opel astra bertone

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • greywiendog
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 421
    • Stara Pazova

Sada sam zumirao tvoju sliku i video sam da je identicna ovoj koju sam postavio, tako da u tom slucaju jeste do loseg sagorevanja!
    Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• kaslerjd
      CBC Član
      • 22.07.2008
      • 11
      • nikolinci

opel astra bertone

Znaci da je ipak veljabandit bio delimicno upravu,ali sta mi ti predlazes da uradim????

Comment

• V_Dusan
        CBC Član
        • 19.04.2008
        • 35
        • Adelaide, South Australia

Re: opel astra bertone

Originally posted by kaslerjd
        bio sam jutros kod nekog "strucnjaka"rece mi da cutim i da vozim,kaze pali se lampica zato sto sam sipao lose gorivo.Dali je moguce da je od goriva,malo mi je to nelogicno,sipam gorivo na OMV-oj pumpi...Kaze da je sagorevanje lose i zato pali lampicu!!!!!!!
        Moze da bude kog loseg goriva. Ja sam par puta vozio ( pozajmio) kumov auto i imao sam isti problem. Kad sam to rekao kumu on me odmah pitao da nisam sipao gorivo na pumpi "toj i toj". Kad sam rekao da sam sipao bas tu on se nasmeja i kaze znao sam jer i meni je bilo tako dok sam sipao tu. Pre toga je i on imao sumnje u neku neispravnost auta, bio na dijagnostici i sve je bilo uredu, a mehanicar mu rekao da izbegava da sipa lose gorivo.

Comment

• V_Dusan
          CBC Član
          • 19.04.2008
          • 35
          • Adelaide, South Australia

evo lampice koja se pali stvarno neznam koju funkciju ima.....
          To je ta lampica koja se i upalila kad je sipao lose gorivo, tako da pokusaj da potrosis to gorivi i sipaj negde drugo da vidis dali ce da se ponovo pali.

Comment

• greywiendog
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2006
            • 421
            • Stara Pazova

Znaci da je ipak veljabandit bio delimicno upravu,ali sta mi ti predlazes da uradim????
            On je bio u pravu, ali nije naveo iz kojih razloga je 100% siguran! Da nisi okacio sliku ne bih ti ni ja rekao da je do loseg sagorevanja, jer zvanicno, ta lampica se koristi za identifikaciju kvarova na svim opelima! Samo na novijim opelima postoji druga lampica za kvarove a to je ona koju sam okacio. Inace, ovo je vezano za tvoj slucaj, ne bih zeleo da se generalizuje, pa da svi uzmu zdravo za gotovo da se ta lampica pali samo zbog loseg goriva!
            Tebi predlazem da sipas pun rezervoar pa da vidis sta se onda desava, ako i dalje bude sijala, moras ici na dijagnostiku da se resetuje lampica!
            Pozz
            Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• W@mpir024
              CBC Član
              • 19.06.2008
              • 92
              • Subotica
              • Opel Astra G Coupe 1.8 16v

Potrosi to gorivo sto sad imas u rezervoaru,i otidji na neku drugu pumpu(ja sam ti preporucio Mol),pa ces videti razliku...Neces nista izgubiti,gorivo svakako moras da tankujes...

Comment

• qwert
                CBC Član
                • 11.05.2008
                • 42
                • beograd

sto se tice lampice....kad sam ja kupio astru i meni je sijala....prodavac je rekao da je kao zbog loseg goriva....
                naravno da nije bilo to nego do lamda sonde....trosio mi je vise i pri vecim brzinama se ponekad tresao...
                posle zamene sonde sve je bilo ok....
                pozdrav...

Comment

• DTI LET
                  CBC Senator XXL
                  • 13.08.2006
                  • 374
                  • Novi BGD

Evo ja da ti kazem nesto iz prve ruke...nisam video temu

Sto se problema tice Grey ti je lepo reko izduvni gasovi,ali posto je vozis duze vreme sa tom lambicom,znaci da nije to trenutno gorivo u pitanju,e sad sto ti sija i sta moze biti...
                  1.Crkla prva sonda
                  2.crkla druga sonda
                  3.crkle obe

Moras da odes na dijagnostiku da ti se ili ponisti greska ili da ti ocita tacan problem da bi znao sta dalje

Sta mozes sam da probas...Ukoliko su pobrljavila(e) sonda(e) mozes da restartujes skidanjem klema sa akumulatora i ukoliko ti se ponovi lampica znaj da je sonda vrisnula i spremi se da otvoris novcanika za 100+ evra

P.S.Ako te sta zanima oko ovakvih detalja imas u OPCS delu tehnika i odrzavanje i tu mozes da predsavis svoj problem i bice mnoooogo brze resen nego ovde

pozzzz
                  www.opelclub.rs

Comment

• veljabandit
                    CBC Član
                    • 23.09.2007
                    • 70
                    • BGD, B.brdo

veljabandit je napisao to sto je napisao iz licnog iskustva i naveo sam da mi je dugi niz kilometara na vectri B, 2.0 16v, svetlela ta lampica i vozio sam bez problema, cas se upali pa ugasi pa svetli po 5 dana...

Comment

Working...
                    X