze videti koliki je offset izmedju rupe i limu i rupe u tapaciru
pa sve to mora da ide pod nekim uglom kako bi moglo da se spoji tapacir sa prstenom i limom
tutkalisanje
za prenja vratima sam izkoristio aftermarket adapter za zvucnike i mdf debljine 10mm
malo duplexa i sundjerastog dihtunga za pvc stolariju pre montiranja adaptera (prednja vrata)
evo koliko jos treba da pridje tapacir na prednjim vratima ali to ce se resiti kad se zasrafi zvucnika
postavio sam dihtun i na obod od tapacira kako bi sprecio vibracije i skriputanja
takodje su tapaciri oblozeni rebrastim sundjerom,gde je moglo posto je na nekim delima tapacir preblizu lima pa je nemoguce vratiti tapacir na mesto
jedna strana gotova
toliko je sve jako usrafljeno da je mrezica pocela da pravi cudne zvuke prilikom zadnjih par zahvata imbusom pa sam batalio
jedna lepa slika sa druge strane pre nego sto se montira tapacir
zabice-kome trebaju nek procita seriski broj pa nek naruci
lom
terminal GLAVNI
i evo sve spakovano i na svom mestu
e sad ovako stoje stvari da pricam malo kako rade mac audio super audio
pa..rade toliko dobro da verovatno necu ni stavljati drugi par u zadnjim vratima :lol:
bojim se da cu pokvariti zvucnu sliku i sve jer je ovako stvarno perfectno za mene.
poenta je jos sledeca
mali steg ima 2x75 WRMS
a zvucnici imaju radnu snagu od 70 WRMS sto znaci da je snaga koju isporucuje mali steg taman dobar za dva zvucnika.
e,a ja sam hteo da vezujem 4 zvucnika na 2 ohma i onda steg isporucuje 125 WRMS sto mu dodje 62,5 WRMS po zvucniku sto je manje nego sto su prepisali.
ok sve to i nije toliko strasno
ALI,na 4 ohma imam damping factor od 500 a na 2 logicno imam samo 250 i onda sumnjam da cu izgubiti na kontroli i kvalitetu ako povezem sve zvucnike pa sam jos u dilemi dali da ostavim samo prednje ili da stavljam i zadnje :blink:
mada ako nadjem jos jedan isti steg ko ovaj mali stavicu ih sigurno h
hehehe evo bas sam i na drugom forumu objasnjavao za plavo osvetljenje-malo slika preuvelicava to plavo svetlo ali pomaze dosta kad se vozi
lakse se podnosi kada naidje auto u susret kad se vozi nocu.
a patosnice sam povadio jer sam ga prao veceras a i ruzne su jer imam samo gumene koji mi bodu oci,trebam da uzmem one original al su 40 evra
nema nista novo nego cisto da se pohvalim sa novim starim zvucnicima
rec je o alpini SPX-177A,imaju oko 7 godina,i kad su izasple prvi put u prodaju kostale su oko 450-500 evra par wacko
ALI,mogu vam reci da vrede svaki evro jer jednom ko cuje pravi zvuk taj se nikad vise nece osvrtati na ona sranja iz tehnomarketa i samo ce teziti za sto kvalitetnijim i boljim zvukom.
ja priznajem da sam dugo godina u autohifi-u i mnogo zvucnika je proslo kroz moje ruke,imao sam i po 10 zvucnika u kolima,ugradjivao i pravio mnogo kutija ali tek kad sam cuo kako ovo radi onda sam shvatio da nema potrebe i da jedan dobar system zavrsava kompletan zvuk (ne racunam na sub frekvence) u kolima i jos kad se sve to postavi onako kako treba i kad se odradi kvalitetan damping onda je to to-nema dalje,ima ali to onda vec prelazi u db
evo par slika kako to izgleda
nisam slikao skretnice ali bice i toga uskoro
posto mi visokotonci izgledaju previse prosto morao sam malo da ih modifikujem
pa ocenite sami
naravno hand made by Yupower
oni trebaju da se montiraju na A stubu i bice upereni ka slusaocima a midbassovi idu na fabricka mesta u vrata samo sto moram da napravim i za njih prstenovie od aluminijuma ipak treba ove lepotane lepo ususkati da to stoji kako treba i da nema mrdanja :lol:
Comment